Berminat? Sila Isi Order Form Ini ^_^

Name:
Home/Office Address:
Poscode:
Email Address:
Phone Number:
Product Order:
Kod Baucer (Sekiranya ada) :
Pos ke: Semenanjung Malaysia
Sabah / Sarawak
Luar Negara
Tempoh Bayaran:
Pembayaran Melalui:

Sila pastikan Email anda TEPAT sebelum summit order.

Sila tunggu respon CNP dalam masa 24 jam selepas order.

Harap sangat dapat buat pembayaran seperti yang diorder.

Jutaan terima kasih  CNP ucapkan pada semua yang menyokong selama ini.

 


This HTML form was created by Freedback.

Rabu, 22 Disember 2010

HARI PERTAMA DI KOTA BANDUNG

Jam 5.00 pagi dah bangun sebab nak hantar My love, Kak Yah, Mira dan nenek ke Kl sentral. Diaorang ni trip pertama ke Bandung jam 10.15 pagi menaiki Airasia..Kitaorang pula menaiki Mas jam 12.00 tgh hahaha mesti pelikan apasal setengah naik Mas setengah lagi naik Airasia, jawapannya sebab masa My love summit tiketnya dia dapat murah dan last minit punya tiket...Oh ye, yang join trip ni kali ni ialah seramai 16 orang semuanya...

Biasalah kalau bab bergaya serah aje dekat aku hahaha, masa bincang dengan mama nak pakai baju ni dan legging terus mama suruh pakai boot baru kene..so apalagi ikut ajelah cakap mamaku..mamaku kan kawan baik ku hahahaha..Hah!! kan sebelum ni aku ada cerita, ada orang risik aku di KLIA kan hehehe..ok gini ceritanya masa tu aku baru keluar dari toilet secara tiba-tiba ada seorang mak cik ni menegurku sambil asyik memandang shawl dan baju aku pakai...serius dia cakap macam ni " comelnya dia, pandai match baju, seluar dan boot..nak pergi mana ni almaklumlah cuti sekolah kan mesti berjalan tak" sebelum aku minta diri sempat pulak tu dia cubit pipiku yang gebu ni hahaha...sedang elok aku berpusing kebelakang rupanya mama mertuaku dari tadi sudah memerhatikannya hahaha...kelakarnya bila diingat kembali ;)


Inilah papa dan mamaku..sama-sama teruja tau nak shopping itu ini..bukan aku sorang yang terlebih teruja tau keh..keh..keh..



Flight berlepas jam 12.00 tgh tapi kerana gila kentang kitaorang masuk jam 11.45 pagi hahahaha..rupanya kitaorang orang terakhir masuk flight. adik bongsu aku cakap " kitakan VVIP mesti kene masuk lepas semua orang dah masuk hahahahaha " selamba badak aje dia tu..


Tengok 2 orang kawan baik yang akan kemana-mana bersama..masa ni si nazurah nak g toilet si Haikal pun samalah nak g toilet jugak..lepas tu nak duk dibahagian belakang pula sebab pramugara tu suruh duk kat situ sebab senang nak bagi gift hahahahah


Masa dalam flight, aku, mama mertua dan afifa duduk dibahagian belakang, yang lain semua duduk dibahagian hadapan tapi syok jugak rupanya duk dekat-dekat ngan "dapur" semua dapat tanpa diminta ngeh..ngeh..ngeh..


2 Flight yang berlainan nama hehehe..masa aku jumpa My love dan..dan..aku keluarkan coklat dan makan depannya sambil cakap "Airasia bagi coklat apa yer" hahahaha angin aje dia ;)


Semua jus aku mintak hahahahaha..dah keboringan aku lepak berborak dengan pramugara dan pramugari di " dapur " mereka..best betul lepak ngan diaorang semua kepala gila-gila kentang  ;)


Inilah airport Bandung yang sangat kecil sekali, yelah bandung mana ada airportnya sendiri, inipun cukup baik tentera mereka bagi pinjam airport diaorang kalau tak, tak merasalah ke bandung ooooo..Cuba tengok gambar macam peta tu..huhu padat sungguhkan penempatan merekakan..


Alhamdulillah akhirnya sampai jua di Kota Bandung selepas berperang dengan kerisauan dan ketakutan sebab angin kuat meyebabkan flight bergoyang sampai habis air  jus aku tumpah..boleh bayangkan tak macam mana keadaan aku masa tu?? dah lah aku gayat huhuhu



Yeeeaayyyy dah masuk bus, Tourguard kami ialah Pak Leh, sangat sporting habislah...semua muka dah tak sabar-sabar nak menjelajah kota bandung hahaha..rilexxxxx ok


Kita jamu selera dengan masakan Padang yeeee..best betul makan dekat Restoran Simpang Raya ni..


Minuman wajib yang aku akan order bila di Indonesia ialah Air jeruk fuhhhhh sedap ooo dan adik aku pula Espokat...Korang nampak tak cili hijau tu?? tengok pun dah seram ye  tapi bila makan tak pedas pun menambah nasi adalah hahaha..


Semua sedang enak menjamu selera..fuhhh dekat sini tak sempat nak merasa lapar, dah makan balik..lauk pauknya pun banyak tak tahu nak makan yang mana satu hehehe..


Dah kenyang apalagi posinglah..ini sepupu aku tau hehehe..saje temannya menghembus " asap keretapi "


Donatello..cantik sungguh kasut-kasut kat sini..harga pun berpatutan..aku beli kasut kat sini dalam rm35.00 je. sedap pulak tu bila pakai selesa aje hehehe


Candid masa tengah try kasut oleh My love..dah beli terus pakai ko. Boot pulak yang masuk kotak hahaha..aku ni memang tak sbaar-sabar kalau ada benda baru dan..dan.. tu jugak nak pakai.


Heritage!! syurga membeli belah My loveku..entah berapa helai dia borang..memang sakan habislah..kitaorang lepak sini dari petang sampai malam bab solat terus kat sini..


Bergaya sambil posing itu wajib hehehe..masa aku letak jari dalam kolam tu ada ikan koi tu nak gigit jari aku oiiiii nasib baik dapat diselamatkan..jinak rupanya ikan dekat sini huhuhu


Berborak-borak bila nak datang lagi bandung gamaknya hahaha..Masa ni menunggu semua orang pergi beli simcard Mentari...ehh kalau sesiapa nak pergi Indonesia pakailah simcard Mentari memang save banyak dari Simpati..tak caya trylah..


Makin gemuk sungguh adik bongsu ku ituu..khairul ko tengoklah adik ko ni hahaha dah gemuk kot!!!


Makan malam pula menyusul selepas pulang dari Heritage..Kitaorang makan malam di KARAMBA..MASAKAN SUNDA..dekat Bandung memang banyak masakan Sunda..lagipun masakan Sunda ni jenis tak menggunakan santan so dia banyakkan sup sahaja.


Selepas check in kitaorang terus ke bilik masing-masing..saje je aku adjust bagi semua dapat sama floor hahaha..


Besar jugak biliknya..puas hatilah nak tidur


Kami menginap di Hotel Karang Setra berdekat dengan Chiampelas dan 10 minit kalau berjalan kaki menuju ke Pasar baru...swimming pool,spa dan karaoke pun ada memang cukup lengkaplah..

Ok nanti kita sambung untuk hari kedua pulak yeeee...

15 Orang Sayangkan Cik Nurul

donatello..kasut memang cantik2!

Rabu, 22 Disember, 2010

wah...murah nyer donatello....
takpe...akak masuk dlm list shopping k...ha ha ha ha..

dik...nanti bagi detail hotel yg nurul duduk tu yerk...akak nak survey..harga ok tak?

Khamis, 23 Disember, 2010

olololo tomey2 nye ko nurul...so sweet okey!

akak pun mase gi bandung tu gi donatello gak.....cantik2 kat situ...tapi kene hati2 tau, ade kes org lain beli kasut kat situ tapi kasut tu kulit babi...haa baik cek ade tak 3 dot kat kulit kasut tu.......

alahai tgk pic mkn2...terliur akak tau!

Jumaat, 24 Disember, 2010

fuh rugged betul nurul. mmg macam anak dara lom kawin gitu. hahahaha

mmg gi bandugn ni best giler.. kalau boleh every year nak repeat kan

Isnin, 27 Disember, 2010

CHENTA --> rasa nak beli semua aje tau hahaha

Isnin, 27 Disember, 2010

LIEYA LATIFF --> Bab bergaya memang nurul suka hahaha..ohh ya nurul tahu pasal hal tu hehehe

CIK PUAN MIMI --> Akak kenyataan akak tu boleh bisa buat Nurul kembanggggg hehehhe

Isnin, 27 Disember, 2010
Tanpa Nama

suka nya bila baca trip cik nurul pinky ni ke bandung,teringin nk g juga lagi tp nk tahu juga ye travel agent mana yg u ambil dr malaysia dan di bandung

Sabtu, 28 Mei, 2011
Tanpa Nama

mcm mane nak tau kasut kulit 2 kulit babi? bleh sape2 share

Rabu, 09 November, 2011
diana

salam kak nurul...saya akan pegi ke sana dalam bulan 9 tahun nie ...sebab tue still survey2...kak boleh tau tak..akak ambil agency pelancongan ya ? apa ya nama travel tu sebab saya nak survey yang mana ok...sebab member2 ramai bagitau lebih baik ambik tour guide bila dah sampai sana ...so that's means hotel ,makan apa semua kita yang arrange sendiri...so apa pandangan akk ...reply me a.s.a.p ya kak ..tq

Selasa, 14 Februari, 2012
Tanpa Nama

Salam pinky..baju2 kat sana ..ada tak utk size xl-xxl?

Ahad, 25 Mac, 2012
Yanti Dainty

salam cik pinky...saya dan kawan2 nk ke bandung bln 6 ni..cik pinky masih ada contact no tourguard x yg boleh bawa kami di sana nanti..pls reply ya..TQ

Selasa, 17 April, 2012
farida

hotel karang setra tu berapa harga nya

Rabu, 02 Mei, 2012
Tanpa Nama

assalamualaikum.. yg tourist guide tuh mmg akan jmput kita setiap pg ke? maksud saya ada blog yg kata klau pegi sana cari kereta sewa untuk sehari atau naik angkut. tp family saya nak yg noleh jmput kami n bawa kami jalan sepanjang kami di sana.. so senang skit la.. kami ada 11 org tp x tau nak cari pak supir n kereta sewa berdasarkan apa yg saya nak tu.. susah lah.. boleh tak bagi sedikit explanation for pak leh ni.. tq :)

Jumaat, 21 September, 2012
Tanpa Nama

hotel karang setra tu brAPA harga? emm... mcamana nak book? tansport mcmne? kalau ikut tourism travel mcmne?

Ahad, 04 November, 2012
Tanpa Nama

slm. minta emailkn sy no tel supir ye. (hanim_069@yahoo.com).tq

Selasa, 08 Januari, 2013

Catat Ulasan

♥♥ CONTENGLAH KOMEN ANDA DISINI ♥♥

 
Copyright © DiaRy OnLiNeKu... |Designed by Whitey Mommy