Berminat? Sila Isi Order Form Ini ^_^

Name:
Home/Office Address:
Poscode:
Email Address:
Phone Number:
Product Order:
Kod Baucer (Sekiranya ada) :
Pos ke: Semenanjung Malaysia
Sabah / Sarawak
Luar Negara
Tempoh Bayaran:
Pembayaran Melalui:

Sila pastikan Email anda TEPAT sebelum summit order.

Sila tunggu respon CNP dalam masa 24 jam selepas order.

Harap sangat dapat buat pembayaran seperti yang diorder.

Jutaan terima kasih  CNP ucapkan pada semua yang menyokong selama ini.

 


This HTML form was created by Freedback.

Jumaat, 30 Julai 2010

KOTA KINABALU PART 2

Pada hari ke2nya pula motif mencari mutiara dan kristal bermula...bukan main semangat lagi semua orang, siap bangun awal-awal  lagi tu hahahaha kelakar betullah!!! tapi aku ni jenis rilex aje...akulah orang yang paling lambat bangun keh..keh..keh..berani My love nak tinggal aku silap-silap haribulan aku naik teksi pergi merayap kemana-mana lagi haru dia hahahaha...tapi merayap duit tak dok buat apa kan..semua duit dipegang oleh My love sebab dia tak percaya kat aku huhuhu sampai hati tau!!! ;( Apa yang aku nak just ambik dan letak kat kaunter nanti dia datang bayarkan aje...takut sangat aku boros kalau pegang duit sendiri huhuhu..         

       


Inilah pengubat luka lara kami sekeluarga, bukan main lagi siap pakai terus baju yang dibeli oleh abgnya di Dubai hehehehe...adik aku ni tiap-tiap tahun dapat baju dari abgnya untung ko dik....       


  Operasi mencari kristal dan mutiara bermula hahaha... masa ini semua bersemangat waja tau...     


      


  Budak penyibuk, selalu tiru tempat aku nak ambik gambar....caikkkk..Nasib baik kelas dia cuti, kalau tidak bye-bye ajelah ko erkkk..        



       


Inilah aku Cik Nurul Pinky tuan milik blog ini hahahaha... ;0       


        


  Sepupu yang satu kepala dengan kami semua..walaupun misai lebat tapi otak gila-gila remaja kooooo     


      


  Ishhhh..ishhhh.. ada-ada ajelah dia nak wat gimik....     


      


  Kami membawa misi yang tersendiri kahkahkah..ko gelak yer tak pe..tak pe..     


      


 Masa jalan-jalan di bandar KK, terjumpa SASA..besar tu 3 tingkat dan yang buat aku tersangkut sebab ada tulisan " love with pink" hahahaha       


       


Suka betul dengan gambar ni..buat aku macam model ala-ala gitu cehh perasan tak hinggat..laki den tu tiba-tiba lak boleh menyelit adushhhhh...nak framekanlah gambar ni ngeh..ngeh..ngeh..       


       


 Biasalah 2 beradik ni, kalau ada aku kat situ jangan haraplah diaorang nak berdikari...sikit-sikit mesti aku yang kene walaupun nak ke tandas...kalau duk negara orang pandai pulak berdikari huhuhu..ada yang nak kene pelengkung hehehehe...         


       


  Apasal lah sepupu aku suka benar wat mua macam ni????        


       


  Cuba korang teka apa ni?? ini ialah timun laut atau gamat kering hehehehehe..geli aku menengoknya.Kedai ni khas jual barang laut  yang kering aje...      


       


Hah inilah tempat yang kami tuju, kawan papa aku yang bagitahu sini lagi murah dari pasar Philiphine, dan bila aku masuk masyaAllah memang murah beb!!! rasa nak borong 1 kedai ni hehehe...ehhh nasib baik dalam hati ada iman kalau tidak dah lama aku rembat hahahaha...Dalam sehari aku boleh terjah kedai ini dekat 5 & 6 kali tau hahaha..ada aje yang aku tak puas hati kalau sepupu sepapat aku beli dan nampak cantik tapi aku tak beli compem aku pergi balik kedai tu hahahaha...Dekat Pasar Philiphine aku saja try tanya rantai mutiara yang aku beli kat kedai Jamilah ni, dia bagi harga rm100.00  padahal aku beli baru rm75.00 fuhhhh beza dohhhhh...bagi aku kalau dapat lagi murah lagi baik tapi sesetengah orang tak kisah benda tu mahal ke murah main rembat aje...atas oranglah yer hehehehehe...aku ni jenis suka mintak harga paling murah tapi barang tu berkualiti!!!!        


        


       


  Tengok tu dalam kedai pun sempat lagi yer...Adik aku dengan Mak jah, jiranku merangkat keluarga angkat adik-adikku..kamcing baikkk punya dengan diaorang ni hehehehe       


 Dalam pada memilih tu sempat jugak snap hehehehe..tengah-tengah syok memilih time tulah suruh aku posing huhuhuu...kacau daun tau...         


       


  Ini lagi sorang..kaki pow pantang tengok barang cantik main ambik suruh orang lain bayarkan...nasib baik ko belajar lagi kalau tidak bayar sendiri ok!!!!       



   

  




 Alahaiiiii Cik abang aku dah datang dah hehehe nasib baik dia suruh pilih apa nak kalau dia suruh cepat keluar dari kedai tu lagi hawowwwww!!! aku beli rantai mutiara, set  loket dan cincin pink walalalalla...  

    


Ko usha apa tu hah?? semua kaum lelaki gilakan cincin berbatu kristal yang sangat wowwww..cantik tu padan dengan harganya...keluar aje dari kedai ni semua tayang jari kahkahkah...    




  

 


  




 Mak mertuaku sehingga titisan akhir dia membelek barangan dalam kedai ni hahahah last-last dia yang lambat keluar ngeh..ngeh..ngeh..padahal pada mulanya cakap mama tak der nak beli apa pun hahahaha...

    


 Cantik tak yang ini??? panjang dan so cute tau mutiaranya....  





Pilih-pilih jangan malu dan segan..nanti bayar dekat kaunter ok ;)

    


   Hampir 3 jam dalam kedai mutiara dan kristal tadi kami terus ke pasar ikan masin dan kering..mak datokkk besar-besarnya ikan kering sampai takut aku nak pegang...sempat jugaklah aku capai udang kering,ikan masin,amplang dan pelbagai jenis sotong kering..untuk persiapan time aku bersahur nanti..kalau kering-kering macam tu ada gak selera aku nak bersahur nanti kalau bergulai idokkkklah tekak aku nak terima heheheheh   




  

 


  




Ikan masin kegemaranku..harus beli tau!!!sedap cuma kalau ikan terubuk aku tak beli sebab nampak macam lama punya aje..iyelah terubuk dari sarawak kan bukan dari sabah so agak lama untuk sampai ke sabahkan...tapi terpulanglah pada anda kalau nak beli...   




  

 


  




Amplang tu belilah banyak sikit mama...buat stok untuk setahun ok gak hehehe..Kak yah aku borong kuih cincin, tapi aku seketul pun tak beli kuih cincin tu..tak suka youuuu     




  

 


  




Lapar  punya pasal dan makanan lain tidak menepati citarasa tekak aku membuatkan mama mertuaku membeli bakso, nasib baik boleh diterima tekak..adoiii makanan di sabah ni peliklah  kalau mintak nasi goreng hanya semata nasi goernglah tapi kalau nak ayam kene bagitahu nak nasi goreng ada ayam baru dia letak ayam huhuhu....   




   

  

 


  




Udang size XXXL rm8.00 murahkan?? kalau kat KL mahu puluh ringgit..dahlah tu segar lak tu... 

    


Masih mencari apa nak makan yer sayang hehehehe.... 

    

 

  Ikan merah sepinggan rm3.00 aje..boleh gila aku duk sini makan seafood hehehehe...dah lah murah ya amat..  


 Haha..ni masa beli ketam, korang tahu berapa?? 2 pinggan RM5.00 aje tau..kalaulah dekat KL pun jual macam tu dah lama aku taram sepuas hati hehehe..tapi dekat sini fresh punya ooo tangkap aje terus jual bukan macam dekat KL nun tak berapa hari tokey-tokey tu peram sebelum jual kat orang ramai huhuhu..

    

 

 Ehhhh pemilik blog berbaju hijau yerrrr..mana pink??? dah simpan rrrr setiap hari pink, kang orang kata tak der baju lak kang hehehehe

 

 


 

   Hai pa ketam lagi hehehe...macam nak wat kenduri aje nampak gayanya... 


 Wowwww bukan main lagi shopping barang basah yerrrr mak cik upik dan En Fendi... ;)

 



Gambar ni aku sempat snap sambil lalu dekat pasar basah tu...kat kaki lima banyak betul kaum lelaki menjahit secara terbuka..inilah pertama kali aku tengok!!  

    



Inilah hasil dari rembatan membeli-belah di pasar tadi... Semua orang tak nak makan kat luar dah sebab tak leh ngam dengan tekak masing-masing so diaorang decide masak sendiri aje..

 

 

 


Selepas siap masak dan dihidangkan diatas meja sepupu aku memberitahu ini adalah makan besar sempena ulangtahun perkahwinanku yang ke 2 huhuhu terharunya...rupanya ada udang disebalik mee goreng yerrrr...thanks semua yang membuat kejutan ini...ko tahu apa diaorang masak??? meh aku citer...diaorang masak sotong goreng tepung, udang masak tumis, ketam masak halia, sayur kicap dan kepak ayam ni aje beli ngeh..ngeh..ngeh.....hahaha memang malam tu aku tak ingat diet dah, habis semua aku taram..yelahhhh siapa tak suka kalau ada kejutan macam tu..Pada mulanya memang aku tahu mereka semua nak masak tapi tak tahulah pulak ada kene-mengena ngan aku hehehehe...Apa-apa pun thanks a lot to Kak yah, Ma,Pa,Mama,Mak jah,Cik Halim,Abg Mansor,Nadia,Afifa,Nazurah dan Khairul....Love you allll...    

Ketemu lagi di Part 3, last punya hehehehe.... ;)

6 Orang Sayangkan Cik Nurul

banyaknya makanan..terasa lapar la plak..huhu

Jumaat, 30 Julai, 2010

bes nye kak yu...tqa suke sgt2 seafood...nyum2..dh tliur dh tgk nh..huhu

Isnin, 02 Ogos, 2010

alahai sonoknye....suke akak tgk family ko nurul...nampak close jek hah.....pi jalan2 pun ramai2....tgk hah, siap buat suprise anivesary party lagi...sweet jek kan.....

adoi...kebulur akak tgk gambar mkanan ko tu....mmgmurah2 kan seafoof kat situ......puas laaa mkn org kate....silap2 dari yg dah nak baik gaut tu, mau kene gaut balik heheheeh

Isnin, 02 Ogos, 2010

bestnyer pi makan anginnnnn. jeles :D

Selasa, 03 Ogos, 2010

hyeeeaaaaaaa...
kedai jamilah tu kat area mana dik...akak tak jumpa ler...dekat ker ngan pasar filipine tu.....alooo..rugi arr tak jumpaaa...

dasyat aaarrr korang...siap main masak2 lagi...tu yang syok gi reramai kan.....udah ler seafood murah2...masak sendiri lagi.....mmg puas hati ler...nak makan camner rupa pun tak malukan...coz' depan family sendiri...kalau kat restoran tu, sure kena control comel kan...

Selasa, 03 Ogos, 2010

beshhh nya p kk )


emm. sepupu tu akotttnya tengok :P

Ahad, 08 Ogos, 2010

Catat Ulasan

♥♥ CONTENGLAH KOMEN ANDA DISINI ♥♥

 
Copyright © DiaRy OnLiNeKu... |Designed by Whitey Mommy