Berminat? Sila Isi Order Form Ini ^_^

Name:
Home/Office Address:
Poscode:
Email Address:
Phone Number:
Product Order:
Kod Baucer (Sekiranya ada) :
Pos ke: Semenanjung Malaysia
Sabah / Sarawak
Luar Negara
Tempoh Bayaran:
Pembayaran Melalui:

Sila pastikan Email anda TEPAT sebelum summit order.

Sila tunggu respon CNP dalam masa 24 jam selepas order.

Harap sangat dapat buat pembayaran seperti yang diorder.

Jutaan terima kasih  CNP ucapkan pada semua yang menyokong selama ini.

 


This HTML form was created by Freedback.

Isnin, 15 Februari 2016

KE KOREA KITA ( DAY 10 ) BYE KOREA HAI MALAYSIA

Assalamualaikum,

Jam 5 pagi dah bangun, siap-siap semua terus check out bilik dan tunggu di lobi Guesthouse sebab disini pihak guesthouse akan hantar ke airport secara percuma.


6am, owner hotel dah siap-siap hantar kitaorang ke airport.


Beratur yang agak panjang untuk check in. Sini lebihan 1kg Rm80.00 yer.. Nasib baik semalam sebelum ke guesthouse, kitaorang cari dulu tempat check in. claim tax semua so tak adalah kelam kabut sangat.


Clain VAT @ TAX di airport. Korang wajib check in dulu baru boleh proses tax ni.


Good Bye Korea.. InsyaAllah 2016 kita jumpa lagi hehehe..




Flight balik penuh ok !!! Kenangan terindah di bumi Korea... Rindu Korea.. Sebelum take off, pilot bacakan doa..




Selepas 6 jam akhirnya sampai di bumi Malaysia Alhamdulillah... Barulah terasa penat mengembara hahahaha. Sekarang waktu kerja..kerja..kerja.. kumpul duit untuk next trip insyaAllah...


Untuk diri sendiri dan kiriman kawan-kawan...


Bagi aku Korea sebuah Negara yang sangat best sebab untuk minta tolong sangat-sangat senang mereka tolong kita. Belajar selok belok baca map untuk perjalanan di korea dan naik train. InsyaAllah korang boleh hidup di sana hehehe.

Siapa nak follow aku ke Korea next trip?? budget backpackers ok hehehe..

Tamatlah entry Korea Trip...



Jumaat, 12 Februari 2016

KE KOREA KITA ( DAY 9 ) GUESTHOUSE AREA AIRPORT

Assalamualaikum

Hari ke 9 di bumi Korea.. hari ni akan check out guesthouse di Hongdae dan check in guesthouse sekitar airport yang telah di booking melalui booking.com 



Air tangki atas bumbung tu dah makin beku aku tengok... korang bayangkanlah macam mana kitaorang mandi setiap pagi kalau heater tak berfungsi hehehehe.


 Pemandangan dari atas penginapan kami..


Bersiap untuk ke Subway station terus ke airport. Mr Hong owner guesthouse tolong hantarkan ke Honggik Station 10,000 won = Rm40.00 sahaja.



Salji pertama turun semasa kitaorang nak balik ke airport..



Tq Mr Hong !!! Masa ni aku sangat-sangat menyesal tak pakai long john bahagian dalam. sejuk nak mampus hahahaha.



Dalam subway mengelupur cari sarung tangan sebab tangan dah kebas. Konon nak tunjuk terer last-last kejung !!


Si bongsu ni memang asyik membuta aje dia kat mana-mana pun.



Kami naik KTX ke airport tapi bukan express punya. boleh rujuk entry hari pertama ok semua detail ada disitu. Kami terus ke kaunter teksi untuk book teksi hantar ke guesthouse. Rupanya memang dekat sangat pun dengan airport. Dalam 10 minit perjalanan je. Kos teksi jumbo macam artis-artis K-pop selalu naik tu 20,000 won = Rm80.00


Selepas check in, letak barang terus keluar sebab salji turun. Ya Allah doa aku Allah makbulkan hehehe.


Berselubung kot sebab nak bernafas pun macam susah dah bibir pun tak terasa hahahaha.


Happy family aku, happylah aku... Sekarang ni bagi aku happykan mereka sebab diaorang dah penat happykan aku dari kecik lagi hehehe.



Beginilah kami.... janji badan tak sejuk hahahaha





Mcam ais kepal pun ada..








 Makan yang mana yakin aje...



Orang eskimol hehehe


 Keluar pergi cari makanan di 7 Eleven...


 Tetiba malam ni otw bali guesthouse salji turun agak lebat.. Merasa jugaklah main salji hehehe.



Khamis, 4 Februari 2016

KE KOREA KITA ( DAY 8 ) - MYEONGDONG

Assalamualaikum,

10am pagi ni dah keluar untuk shopping buat kali terakhir. Esok pagi dah nak gerak ke Guesthouse berdekatan airport. Hari ni borong banyak skincare untuk kegunaan sendiri dan kiriman orang. Paling jauh kiriman dari Arab Saudi kauuuuu. Yang penting murah dari Malaysia. So sangat-sangat berbaloilah kan.

Macam biasa sebelum keluar haruslah makan sarapan sepenuh-penuh perut almaklumlah seharian kot berjalan nanti hehehe.




Macam biasa aktiviti wajib posing depan tempat penginapan hehehe. Hari ni aku pakai baju besar sebab nak cover lapisan baju belah dalam pulak. Sejuk ke tulang. Aku rasa macam nak bungkus aje seluruh badan hahaha.




Video sebelum keluar rumah hehehe.



Siapa peminat Teme?? Pelukis jalanan di London tu??? Aku salah seorangnya siapa ada tshirt limited edition dia lagi tau hahahaha.

Bus ke Honggik station 1100 won = Rm4.40



Family aku gerak dulu ke Station Honggik, aku dan Dila pergi Pejabat Pos Korea untuk pos poskad ke Malaysia. Bila jalan ke pejabat pos, gaya macam hidup di Korea berdua aje hahahaha.

Honggik Station - Namdaemun 50 won = Rm2.00 

Kitaorang turun di Namdaemun sebab mama dan mama mertua tak puas shopping kat sini so kitaorang drop aje 2 orang mama tu kat Namdaemun market. Kami teruskan berjalan kaki ke Myeongdong. Ala tak sampai 10 minit pun dah sampai. Tapi kitaorang masukl dalam bangunan sebab tak tahan sejuk hahahaha.


Dekat Myeongdong korang pasti akan terjumpa mascot kucing ni sebab dia promote cat cafe. En Fendi dan dila aje masuk 9000 won = Rm36.00 free air. Kucing dalam cat cafe ni adalah kucing terbuang yang dikutip hehehehe.


Suku hasil shopping sebab lapar so makan dulu hehehehe.


Papa sentiasa ikut aku so masa mama ke Namdaemun, papa tetap cakap nak ikut aku jugak hahahaha. Kalau ikut mama nanti bosan hahahahaha. Kesian papa tak tahan sejuk tapi katanya best.




Kucing-kucing dalam cat cafe tu. Korang boleh main dengan kucing ni tapi tak boleh dukung.


Nasi goreng Yognae pilihan kami sebab ada di Myeongdong. Tapi di sini best lagi berbanding Honggik sebab ada pasta dan buah hehehe. 


Kami makan dengan senang hati lagi, kalau tak kencang side dish boleh tambah hehehe syok ooo. Toilet dia pun terbaik ko macam dekat hotel.

Nasi goreng seafood 5500 won = Rm22.00


video



Ok dah sedia nak pergi ambik 2 orang mama di Namdaemun. kitaorang tinggal dari jam 11am now jam 6pm baru pergi ambik balik hahaha. Dekat Myeongdong ni kalau nampak tempat tersorok sikit dan cun korang boleh je solat kat situ.

Lepas ambik mama teruskan perjalanan balik ke rumah. Kesian mama dia cakap sejam tunggu kitaorang dah lah dengan sejuk gila hahahahahaha.

Myeongdong ( City Hall station ) - Honggik Station 1280 won = Rm5.20

Sampai depan station Hongik, terus tahan teksi untuk balik guesthouse Rm15.00


Sebelum tu aku sempat buat sesuatu di pipiku hahahahaha... rahsiaaaaa.


Kebas pun ada pipi tu... tapi aku bukan buat benda haram tau...


Sebelum buat apa-apa dekat pipi tu hehehe. masa ni terpaksa pakai menatang telinga tu sebab dah kebas.


Pipi dagu semua merah.


Muka gembira dalam ketakutan gituuuuu.. tapi doctor dia hensemmmmmmmm sangat.


Sempat beli sayuran untuk sarapan pagi esok hahaha.


Anak korea kat sebelah aku tu.. mana datang tah sesat hahahahaha...


Beginilah kehidupan orang dari negara panas ke negara salji hahahahaha.

Kali ni aku tak tulis bajet sebab habis dalam Rm50.00 sahaja tak termasuk shopping. Untuk route train boleh rujuk entry sebelum ni ok sebab pergi Myeondong dah 2x hahahaha.

Next entry Day 9 ok ....


 
Copyright © DiaRy OnLiNeKu... |Designed by Whitey Mommy