Rabu, 31 Mac 2010

PAPA YANG HEBAT & MAMA YANG TERBAIK DI DUNIA!

Selamat pagi...wahh best betul cuaca pagi ni,sejuk dan nyaman..pagi tadi kerana sejuk yang secara malas bangun,membuatkan diriku menarik selimut secara SELAMBAYAYA haha..agak comel perangaiku disitu bukan??Jam loceng kfc yang berbunyi kokokan ayam membuatkan tanganku sepantas kilat mematikan bunyian tersebut...ehhh perlu ke cerita beli jam dari kfc??erkk...


Tiba-tiba terasa sebak...Al-Fatihah untuk my auntie kerana telah kehilangan bapa tersayang semalam jam 3.30pm...Aminnnn


Kelmarin,aku menemani papa & ma menghantar Nadia pulang ke hostel..dalam perjalanan,aku memasang telinga ke arah berita yang disampaikan oleh Hotfm iaitu seorang anak lelaki sanggup mengejar bapanya dengan parang!apa nak jadi dengan dunia sekarang??Terhadap ibubapa pun sanggup dilakukan sebegitu rupa??


Lantas,papa terus berkata; " bila dah besar semua anak-anak pa janganlah jadi macam tu...semua permintaan anak-anak, pa tunaikan walaupun susah atau senang,mahal atau murah..SEMUA pa akan tunaikan..."


Ya memang betul...pa & ma tidak penah pun,tidak memenuhi permintaan anak-anaknya..CUMA antara cepat dan lambat sahaja...Aku masih ingat dimana masa tu,Khairul di sek rendah lagi..kami adik-beradik berebut mahu melihat rancangan kartun,tapi Khairul berkeras mahu tengok bola.masa tu WORLD CUP!kerana tidak mahu melihat kami adik-beradik bergaduh hanya kerana berebut tv,papa telah membelikan sebuah tv yang baru untuk kepuasan bersama..sangat terkejut masa tu...


Memang betul aku seorang yang boros!!!apa sahaja yang aku nampak menarik pasti akan ku beli..harga belakang kira...janji aku dapat barang yang aku nak..Masa aku STPM,papa telah membelikan aku sebuah kereta kancil/Ferari berwarna merah.Terkejut giler!!!serius memang luar jangkaan...papa siap pesan; " kereta ni pa beli untuk mudahkan kak yu pergi class dengan adik ya..kalau nak pergi kedai ke apa tak payah jalan kaki dah..dan yang penting jangan kerana sudah berkereta kita menjadi seorang yang menunjuk-nunjuk!! " Sampai sekarang kata-kata papaku masih tersemat di mindaku.. DAN aku tidak sesekali akan menjual kereta ferariku itu,kerana ia adalah sebuah hadiah yang tidak ternilai olehku dan adik-adik..


Aku akan pastikan kehidupan papa dan mamaku terjamin,malah segala jasa dan pengorbanannya akan terbalas walaupun aku tahu jasa dan pengorbanan mereka tidak akan dapat dibalas oleh setiap insan yang bergelar ANAK!!...aku akan pastikan semua adik-beradiku berganding bahu membuatkan sesuatu yang boleh menggembirakan mereka dunia dan akhirat...aminnnnn...


Pa & ma kak yu dan adik-adik sayang sagat-sangat dekat pa & ma...muahhhh


berhenti secara berhemah untuk mengisi perut yang lapar HAHA..

PAPA YANG HEBAT & MAMA YANG TERBAIK DI DUNIA!

Selamat pagi...wahh best betul cuaca pagi ni,sejuk dan nyaman..pagi tadi kerana sejuk yang secara malas bangun,membuatkan diriku menarik selimut secara SELAMBAYAYA haha..agak comel perangaiku disitu bukan??Jam loceng kfc yang berbunyi kokokan ayam membuatkan tanganku sepantas kilat mematikan bunyian tersebut...ehhh perlu ke cerita beli jam dari kfc??erkk...


Tiba-tiba terasa sebak...Al-Fatihah untuk my auntie kerana telah kehilangan bapa tersayang semalam jam 3.30pm...Aminnnn


Kelmarin,aku menemani papa & ma menghantar Nadia pulang ke hostel..dalam perjalanan,aku memasang telinga ke arah berita yang disampaikan oleh Hotfm iaitu seorang anak lelaki sanggup mengejar bapanya dengan parang!apa nak jadi dengan dunia sekarang??Terhadap ibubapa pun sanggup dilakukan sebegitu rupa??


Lantas,papa terus berkata; " bila dah besar semua anak-anak pa janganlah jadi macam tu...semua permintaan anak-anak, pa tunaikan walaupun susah atau senang,mahal atau murah..SEMUA pa akan tunaikan..."


Ya memang betul...pa & ma tidak penah pun,tidak memenuhi permintaan anak-anaknya..CUMA antara cepat dan lambat sahaja...Aku masih ingat dimana masa tu,Khairul di sek rendah lagi..kami adik-beradik berebut mahu melihat rancangan kartun,tapi Khairul berkeras mahu tengok bola.masa tu WORLD CUP!kerana tidak mahu melihat kami adik-beradik bergaduh hanya kerana berebut tv,papa telah membelikan sebuah tv yang baru untuk kepuasan bersama..sangat terkejut masa tu...


Memang betul aku seorang yang boros!!!apa sahaja yang aku nampak menarik pasti akan ku beli..harga belakang kira...janji aku dapat barang yang aku nak..Masa aku STPM,papa telah membelikan aku sebuah kereta kancil/Ferari berwarna merah.Terkejut giler!!!serius memang luar jangkaan...papa siap pesan; " kereta ni pa beli untuk mudahkan kak yu pergi class dengan adik ya..kalau nak pergi kedai ke apa tak payah jalan kaki dah..dan yang penting jangan kerana sudah berkereta kita menjadi seorang yang menunjuk-nunjuk!! " Sampai sekarang kata-kata papaku masih tersemat di mindaku.. DAN aku tidak sesekali akan menjual kereta ferariku itu,kerana ia adalah sebuah hadiah yang tidak ternilai olehku dan adik-adik..


Aku akan pastikan kehidupan papa dan mamaku terjamin,malah segala jasa dan pengorbanannya akan terbalas walaupun aku tahu jasa dan pengorbanan mereka tidak akan dapat dibalas oleh setiap insan yang bergelar ANAK!!...aku akan pastikan semua adik-beradiku berganding bahu membuatkan sesuatu yang boleh menggembirakan mereka dunia dan akhirat...aminnnnn...


Pa & ma kak yu dan adik-adik sayang sagat-sangat dekat pa & ma...muahhhh


berhenti secara berhemah untuk mengisi perut yang lapar HAHA..

Jumaat, 26 Mac 2010

MAJLIS MERISIK DIRIKU (2/9/2007)

Arghhhh lega tekak yang loya ni bila hirup air jambu + asam boi perghhh sedap..baru selesai makan ubat demam..harap isnin ni boleh masuk kerja aminnnn..

Oklah.sebenarnya inilah kali pertama aku mengupload gambar-gambar private bagi diriku untuk tontonan umum HAHA...kesian jugak dekat Liyana asyik tanya bila dia boleh tengok gambar-gambar masa aku kahwin...

Aku dirisik pada 2 sept 2007 berserta dengan majlis kenduri kesyukuran adik lelaki aku yang masa tu bakal berangkat ke Rusia menyambung pengajian..Pada majlis merisik,pihak lelaki memberikan aku sebentuk cincin belah rotan dan sepasang kain dan aku membalas sebakul buah-buahan,kek dan sepasang kain baju melayu...


HANTARAN DARI PIHAK AKU

HANTARAN DARI PIHAK LELAKI
Perasaan aku selepas dirisik,macam tak percaya..ialah baru berkawan genap setahun dah ada orang nak sunting aku..dalam hati alangkah gembiranya tak terhingga...dan untuk pengetahuan anda semua My love aku tu rupa-rupanya menjadi rebutan budak-budak office aku dulu..masa tu aku tak tahu apa-apa tapi lepas aku dah berkawan dengannya adalah beberapa suara sumbang cuba memporak-porandakan hubungan kami..TAPI kami buat bodoh aje..kenapa nak salahkan aku lak kan kalau dah iaya-iya minat kenapa tak tackle masa aku belum masuk kerja kat situ lagi HAHAHA...aku nikan jenis selamber yaya aje..diorang cakap sebijik aku pulangkan balik batu keras sebijik baru kene buku dan ruas ehh betul ke tak peribahasa aku ni..??hentam sahajalah...
Bersambung dengan cerita pertunangan....sabar yek haha...

MAJLIS MERISIK DIRIKU (2/9/2007)

Arghhhh lega tekak yang loya ni bila hirup air jambu + asam boi perghhh sedap..baru selesai makan ubat demam..harap isnin ni boleh masuk kerja aminnnn..

Oklah.sebenarnya inilah kali pertama aku mengupload gambar-gambar private bagi diriku untuk tontonan umum HAHA...kesian jugak dekat Liyana asyik tanya bila dia boleh tengok gambar-gambar masa aku kahwin...

Aku dirisik pada 2 sept 2007 berserta dengan majlis kenduri kesyukuran adik lelaki aku yang masa tu bakal berangkat ke Rusia menyambung pengajian..Pada majlis merisik,pihak lelaki memberikan aku sebentuk cincin belah rotan dan sepasang kain dan aku membalas sebakul buah-buahan,kek dan sepasang kain baju melayu...


HANTARAN DARI PIHAK AKU

HANTARAN DARI PIHAK LELAKI
Perasaan aku selepas dirisik,macam tak percaya..ialah baru berkawan genap setahun dah ada orang nak sunting aku..dalam hati alangkah gembiranya tak terhingga...dan untuk pengetahuan anda semua My love aku tu rupa-rupanya menjadi rebutan budak-budak office aku dulu..masa tu aku tak tahu apa-apa tapi lepas aku dah berkawan dengannya adalah beberapa suara sumbang cuba memporak-porandakan hubungan kami..TAPI kami buat bodoh aje..kenapa nak salahkan aku lak kan kalau dah iaya-iya minat kenapa tak tackle masa aku belum masuk kerja kat situ lagi HAHAHA...aku nikan jenis selamber yaya aje..diorang cakap sebijik aku pulangkan balik batu keras sebijik baru kene buku dan ruas ehh betul ke tak peribahasa aku ni..??hentam sahajalah...
Bersambung dengan cerita pertunangan....sabar yek haha...

KISAH PERCINTAAN KAMI

Macam-mana ye aku nak karangkan HAHA..kadang-kadang bila fikir balik agak kelakar pertemuan kami..tapi itu dah suratan so terima dengan bangganya yehahhhhh..


Pertemuan kami di Tanjung Biru Port Dickson,dimana My Love adalah kawan kepada officemate aku yang secara kebetulan join sekali familyday officeku di Port Dickson.Sampai di Tanjung Biru semasa check in hotel kami sebelah menyebelah so bila buka tingkat aku akan terpandang wajahnya dan si dia pun akan terpandang wajahku yang comel ini ahakkk..;)


Keesokkan harinya,aku mandi swimmingpool bersama rakan-rakan lain tapi sedang aku baring-baring diatas dasar air,alangkah terkejutnya bila aku rasa ada sesuatu yang tidak kene..TIBA-TIBA bulkkkk aku lemas..huhhh kurang asam ada seorang mamat mana tah menyelam dan lalu dibawah badanku..bila ku perhatikan betul-betul sah lah itu ZELI EFFENDI...bukan nak tolong aku buat dekkk aje..konon nak tunjuk macho HAHA..


Dari situlah perkenalan kami walaupun pada masa itu aku ada jugak berkawan dengan lelaki lain..untuk memastikan siapa jodohku,boleh dikatakan setiap malam aku menunaikan solat istikarah dan semua pertunjuk terarah kepada My loveku...


Syukur...selepas setahun perkenalan kami,akhirnya My love menghantar rombongan merisik ke rumahku..perasaan aku ketika itu tak dapat digambarkan..takut..gembira semua ada..iyalah baru setahun berkawan dah nak diikat...bila aku khabarkan pada mama..mama setuju dengan rombongan merisik itu...


Dugaan??siapa cakap setiap perhubungan tiada dilanda badai..tapi dugaan yang menimpa hubungan kami hanya dialam perkenalan @ berkawan..tidaklah di alam pertunangan...dimana ramai yang beritahu aku dialam pertunangan banyak dugaan yang melanda..alhamdulillah hubungan kami utuh....


Sewaktu berkawan,aku akan keluar hujung minggu sahaja dan akan pastikan pulang sebelum jam 7pm..iyalah tak manislah bila anak dara balik larut malamkan..itulah pesanan mamaku..tengok wayang jangan haraplah memang kami langsung tidak menjejak kaki kesitu..bila aku khabarkan pada teman-temanku ramai yang susah untuk percayainya...kali pertama menjejak kaki ke panggung wayang ialah selepas berkahwin seminggu HAHAHA...


Setiap kali pertemuaan mesti dirumahku sekiranya aku malas nak kuar..puas dipujuk mama namun aku buat dek aje..iyalah mood malas melanda HAHA..tapi sehinggalah sekarang kami susah mahu percayai yang kami sudah menjadi suami isteri yang sah...ishhh i love youlah sayang...aku masih ingat lagi pada tanggal 4 Ogos 2006 jam 10.30pm My Love telah menghantar satu mesej berbunyi ; sudikan kamu menjadi teman hidupku?ikhlas dari hati yang luhur.


Tergamam mulutku masa itu...aku minta waktu untuk aku fikir-fikirkan..dan selepas merujuk pada mama tersayang aku mengambil kata putus untuk menerima dirinya dalam hidupku..ohhh sungguh syahdu sekali entry ini ya,,hye nurul jiwang karat ya...KAHKAH...


Bersambung dengan kisah Merisik,bertunang dan Kahwin...lalalalala...

KISAH PERCINTAAN KAMI

Macam-mana ye aku nak karangkan HAHA..kadang-kadang bila fikir balik agak kelakar pertemuan kami..tapi itu dah suratan so terima dengan bangganya yehahhhhh..


Pertemuan kami di Tanjung Biru Port Dickson,dimana My Love adalah kawan kepada officemate aku yang secara kebetulan join sekali familyday officeku di Port Dickson.Sampai di Tanjung Biru semasa check in hotel kami sebelah menyebelah so bila buka tingkat aku akan terpandang wajahnya dan si dia pun akan terpandang wajahku yang comel ini ahakkk..;)


Keesokkan harinya,aku mandi swimmingpool bersama rakan-rakan lain tapi sedang aku baring-baring diatas dasar air,alangkah terkejutnya bila aku rasa ada sesuatu yang tidak kene..TIBA-TIBA bulkkkk aku lemas..huhhh kurang asam ada seorang mamat mana tah menyelam dan lalu dibawah badanku..bila ku perhatikan betul-betul sah lah itu ZELI EFFENDI...bukan nak tolong aku buat dekkk aje..konon nak tunjuk macho HAHA..


Dari situlah perkenalan kami walaupun pada masa itu aku ada jugak berkawan dengan lelaki lain..untuk memastikan siapa jodohku,boleh dikatakan setiap malam aku menunaikan solat istikarah dan semua pertunjuk terarah kepada My loveku...


Syukur...selepas setahun perkenalan kami,akhirnya My love menghantar rombongan merisik ke rumahku..perasaan aku ketika itu tak dapat digambarkan..takut..gembira semua ada..iyalah baru setahun berkawan dah nak diikat...bila aku khabarkan pada mama..mama setuju dengan rombongan merisik itu...


Dugaan??siapa cakap setiap perhubungan tiada dilanda badai..tapi dugaan yang menimpa hubungan kami hanya dialam perkenalan @ berkawan..tidaklah di alam pertunangan...dimana ramai yang beritahu aku dialam pertunangan banyak dugaan yang melanda..alhamdulillah hubungan kami utuh....


Sewaktu berkawan,aku akan keluar hujung minggu sahaja dan akan pastikan pulang sebelum jam 7pm..iyalah tak manislah bila anak dara balik larut malamkan..itulah pesanan mamaku..tengok wayang jangan haraplah memang kami langsung tidak menjejak kaki kesitu..bila aku khabarkan pada teman-temanku ramai yang susah untuk percayainya...kali pertama menjejak kaki ke panggung wayang ialah selepas berkahwin seminggu HAHAHA...


Setiap kali pertemuaan mesti dirumahku sekiranya aku malas nak kuar..puas dipujuk mama namun aku buat dek aje..iyalah mood malas melanda HAHA..tapi sehinggalah sekarang kami susah mahu percayai yang kami sudah menjadi suami isteri yang sah...ishhh i love youlah sayang...aku masih ingat lagi pada tanggal 4 Ogos 2006 jam 10.30pm My Love telah menghantar satu mesej berbunyi ; sudikan kamu menjadi teman hidupku?ikhlas dari hati yang luhur.


Tergamam mulutku masa itu...aku minta waktu untuk aku fikir-fikirkan..dan selepas merujuk pada mama tersayang aku mengambil kata putus untuk menerima dirinya dalam hidupku..ohhh sungguh syahdu sekali entry ini ya,,hye nurul jiwang karat ya...KAHKAH...


Bersambung dengan kisah Merisik,bertunang dan Kahwin...lalalalala...

Khamis, 25 Mac 2010

TAHNIAH KAK ADIK!!

COMING SOON??


BODEK NAK JADI MODEL KE??


CURI SEBIJIK OK GAK HAHA


SWEET PHOTO..


SI COMEL DENGAN TUNANG ORANG


WAH SANGAT COMEL INI BUDAK HAHA


MAMAKU YANG MATA SEPET HIKHIK..


BILIK PERTUNANGAN


TEPAK SIRIH MELAMBANGKAN MARUAH WANITA


Alhamdulillah demam aku sudah beransur pulih..aku ni bukan jenis suka melepak kat rumah tak tentu pasal,yelah memang dari dulu kaki kerja so bila dah MC jadi macam tak tentu arahlah dibuatnya HAHA..


Urusan aku di rumah pada hari ini ialah makan ubat dan tidur HUHU kuat sungguh penangan ubat demam,batuk dan selsema seperti lagi stacy bergegar dunia,meletup bergabung!


Habis cerita pasal demam...


Sebenarnya aku nak cerita tentang majlis pertunangan jiranku Kak adik..
Majlis selamat berlangsung dirumah baru mereka sekeluarga diBangi.Kak Adik ni anak bongsu dari 3 beradik perempuan.Semua hantaran homemade darinya tau..Ohh ya,Kak adik ni jugak yang membuat hantaran pertunangan dan menghiaskan bilik pengantinku 2 tahun yang lepas..hasil kerja beliau memang tiptoplah...Ada sesiapa berminat dengan sentuhan beliau boleh cari saya..nanti saya cari Kak adik HAHA..serius ni bukan gurauan..


Yang uniknya masa majlis pertunangan ini ialah,bosnya sendiri menjadi wakil untuk keluarganya..sungguh hebat!jarang ada boss seperti ini..


Pada majlis tersebut aku memang posing habislah HAHAHA..iya memang sakan sebab jumpa geng yang minat pada kamera seperti diriku KAHKAH...


Selamat bertunang buat Kak adik dan Hairi,moga berkekalan hingga akhir hayat yer...entry ni kak yu buat khas untuk anda...


Ok semua dah boleh click butang pangkah disebelah kanan anda yer..tapi jangan lupa bagi komen HAHA...

TAHNIAH KAK ADIK!!

COMING SOON??


BODEK NAK JADI MODEL KE??


CURI SEBIJIK OK GAK HAHA


SWEET PHOTO..


SI COMEL DENGAN TUNANG ORANG


WAH SANGAT COMEL INI BUDAK HAHA


MAMAKU YANG MATA SEPET HIKHIK..


BILIK PERTUNANGAN


TEPAK SIRIH MELAMBANGKAN MARUAH WANITA


Alhamdulillah demam aku sudah beransur pulih..aku ni bukan jenis suka melepak kat rumah tak tentu pasal,yelah memang dari dulu kaki kerja so bila dah MC jadi macam tak tentu arahlah dibuatnya HAHA..


Urusan aku di rumah pada hari ini ialah makan ubat dan tidur HUHU kuat sungguh penangan ubat demam,batuk dan selsema seperti lagi stacy bergegar dunia,meletup bergabung!


Habis cerita pasal demam...


Sebenarnya aku nak cerita tentang majlis pertunangan jiranku Kak adik..
Majlis selamat berlangsung dirumah baru mereka sekeluarga diBangi.Kak Adik ni anak bongsu dari 3 beradik perempuan.Semua hantaran homemade darinya tau..Ohh ya,Kak adik ni jugak yang membuat hantaran pertunangan dan menghiaskan bilik pengantinku 2 tahun yang lepas..hasil kerja beliau memang tiptoplah...Ada sesiapa berminat dengan sentuhan beliau boleh cari saya..nanti saya cari Kak adik HAHA..serius ni bukan gurauan..


Yang uniknya masa majlis pertunangan ini ialah,bosnya sendiri menjadi wakil untuk keluarganya..sungguh hebat!jarang ada boss seperti ini..


Pada majlis tersebut aku memang posing habislah HAHAHA..iya memang sakan sebab jumpa geng yang minat pada kamera seperti diriku KAHKAH...


Selamat bertunang buat Kak adik dan Hairi,moga berkekalan hingga akhir hayat yer...entry ni kak yu buat khas untuk anda...


Ok semua dah boleh click butang pangkah disebelah kanan anda yer..tapi jangan lupa bagi komen HAHA...

Rabu, 24 Mac 2010

MUSIM FLU

kredit Pak Google

Sejuk ada panas pun ada..arghhh ini yang benci ni kalau time demam..aku memang jarang kene demam TAPI bila dah demam berpanjangan tau.aku dah tak larat..dah sarat!


Isnin kelmarin aku ok sahaja namun bila petang muncul aku jadi seperti bumi ini berpusing dan bukkk!!terjatuh di lantai nan comel...nasib baik sempat tanganku yang comel ini berpaut pada almari kalau tidak ohhh tidak tahu apa nak dicakapkan...


Adoii sakitnya kepala...sakit..sakit...bila akan sembuh?dah makan ubat tapi still belum sembuh HUHU.. ;(


Semalam My Love masakkan aku magie..fuhh sedap tu..tiba-tiba keinginan aku makan magie memuncak tanpa batasan dan sempadan..baruku sebut kata-kata itu,terus My Love melulu masak dapur dan mulalah operasi memasak magie.ketang..ketung..tung..tung..wah bunyi macam chef saja masak HAHA..janji aku makan dengan habisnya yeeeayy...sayang sedap you masakkkk i like it...


Selesai basuh periuk dan pinggan yang digunakan,aku terus menelan ubat yang diberikan oleh doktor...tak silap aku tak sampai 15 minit aku dah dibawa ke alam lain dimana jam 6.15am baru aku terjaga HAHA...Solat subuh pun antara larat dan tidak tapi ku gagahi jugak memandangkan hari ni aku nak masuk kerja jugak...cuci tangan bersih-bersih dan pakai lens..ohh ye lens aku dah sampai HAHA..oii nurul asal pasal lens pun ko nak citer??ko nak tau jawapan aku ke?sukahati akulah nak cerita ke tak HAHAHA..


Now entry ni dihasilkan di office ku..arghhh tak laratlah..nak menangis aje rasa..tapi aku perlu kuat,tak mau cengeng-cengeng dihadapan orang...malu..


Oklah aku dah tak larat nak pergi tidur sekejap ye pastu nak telah dadah yang diberikan oleh doktor semalam...HAHAHA..



Boleh bersurai sekarang....

MUSIM FLU

kredit Pak Google

Sejuk ada panas pun ada..arghhh ini yang benci ni kalau time demam..aku memang jarang kene demam TAPI bila dah demam berpanjangan tau.aku dah tak larat..dah sarat!


Isnin kelmarin aku ok sahaja namun bila petang muncul aku jadi seperti bumi ini berpusing dan bukkk!!terjatuh di lantai nan comel...nasib baik sempat tanganku yang comel ini berpaut pada almari kalau tidak ohhh tidak tahu apa nak dicakapkan...


Adoii sakitnya kepala...sakit..sakit...bila akan sembuh?dah makan ubat tapi still belum sembuh HUHU.. ;(


Semalam My Love masakkan aku magie..fuhh sedap tu..tiba-tiba keinginan aku makan magie memuncak tanpa batasan dan sempadan..baruku sebut kata-kata itu,terus My Love melulu masak dapur dan mulalah operasi memasak magie.ketang..ketung..tung..tung..wah bunyi macam chef saja masak HAHA..janji aku makan dengan habisnya yeeeayy...sayang sedap you masakkkk i like it...


Selesai basuh periuk dan pinggan yang digunakan,aku terus menelan ubat yang diberikan oleh doktor...tak silap aku tak sampai 15 minit aku dah dibawa ke alam lain dimana jam 6.15am baru aku terjaga HAHA...Solat subuh pun antara larat dan tidak tapi ku gagahi jugak memandangkan hari ni aku nak masuk kerja jugak...cuci tangan bersih-bersih dan pakai lens..ohh ye lens aku dah sampai HAHA..oii nurul asal pasal lens pun ko nak citer??ko nak tau jawapan aku ke?sukahati akulah nak cerita ke tak HAHAHA..


Now entry ni dihasilkan di office ku..arghhh tak laratlah..nak menangis aje rasa..tapi aku perlu kuat,tak mau cengeng-cengeng dihadapan orang...malu..


Oklah aku dah tak larat nak pergi tidur sekejap ye pastu nak telah dadah yang diberikan oleh doktor semalam...HAHAHA..



Boleh bersurai sekarang....

Selasa, 23 Mac 2010

REPORT POLIS

REPORT POLIS

Isnin, 22 Mac 2010

SUPRISE FROM MY LOVE??

Kalau diikutkan besdayku sudah seminggu yang lepas berlalu TAPI oleh kerana neneku sakit di Terengganu,terpaksalah My love menemani papa dan mamaku pulang kekampung...dan sambutan birthdayku terpaksa ditunda demi nenek tersayang...Ohh yer,bukan aku sengaje tak join mereka pulang ke kampung tapi aku ditugaskan untuk menjaga dan menghantar adikku Si Nadia ke hostelnya wakaka...



Perkara yang tidak dijangka,telah membuatkan aku terharu ialah My love telah menghadiah sesuatu yang memang sudah lama ku idamkan selama ini..seingat akulah,aku tidak penah pun memberitahu My loveku tentang niatku untuk membeli benda ini namun naluri suami yang sentiasa memerhati sang isteri membuatkan aku betul-betul terkejut dengan hadiah birthdayku tahun ini...

Cepatlah nurul apa hadiahnya nak tengok ni...wokey-wokey sabar yerkk...sila scrol ke bawah


*

*

*

*

*

*

*

*

*

*
V

JENG-JENG-JENG




TEMPAT BARANG MEKUP KU HEHE..

FUHH TAK SABAR NAK MASUKKAN ISI-ISINYA..

BESAR BETUL KOTAK NI..ADA CAN BELI MEKUP LAGI...

JAM GUESS WARNA COKLAT FROM MY MAMA & GUESS HITAM FROM MY LOVE

Thanks ma sebab belikan jam yang kak yu minat...i love youuu so muchhh...Tahun ni aku dapat 2 utas jam tangan tau HAHA..yang satu lagi tu aku pow My loveku HAHAHA...

Kiranya lepas ni kalau ada orang call untuk mekup,tak derlah susah-payah macam sebelum ni..yelah nak angkut semua barang masuk dalam beg HEHE..sekarang tak susah lagi sebab dah ada beg khasnya..Seronoknya!!!!!

TO MY LOVE..THANKS YOU VERY MUCH I LOVE YOU SO MUCHHHHH

Oklah sampai disini saja untuk hari ini..mood memblog telah dimusnah oleh seorang makluk huh..bencinya!!!!

Chaw dulu..Assalamualaikum....

SUPRISE FROM MY LOVE??

Kalau diikutkan besdayku sudah seminggu yang lepas berlalu TAPI oleh kerana neneku sakit di Terengganu,terpaksalah My love menemani papa dan mamaku pulang kekampung...dan sambutan birthdayku terpaksa ditunda demi nenek tersayang...Ohh yer,bukan aku sengaje tak join mereka pulang ke kampung tapi aku ditugaskan untuk menjaga dan menghantar adikku Si Nadia ke hostelnya wakaka...



Perkara yang tidak dijangka,telah membuatkan aku terharu ialah My love telah menghadiah sesuatu yang memang sudah lama ku idamkan selama ini..seingat akulah,aku tidak penah pun memberitahu My loveku tentang niatku untuk membeli benda ini namun naluri suami yang sentiasa memerhati sang isteri membuatkan aku betul-betul terkejut dengan hadiah birthdayku tahun ini...

Cepatlah nurul apa hadiahnya nak tengok ni...wokey-wokey sabar yerkk...sila scrol ke bawah


*

*

*

*

*

*

*

*

*

*
V

JENG-JENG-JENG




TEMPAT BARANG MEKUP KU HEHE..

FUHH TAK SABAR NAK MASUKKAN ISI-ISINYA..

BESAR BETUL KOTAK NI..ADA CAN BELI MEKUP LAGI...

JAM GUESS WARNA COKLAT FROM MY MAMA & GUESS HITAM FROM MY LOVE

Thanks ma sebab belikan jam yang kak yu minat...i love youuu so muchhh...Tahun ni aku dapat 2 utas jam tangan tau HAHA..yang satu lagi tu aku pow My loveku HAHAHA...

Kiranya lepas ni kalau ada orang call untuk mekup,tak derlah susah-payah macam sebelum ni..yelah nak angkut semua barang masuk dalam beg HEHE..sekarang tak susah lagi sebab dah ada beg khasnya..Seronoknya!!!!!

TO MY LOVE..THANKS YOU VERY MUCH I LOVE YOU SO MUCHHHHH

Oklah sampai disini saja untuk hari ini..mood memblog telah dimusnah oleh seorang makluk huh..bencinya!!!!

Chaw dulu..Assalamualaikum....

Jumaat, 19 Mac 2010

“I’m going to the Gatsby Deodorant Street Fair”.



Wahhh projek rahsia dari bibir ke bibir tuuu...siap bagi nama projek 400 yang ditaja oleh Gatsby Deodorant Street Fair.


Jom sertai event ini manatau boleh mengeratkan lagi tali persahabatan antara satu sama lain..Tiba-tiba aku menjadi semangat tak tentu pasal yelah 1st time nak join,itupun nasib baik Kak Ina bagitahu aku macam aner nak join thanks yer kak...


Event ni terbuka pada 400 orang ahli Nuffnang Glitterati,so sesiapa yang tak menyertai memang rugi serugi-ruginya HAHA..banyak betul perkataan rugi ;)


Oklah butiran lokasi dan tarikhnya ialah :



Date: 17 April 2010
Time: 10 am – 5 pm
Venue: Front Foyer, Ground Floor,
Berjaya Times Square, Kuala Lumpur



Bukan saja dapat berjumpa dengan kenalan blogger baru tapi kalau nasib menyebelahi kita inshaAllah kita bakal membawa pulang hadiah bernilai rm15,000.00 tak nak ke??aku nak HEHE..Bukan setakat itu aje malah fun fair games seperti Sumo Wrestling (in air bag suits!), gladiator battles dan macam-macam lagi menanti anda.




Sesiapa yang tak penah join event Nuffnang seperti nurul,eloklah join this event mana tau lepas ni boleh melebarkan lagi sayap memblogging ni HAHA..berangan ajelah aku ni..




Nak tau lebih lanjut sila click ini www.gatsby.com.my/streetfair..

“I’m going to the Gatsby Deodorant Street Fair”.



Wahhh projek rahsia dari bibir ke bibir tuuu...siap bagi nama projek 400 yang ditaja oleh Gatsby Deodorant Street Fair.


Jom sertai event ini manatau boleh mengeratkan lagi tali persahabatan antara satu sama lain..Tiba-tiba aku menjadi semangat tak tentu pasal yelah 1st time nak join,itupun nasib baik Kak Ina bagitahu aku macam aner nak join thanks yer kak...


Event ni terbuka pada 400 orang ahli Nuffnang Glitterati,so sesiapa yang tak menyertai memang rugi serugi-ruginya HAHA..banyak betul perkataan rugi ;)


Oklah butiran lokasi dan tarikhnya ialah :



Date: 17 April 2010
Time: 10 am – 5 pm
Venue: Front Foyer, Ground Floor,
Berjaya Times Square, Kuala Lumpur



Bukan saja dapat berjumpa dengan kenalan blogger baru tapi kalau nasib menyebelahi kita inshaAllah kita bakal membawa pulang hadiah bernilai rm15,000.00 tak nak ke??aku nak HEHE..Bukan setakat itu aje malah fun fair games seperti Sumo Wrestling (in air bag suits!), gladiator battles dan macam-macam lagi menanti anda.




Sesiapa yang tak penah join event Nuffnang seperti nurul,eloklah join this event mana tau lepas ni boleh melebarkan lagi sayap memblogging ni HAHA..berangan ajelah aku ni..




Nak tau lebih lanjut sila click ini www.gatsby.com.my/streetfair..

CUTI-CUTI INDONESIA 2010

12 Feb - 8 Feb 2010 Bahagian (i)

Indonesia lagi...aku tau rata-rata akan berkata begitu pada diriku..nak buat macam-mana kita kenalah pergi negara yang matawang lebih rendah dari negara kita kalau tak HANYA PANDANG SAHAJA pada setiap barang yang dijual...

Ini adalah kali ke 3,aku dan My love kesana.manakala family aku inilah kali ke 2 ke Bukit Tinggi Indonesia selepas gempa bumi yang melanda padang tahun lepas...Sebenarnya kalau diikutkan ini cerita Raya Cina lepas HEHE..terperam ok ..

Kami bertolak dari rumah seawal jam 3.30am sebab nak naik bas ke LCCT...dalam bus kami tidur...



Jam 5.30am kami pun sampai di LCCT..terus ke check in HOHO sebenarnya kitaorang dah check in online tapi walaupun dah check in online beraturnya still panjang untuk masukkan bag-bag semua...macam tak berbaloi aje....





Merenung kedai-kedai perfume yang ada di LCCT..HAHA..tapi masa ni My LOve tak nak layan sebab yang ada pun belum buka lagi HUHU..merajuk sudahhhh


Inilah mamaku yang tersayang...betul tak aku cakap mamanya sepet..comel-comel macam anaknya HAHAHA...

Yahoooo sudah mahu terbang...tak sabarnya nak kesana HAHA..



Adik,mana satu ko nak naik??cepat pilih HAHA..



My Love aku ni saje nak manyakatkan aku sebab dia nak order sesuatu..dan..dan aku cakap tak boleh..konon merajuk tak dapat perfume HAHA..



Terbanglah kami dengan diringi doa semoga selamat pergi dan balik ....


Kalau sesiapa nak bercuti-cuti macam ni,aku ingatkan supaya korang belilah sandal yang tapaknya rata aje..sebab comfirm kaki korang sakit...sebelum ni aku kesini pakai boot ko...biasalah bergaya punya pasalkan HIHI.. T_______T

InshaAllah esok aku sambung lagi yer dengan cerita bahagian (ii)
apalagi sila keluar barisan yerr :)

CUTI-CUTI INDONESIA 2010

12 Feb - 8 Feb 2010 Bahagian (i)

Indonesia lagi...aku tau rata-rata akan berkata begitu pada diriku..nak buat macam-mana kita kenalah pergi negara yang matawang lebih rendah dari negara kita kalau tak HANYA PANDANG SAHAJA pada setiap barang yang dijual...

Ini adalah kali ke 3,aku dan My love kesana.manakala family aku inilah kali ke 2 ke Bukit Tinggi Indonesia selepas gempa bumi yang melanda padang tahun lepas...Sebenarnya kalau diikutkan ini cerita Raya Cina lepas HEHE..terperam ok ..

Kami bertolak dari rumah seawal jam 3.30am sebab nak naik bas ke LCCT...dalam bus kami tidur...



Jam 5.30am kami pun sampai di LCCT..terus ke check in HOHO sebenarnya kitaorang dah check in online tapi walaupun dah check in online beraturnya still panjang untuk masukkan bag-bag semua...macam tak berbaloi aje....





Merenung kedai-kedai perfume yang ada di LCCT..HAHA..tapi masa ni My LOve tak nak layan sebab yang ada pun belum buka lagi HUHU..merajuk sudahhhh


Inilah mamaku yang tersayang...betul tak aku cakap mamanya sepet..comel-comel macam anaknya HAHAHA...

Yahoooo sudah mahu terbang...tak sabarnya nak kesana HAHA..



Adik,mana satu ko nak naik??cepat pilih HAHA..



My Love aku ni saje nak manyakatkan aku sebab dia nak order sesuatu..dan..dan aku cakap tak boleh..konon merajuk tak dapat perfume HAHA..



Terbanglah kami dengan diringi doa semoga selamat pergi dan balik ....


Kalau sesiapa nak bercuti-cuti macam ni,aku ingatkan supaya korang belilah sandal yang tapaknya rata aje..sebab comfirm kaki korang sakit...sebelum ni aku kesini pakai boot ko...biasalah bergaya punya pasalkan HIHI.. T_______T

InshaAllah esok aku sambung lagi yer dengan cerita bahagian (ii)
apalagi sila keluar barisan yerr :)

 
Copyright © DiaRy OnLiNeKu... |Designed by Whitey Mommy