Jumaat, 30 April 2010

" SAYA KENAL ANAK PERAK "

Pertama kali kenal, dalam gengblogger.com. Anggapan permulaan fuh ini mesti syok sangat-sangat dengan kampung halaman sebab tengok pada urlnya.




Ingatkan sombong dan bertegur siapa dengan blog yang mempunyai followers ribu-riban aje.Tapi firasat aku tersasar selepas menerima kunjungan daripada anakperak.com beserta komen yang santai dan sempoi.So jadilah seperti anakperak.com




" SAYA KENAL ANAK PERAK "

Pertama kali kenal, dalam gengblogger.com. Anggapan permulaan fuh ini mesti syok sangat-sangat dengan kampung halaman sebab tengok pada urlnya.




Ingatkan sombong dan bertegur siapa dengan blog yang mempunyai followers ribu-riban aje.Tapi firasat aku tersasar selepas menerima kunjungan daripada anakperak.com beserta komen yang santai dan sempoi.So jadilah seperti anakperak.com




BERGOLEK,BERGULING DALAM BILIK PINK

Selamat pagi semua..macam-mana ni nak jadi blogger tegar, tengok dah 2 hari tak update blog ermmmm..Minggu ni tak der cerita yang menariklah dan gambar pun tiada dalam stok..

Oklah sebenarnya aku just melilau nak survey-survey barang warna pink untuk rumahku nanti, tapi bila satu gambar yang cukup menarik hati aku terpancul terus tak gerak mana dah... Ohh adakah ianya akan menjadi realiti?? Yes itu pasti!! Hahaha

Memang semua sedia maklum yang aku ni HANTU PINK, so kalau boleh semua benda aku nak pink..boleh gitu?? boleh ke tak boleh aku nak jugak..

So inilah bilik tidur impianku yang selama ini kuimpikan..bilik tidurku sebelum ini telah diambil oleh adiku si Nadia sebab aku dah kahwin so kene pindah bilik depan..huhu sedih tau tinggalkan bilik Pinky tu..banyak memori suka dan duka dalam bilik tu...




Inilah bilik tidur impianku..aku harap agar impianku termakbul untuk aku mendeconya menjadi sebegini inshaAllah..aminnnn..cantikkan?sejuk aje mata memandang..hepp biasa tu kutuk pink hehehe..
Oklah nanti aku update pasal syiria ok..nak tahu tunggu!!!!Sekarang tengah gian main Twitter..sangat best rupanya..twett..twett!!
Chaw cin chaw...

BERGOLEK,BERGULING DALAM BILIK PINK

Selamat pagi semua..macam-mana ni nak jadi blogger tegar, tengok dah 2 hari tak update blog ermmmm..Minggu ni tak der cerita yang menariklah dan gambar pun tiada dalam stok..

Oklah sebenarnya aku just melilau nak survey-survey barang warna pink untuk rumahku nanti, tapi bila satu gambar yang cukup menarik hati aku terpancul terus tak gerak mana dah... Ohh adakah ianya akan menjadi realiti?? Yes itu pasti!! Hahaha

Memang semua sedia maklum yang aku ni HANTU PINK, so kalau boleh semua benda aku nak pink..boleh gitu?? boleh ke tak boleh aku nak jugak..

So inilah bilik tidur impianku yang selama ini kuimpikan..bilik tidurku sebelum ini telah diambil oleh adiku si Nadia sebab aku dah kahwin so kene pindah bilik depan..huhu sedih tau tinggalkan bilik Pinky tu..banyak memori suka dan duka dalam bilik tu...




Inilah bilik tidur impianku..aku harap agar impianku termakbul untuk aku mendeconya menjadi sebegini inshaAllah..aminnnn..cantikkan?sejuk aje mata memandang..hepp biasa tu kutuk pink hehehe..
Oklah nanti aku update pasal syiria ok..nak tahu tunggu!!!!Sekarang tengah gian main Twitter..sangat best rupanya..twett..twett!!
Chaw cin chaw...

Khamis, 29 April 2010

Road Trip with My Broadband

Dulu kalau tak guna internet pun tak ada masalah, iyelah bukan ada benda penting pun untuk meneliknya namun masa berubah begitu pantas dan arus kemodenan telah melimpah keseluruh pelusuk negara..


Sekarang, internet telah menjadi kewajiban bagi setiap orang. Tengoklah, boleh dikatakan semua restoran di Malaysia wajib mempunyai Wifi untuk menarik pelbagai golongan..iyelah sambil menikmati makanan dan minuman sambil itu, bolehlah juga melayari internet.


Dulu internet yang popular adalah broadband TM dial up, tapi kalau balik kampung ke atau keluar saja dari rumah memang sah tak boleh nak melayari internet.Namun dengan kecanggihan teknologi moden terkini, pelbagai broadband terdapat dipasaran seperti Celcom,Maxis dan sebagainya.





Untuk menjadi penulis blogger tegar harus ada broadband dan sekiranya pening membuat pilihan apa kata pilihlah broadband wiggy P1 wimax. Memang tak rugi memilihnya kerana ia senang dibawa,ringan dan tanpa wayar.Broadband wiggy P1 wimax ni tak besar mana pun siap boleh masuk poket lagi tau hebat bukan.Bayarannya pun tak adalah tinggi.Apa lagi yang ditunggu jomlah bertukar ke broadband wiggy P1 wimax sekarang.


Ep 8/49 - Project Alpha S2










Ep 9/49 - Project Alpha S2






Ep 10/49 - Project Alpha S2





Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS

Road Trip with My Broadband

Dulu kalau tak guna internet pun tak ada masalah, iyelah bukan ada benda penting pun untuk meneliknya namun masa berubah begitu pantas dan arus kemodenan telah melimpah keseluruh pelusuk negara..


Sekarang, internet telah menjadi kewajiban bagi setiap orang. Tengoklah, boleh dikatakan semua restoran di Malaysia wajib mempunyai Wifi untuk menarik pelbagai golongan..iyelah sambil menikmati makanan dan minuman sambil itu, bolehlah juga melayari internet.


Dulu internet yang popular adalah broadband TM dial up, tapi kalau balik kampung ke atau keluar saja dari rumah memang sah tak boleh nak melayari internet.Namun dengan kecanggihan teknologi moden terkini, pelbagai broadband terdapat dipasaran seperti Celcom,Maxis dan sebagainya.





Untuk menjadi penulis blogger tegar harus ada broadband dan sekiranya pening membuat pilihan apa kata pilihlah broadband wiggy P1 wimax. Memang tak rugi memilihnya kerana ia senang dibawa,ringan dan tanpa wayar.Broadband wiggy P1 wimax ni tak besar mana pun siap boleh masuk poket lagi tau hebat bukan.Bayarannya pun tak adalah tinggi.Apa lagi yang ditunggu jomlah bertukar ke broadband wiggy P1 wimax sekarang.


Ep 8/49 - Project Alpha S2










Ep 9/49 - Project Alpha S2






Ep 10/49 - Project Alpha S2





Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS

Selasa, 27 April 2010

MY DIARI PINK COLOUR

Dulu aku memang suka menulis apa yang berlaku pada diriku dalam diari..ermmm berapa buah diari entah yang aku ada..lupa pulak.Tapi satu aje perangai aku iaitu bila dah tiba detik 31 Disember mesti diari yang tahun tersebut akan ku bakar menjeadi debu lalu bertaburan di ruang angkasa..ehhh melalut pulak..ampun!!


Sekarang aku telah mempunyai pinkydiari yang sangat memudahkan diriku dalam semua urusan termasuklah meeting,temujanji dan sebarang event..hanya memasuki tarikh,masa,tajuk agenda dan on alarm..mudah bukan? seperti 1,2,3 HAHAHA..


Bukan apa, selama ini aku dok mengkendong buku diariku kehulu dan kehilir..tapi bila tertinggal dirumah ya ampun memang aku langsung tak boleh buat kerja tau sebab semua aktiviti dan nota ada dalam diari tu..


Tapi sekarang tidak lagi selepas pinkydiari aku wujud dalam hidupku..thanks My love dan papa sebab sudi jugak anda berdua membelikannya muahhhh...


Eh mana gambar pinkydiari tu?? lerr nak tengok ke ahakkk..semestinya blogging dengan gambar tidak dapat dipisahkan kan..kan..Hahaha..


Oklah inilah Mypinkydiari




Comel tak???HEHEHEHEHEHEHEHE..Terima Kasih..tetiba...
sign out**

MY DIARI PINK COLOUR

Dulu aku memang suka menulis apa yang berlaku pada diriku dalam diari..ermmm berapa buah diari entah yang aku ada..lupa pulak.Tapi satu aje perangai aku iaitu bila dah tiba detik 31 Disember mesti diari yang tahun tersebut akan ku bakar menjeadi debu lalu bertaburan di ruang angkasa..ehhh melalut pulak..ampun!!


Sekarang aku telah mempunyai pinkydiari yang sangat memudahkan diriku dalam semua urusan termasuklah meeting,temujanji dan sebarang event..hanya memasuki tarikh,masa,tajuk agenda dan on alarm..mudah bukan? seperti 1,2,3 HAHAHA..


Bukan apa, selama ini aku dok mengkendong buku diariku kehulu dan kehilir..tapi bila tertinggal dirumah ya ampun memang aku langsung tak boleh buat kerja tau sebab semua aktiviti dan nota ada dalam diari tu..


Tapi sekarang tidak lagi selepas pinkydiari aku wujud dalam hidupku..thanks My love dan papa sebab sudi jugak anda berdua membelikannya muahhhh...


Eh mana gambar pinkydiari tu?? lerr nak tengok ke ahakkk..semestinya blogging dengan gambar tidak dapat dipisahkan kan..kan..Hahaha..


Oklah inilah Mypinkydiari




Comel tak???HEHEHEHEHEHEHEHE..Terima Kasih..tetiba...
sign out**

Jumaat, 23 April 2010

GATHERING WITH GATSBY DEODORANT STREET FAIR ( PART LAST )

Inilah hadiah yang aku dapat setelah berpenat lelah kumpul point..terkejut gak bila dapat hadiah sebanyak ni..hahaha dan..dan.. My love cakap ' ini semua i yang kumpul point ' tak kira nak rembat jugak hahaha...Aku dengan bermurah hati memberi gel rambut dekat adik ipar aku dan pencuci muka,gel rambut dan deodorant kat papaku muahhhh

Tengok tamak nak bolot sorang..ana ni pun sakit kaki jugak huhu..

Pilih jangan tak pilih sayang oiii..u nak buat stok setahun yer??ohh lepas ni bolehlah i beli makeup ok haha


Tengok kak mimi bukan main seronok lagi kumpul point...

amboi-amboi, bukan main lagi tu siap dispray bagai nak rak..bukan nak spray sangat pun nak mengoratlah tu..heppp nak kene yer ??

aikk ada lagi..amoii itu suami saya lol..hahaha

Inilah Kak ina yang selama ini berkenalan dia alam maya..aku kalau pening nak masak apa mesti ke blog dia..akak saya promosi blog akak ni hahaha


Lucky draw yang memang deboooomm lah hadiahnya..tapi sayang aku tak bertuah pada hari tersebut ohhh tak der rezeki..


Sayang tengah kira point ke??


Fuhhh banyaknya...suka tau..


Main Golf dan akhirnya aku berjaya setelah dapat bimbingan dari My love..


Wahh selalu main bolehlah haha

Inilah My love..i lap youu


Baling bola sampai runtuh susunan tin tersebut..dan berjaya jugak..


Hahh game ni lah aku bermain ulang kali...sebab game ni senang nak kumpul point..dekat sini aje aku dapat kumpul 50 point huhu..


Ohh nampak sangat kecomelan dan kependekan ku.. ;)

Ramaikan blogger yang datang..seronok gilerlah..


Malulah tu hehhe..sebelahku Kak Syam..Kak mimi dan Kak zana dah kedepan..bila masalah hilang..??

Kipas yang comel dan berharga pada saat ini..panas cik oiii

Game kereta..game ni aku menang 2 kali aje lepas tu haram..sampai petang tayar pun dah tercabut kehkehkeh..


Game Gatsby dalam pc pun kacang goreng aje..sini pun aku kumpul banyak point gak..


Wah tengok macam senang tapi bila main ya ampun susah bangat..dahlah angin kuat..


Hhah game ni memang kelakar habislah sebab My love jatuh hahahaha...balik dari event ni aku kene urut pinggang dia huhuhu..
So habislah sudah pasal event ni..harap lepas ni diadakan lagi event seperti ini Tapi biarlah barangan wanita pula... Aku memang happy dapat jumpa kakak-kakak yang aku kenali dalam alam maya...dekat sini dah tak kira dah umur main taram aje janji dapat point..apa-apa aku sungguh happy!!!Thanks My love, sebab sanggup menemani diriku yang comel ini hahaha...muntah ke??sila ke TANDAS ok..hahahahahahaha

GATHERING WITH GATSBY DEODORANT STREET FAIR ( PART LAST )

Inilah hadiah yang aku dapat setelah berpenat lelah kumpul point..terkejut gak bila dapat hadiah sebanyak ni..hahaha dan..dan.. My love cakap ' ini semua i yang kumpul point ' tak kira nak rembat jugak hahaha...Aku dengan bermurah hati memberi gel rambut dekat adik ipar aku dan pencuci muka,gel rambut dan deodorant kat papaku muahhhh

Tengok tamak nak bolot sorang..ana ni pun sakit kaki jugak huhu..

Pilih jangan tak pilih sayang oiii..u nak buat stok setahun yer??ohh lepas ni bolehlah i beli makeup ok haha


Tengok kak mimi bukan main seronok lagi kumpul point...

amboi-amboi, bukan main lagi tu siap dispray bagai nak rak..bukan nak spray sangat pun nak mengoratlah tu..heppp nak kene yer ??

aikk ada lagi..amoii itu suami saya lol..hahaha

Inilah Kak ina yang selama ini berkenalan dia alam maya..aku kalau pening nak masak apa mesti ke blog dia..akak saya promosi blog akak ni hahaha


Lucky draw yang memang deboooomm lah hadiahnya..tapi sayang aku tak bertuah pada hari tersebut ohhh tak der rezeki..


Sayang tengah kira point ke??


Fuhhh banyaknya...suka tau..


Main Golf dan akhirnya aku berjaya setelah dapat bimbingan dari My love..


Wahh selalu main bolehlah haha

Inilah My love..i lap youu


Baling bola sampai runtuh susunan tin tersebut..dan berjaya jugak..


Hahh game ni lah aku bermain ulang kali...sebab game ni senang nak kumpul point..dekat sini aje aku dapat kumpul 50 point huhu..


Ohh nampak sangat kecomelan dan kependekan ku.. ;)

Ramaikan blogger yang datang..seronok gilerlah..


Malulah tu hehhe..sebelahku Kak Syam..Kak mimi dan Kak zana dah kedepan..bila masalah hilang..??

Kipas yang comel dan berharga pada saat ini..panas cik oiii

Game kereta..game ni aku menang 2 kali aje lepas tu haram..sampai petang tayar pun dah tercabut kehkehkeh..


Game Gatsby dalam pc pun kacang goreng aje..sini pun aku kumpul banyak point gak..


Wah tengok macam senang tapi bila main ya ampun susah bangat..dahlah angin kuat..


Hhah game ni memang kelakar habislah sebab My love jatuh hahahaha...balik dari event ni aku kene urut pinggang dia huhuhu..
So habislah sudah pasal event ni..harap lepas ni diadakan lagi event seperti ini Tapi biarlah barangan wanita pula... Aku memang happy dapat jumpa kakak-kakak yang aku kenali dalam alam maya...dekat sini dah tak kira dah umur main taram aje janji dapat point..apa-apa aku sungguh happy!!!Thanks My love, sebab sanggup menemani diriku yang comel ini hahaha...muntah ke??sila ke TANDAS ok..hahahahahahaha

 
Copyright © DiaRy OnLiNeKu... |Designed by Whitey Mommy