Rabu, 26 Mei 2010

OPENING NOW!!!!

Salam semua..Dengan lafaz Bismilah dengan ini nurul ingin menjemput anda semua ke butik online nurul dengan adanya pertambahan barangan baru seperti PATI PERFUME DENGAN WANGIAN ANTARABANGSA SERENDAH RM6.00

Terima kasih atas sokongan anda semua...i love you... ;)


banner baru

(sila click banner diatas)

Selasa, 25 Mei 2010

PENGUMUMAN UNTUK ANDA

Salam Hormat..mesti tertanya-tanyakan mana nurul menghilang?? ada ke orang nak tanya hahaha..aku masih didalam bumi Malaysia tak keluar ke mana-mana pun.Cuma buat seketika waktu ini aku amatlah sibuk menguruskan butik aku..inshaAllah selepas habis mendeko akan aku istiharkan tentang butik ku itu.. i love you semua...doakan kejayaan ku iye..

Rabu, 19 Mei 2010

WELCOME TO MY BLOG.COM

Akhirnya impianku terlaksana jua atas sokongan dari anda dan My Love... i love youuu so muchhh..muahhh..

Aku mengambil masa yang agak lama sebelum mengambil keputusan untuk menggunakan domain dan hosting sendiri..iyelah banyak benda baru yang aku kene selongkar HAHA..

Disebabkan blog aku ni dalam proses menaiktaraf deko-dekonya diharaplah anda-anda semua memberikan link blog anda di komen blogku ini ye...Oklah mood sebenarnya tak der tapi untuk hai..hai ku gagahkan jua...bye...

Khamis, 13 Mei 2010

UPAH UNTUK JURUGAMBAR CEKIK DARAH

Korang sayang aku tak?? tetiba aje nak cakap macam ni T_____T perut kenyang sangat sebab baru makan roti canai telur abg fuad belanja..HAHA ayat yang anda semua tak nak tahu pun tak pe kan?

Mata baru habis berair sebab siapkan jahitan manik orang huhu. bercinta jugaklah aku nak menyiapkannya..tapi disebabkan hobi secara tak langsung penat pun tolak ketepi..cuba kalau berblog compem penat macam aner pun tak kan tolak ketepi malah akan tarik dan dakap aikkk asal ni? HAHAHA...

Oklah sebenarnya aku nak citer pasal seorang " cameraman " yang agak cekik darah ni..ada ke patut bila aku suruh dia ambik gambar aku boleh buat dekk aje..memanglah dia tak mintak upah tapi dia suruh aku belikan DSLR untuknya huhu pitam nyahhh...




Inilah kamera impian aku dan My love....inshaAllah impian tu akan tercapai...


Aku ni memang suka bergambar tak kira dimana tempat pun ..aku peduli apa bedal ajelah janji hati ku puas dan pulang dengan senyuman sampai ke telinga ehh ada ke?? entah...


Korang nak tahu siapa gerangan cameraman yang demand tu?? dia ialah SUAMI ku En Zeli Effendi...huhu melampau betul nak mintak DSLR hanya kerana nak ambik gambar bini dia yang ciut - miut ni...siap cakap " kalau nak i ambik gambar by tanpa disuruh beli DSLR tu barulah ok hahaha " wow!! Wahai cik abang tong-tonglah, tak pun you aje belikan untuk i haahahaha...


Oklah mood kureng petang-petang macam ni tapi sebab nak jadi blogger tegar harus publish entry jugak...ohhh menci tau mak..ahaakkk..

Cau cin cau jom minum cincau ;)

UPAH UNTUK JURUGAMBAR CEKIK DARAH

Korang sayang aku tak?? tetiba aje nak cakap macam ni T_____T perut kenyang sangat sebab baru makan roti canai telur abg fuad belanja..HAHA ayat yang anda semua tak nak tahu pun tak pe kan?

Mata baru habis berair sebab siapkan jahitan manik orang huhu. bercinta jugaklah aku nak menyiapkannya..tapi disebabkan hobi secara tak langsung penat pun tolak ketepi..cuba kalau berblog compem penat macam aner pun tak kan tolak ketepi malah akan tarik dan dakap aikkk asal ni? HAHAHA...

Oklah sebenarnya aku nak citer pasal seorang " cameraman " yang agak cekik darah ni..ada ke patut bila aku suruh dia ambik gambar aku boleh buat dekk aje..memanglah dia tak mintak upah tapi dia suruh aku belikan DSLR untuknya huhu pitam nyahhh...




Inilah kamera impian aku dan My love....inshaAllah impian tu akan tercapai...


Aku ni memang suka bergambar tak kira dimana tempat pun ..aku peduli apa bedal ajelah janji hati ku puas dan pulang dengan senyuman sampai ke telinga ehh ada ke?? entah...


Korang nak tahu siapa gerangan cameraman yang demand tu?? dia ialah SUAMI ku En Zeli Effendi...huhu melampau betul nak mintak DSLR hanya kerana nak ambik gambar bini dia yang ciut - miut ni...siap cakap " kalau nak i ambik gambar by tanpa disuruh beli DSLR tu barulah ok hahaha " wow!! Wahai cik abang tong-tonglah, tak pun you aje belikan untuk i haahahaha...


Oklah mood kureng petang-petang macam ni tapi sebab nak jadi blogger tegar harus publish entry jugak...ohhh menci tau mak..ahaakkk..

Cau cin cau jom minum cincau ;)

Rabu, 12 Mei 2010

BAGI ANAK MAKAN BABI

Salam petang..iye aku tahu hari ni agak lambat upload entry..badan tiba-tiba lesu, tekak perit dan kepala pusing ibarat berada di negara yang ada puting beliung...adoii sakitnya..





Oklah sebenarnya aku nak kongsikan satu tazkirah dengan korang semua..dekat office aku setiap pagi selama 10 minit, diadakan tazkirah pagi. Tajuk hari ni ialah memberi anak makan babi secara tidak sengaja atau disengajekan.


Adakah anda membela kuku panjang? walaupun seinci, dosanya sangat besar bukan? buangkanlah dengan segera kerana dibawah kuku tersebut terdapat berpuluh-puluh ekor babi. Cuba anda bayangkan dengan kuku panjang tersebut anda memberi anak-anak anda makan?? Sekiranya anda menyuap mereka dengan keadaan kuku anda yang panjang tidak mustahil anak-anak anda menjadi seorang yang bodoh,bengap,nakal dan degil...


Renung-renungkanlah dan selamat beramal...sekadar renungan bersama..blog aku ini bukan untuk paparan tertentu sahaja malahan dipelbagaikan untuk menjadi panduan dan tontonan anak-anak aku dimasa akan datang... T___T anak?? hahaha



Jumpa lagi...senyum sokmo ok!!!

BAGI ANAK MAKAN BABI

Salam petang..iye aku tahu hari ni agak lambat upload entry..badan tiba-tiba lesu, tekak perit dan kepala pusing ibarat berada di negara yang ada puting beliung...adoii sakitnya..





Oklah sebenarnya aku nak kongsikan satu tazkirah dengan korang semua..dekat office aku setiap pagi selama 10 minit, diadakan tazkirah pagi. Tajuk hari ni ialah memberi anak makan babi secara tidak sengaja atau disengajekan.


Adakah anda membela kuku panjang? walaupun seinci, dosanya sangat besar bukan? buangkanlah dengan segera kerana dibawah kuku tersebut terdapat berpuluh-puluh ekor babi. Cuba anda bayangkan dengan kuku panjang tersebut anda memberi anak-anak anda makan?? Sekiranya anda menyuap mereka dengan keadaan kuku anda yang panjang tidak mustahil anak-anak anda menjadi seorang yang bodoh,bengap,nakal dan degil...


Renung-renungkanlah dan selamat beramal...sekadar renungan bersama..blog aku ini bukan untuk paparan tertentu sahaja malahan dipelbagaikan untuk menjadi panduan dan tontonan anak-anak aku dimasa akan datang... T___T anak?? hahaha



Jumpa lagi...senyum sokmo ok!!!

Selasa, 11 Mei 2010

MAKE-UP PALING MALAS ;(

Haloooo wah sangat kangan sama kamu blog...malam tadi tak sempat mau aku karang dibadanmu kerana laling aku demam huhuhu...alahaii kenapalah pagi-pagi macam ni otak aku tidak berfungsi??***


Oklah para hadirin sekalian, ceh..ceh..ceh..tengok aku telah menghormati anda dalam blog ini..sila bangga sekarang haha.


Cukup gurauan senda itu..sekarang aku nak syer dengan korang pasal meke-up base aku time malas..dulu kalau malas aku langsung tak pakai apa menonong aje membawa muka tak siap ini ke hulu hilir..sampai satu haru kene marah dengan mama barulah aku mensiapkan muka aku walaupun hanya pakai toner,krim muka dan bedak...Toner memang perkara wajib aku pakai selepas mandi intu SEMESTI!!..

Oklah kita layan ikut gambar jom....


1. Toner..wajib pakai selepas mandi untuk kesegaran muka
**gambar diambil oleh pak Google

2. Krim muka..muka nampak sangat licin..
3. Bedak compact disapu secara nipis @ atas angin untuk menampakkan wajah natural.




4. Eyeliner yang membuatkan mataku menjadi bulat dan besar macam giant HAHAHA.5. Maskara untuk melentikkan bulu mataku so tak payahlah aku nak pakai bulu mata palsu lagi sampai melelh air mataku..dah lah bercontact lens menangis mak!!!


6. Celak kening untuk membentuk keningku seperti dicukur HAHA..nak cukur tak berani mak takut dihempuk oleh papaku..


7. Lipstik warna pink jambu memang membuatkan bibirku munggil lagi-lagi kalau letak lipgloss fuhhh seksi beb hahaha.
Sampai disini sahaja ceramah saya tentang apa yang saya tempek dimuka saya sebelum keluar rumah HAHA..ayat tak boleh blahhhh..doa-doakanlah lepas ni agar saya dapat membuat entry cara saya bermeke-up pula ... tapi tak janji ada masa akan ditunaikan T_____T
tiba-tiba nak beli foundation stick pulak lalalalala..ada siapa dah beli boleh suggest brand apa yang best??
I love youuuu....

MAKE-UP PALING MALAS ;(

Haloooo wah sangat kangan sama kamu blog...malam tadi tak sempat mau aku karang dibadanmu kerana laling aku demam huhuhu...alahaii kenapalah pagi-pagi macam ni otak aku tidak berfungsi??***


Oklah para hadirin sekalian, ceh..ceh..ceh..tengok aku telah menghormati anda dalam blog ini..sila bangga sekarang haha.


Cukup gurauan senda itu..sekarang aku nak syer dengan korang pasal meke-up base aku time malas..dulu kalau malas aku langsung tak pakai apa menonong aje membawa muka tak siap ini ke hulu hilir..sampai satu haru kene marah dengan mama barulah aku mensiapkan muka aku walaupun hanya pakai toner,krim muka dan bedak...Toner memang perkara wajib aku pakai selepas mandi intu SEMESTI!!..

Oklah kita layan ikut gambar jom....


1. Toner..wajib pakai selepas mandi untuk kesegaran muka
**gambar diambil oleh pak Google

2. Krim muka..muka nampak sangat licin..
3. Bedak compact disapu secara nipis @ atas angin untuk menampakkan wajah natural.




4. Eyeliner yang membuatkan mataku menjadi bulat dan besar macam giant HAHAHA.5. Maskara untuk melentikkan bulu mataku so tak payahlah aku nak pakai bulu mata palsu lagi sampai melelh air mataku..dah lah bercontact lens menangis mak!!!


6. Celak kening untuk membentuk keningku seperti dicukur HAHA..nak cukur tak berani mak takut dihempuk oleh papaku..


7. Lipstik warna pink jambu memang membuatkan bibirku munggil lagi-lagi kalau letak lipgloss fuhhh seksi beb hahaha.
Sampai disini sahaja ceramah saya tentang apa yang saya tempek dimuka saya sebelum keluar rumah HAHA..ayat tak boleh blahhhh..doa-doakanlah lepas ni agar saya dapat membuat entry cara saya bermeke-up pula ... tapi tak janji ada masa akan ditunaikan T_____T
tiba-tiba nak beli foundation stick pulak lalalalala..ada siapa dah beli boleh suggest brand apa yang best??
I love youuuu....

Isnin, 10 Mei 2010

HAPPY MOTHER'S DAY TO MAMA & MAMA

HAPPY MOTHERS ' S DAY TO MY MAMA & MAMA...LOVE YOU SO MUCH.....PN NORIZAN, PN HERLINA & PN SHARIFIAH ( sepupu)

Inilah mamaku yang bermata sepet atau lebih dikenali dengan gelaran manja dikalangan anak-anak ialah SIREH..hahaha ampun mama..



Semasa dibangku sekolah menengah, memang jangan mimpilah nak bercerita pasal pakwe-pakwe..compem kene sound punya tapi bila aku dah masuk tingkatan 5 mama mula bertanyakan pada aku itu dan ini..dari situ jugaklah aku pandai bermain make-up sebab mama cakap tak nak tgk muka aku putih semacam aje seperti hantu pocong..wah sampai hati cakap muka macam hantu..huhuhu...


Tapi sekarang mamalah sahabat paling best didunia..semuanya pasti akan kuceritakan pada mama tak kira sekecik or sebesar manapun masalah itu..bila jumpa ambik ko siap dicuit-cuitnya dekat badan aku sehingga aku dikejar dan terpaksa berguling-guling di atas karpet or katil..kalau masa tu aku sakat mama memang mama akan kene kaw-kaw ngan aku hahaha tapi mama akan balas balik, berlarilah aku masuk bilik kunci pintu hahahaha..aku tak boleh bayangkan kalau mama tiada lagi didunia ini..tapi aku selalu doakan sekiranya Allah ingin mengambil nyawanya biarlah ia diambil dalam keadaan sedang bersujud pada Tuhan yang maha esa...mama kak yu,nadia,khairul,afifa dan nazurah sayang sangat-sangat padamu...


Dari kiri : Pn Herlina (mama mertua), Pn sharifiah ( sepupu) & Pn Norizan ( mama kita)

Alhamdulillah..aku dikurniakan mama mertua yang sporting dan rock hahaha..kiranya tak derlah aku nak risau-risau takut mama mertua aku cerewet ke apa tapi yang pasti memang sempoi habislah....

HAPPY MOTHER'S DAY TO MAMA & MAMA

HAPPY MOTHERS ' S DAY TO MY MAMA & MAMA...LOVE YOU SO MUCH.....PN NORIZAN, PN HERLINA & PN SHARIFIAH ( sepupu)

Inilah mamaku yang bermata sepet atau lebih dikenali dengan gelaran manja dikalangan anak-anak ialah SIREH..hahaha ampun mama..



Semasa dibangku sekolah menengah, memang jangan mimpilah nak bercerita pasal pakwe-pakwe..compem kene sound punya tapi bila aku dah masuk tingkatan 5 mama mula bertanyakan pada aku itu dan ini..dari situ jugaklah aku pandai bermain make-up sebab mama cakap tak nak tgk muka aku putih semacam aje seperti hantu pocong..wah sampai hati cakap muka macam hantu..huhuhu...


Tapi sekarang mamalah sahabat paling best didunia..semuanya pasti akan kuceritakan pada mama tak kira sekecik or sebesar manapun masalah itu..bila jumpa ambik ko siap dicuit-cuitnya dekat badan aku sehingga aku dikejar dan terpaksa berguling-guling di atas karpet or katil..kalau masa tu aku sakat mama memang mama akan kene kaw-kaw ngan aku hahaha tapi mama akan balas balik, berlarilah aku masuk bilik kunci pintu hahahaha..aku tak boleh bayangkan kalau mama tiada lagi didunia ini..tapi aku selalu doakan sekiranya Allah ingin mengambil nyawanya biarlah ia diambil dalam keadaan sedang bersujud pada Tuhan yang maha esa...mama kak yu,nadia,khairul,afifa dan nazurah sayang sangat-sangat padamu...


Dari kiri : Pn Herlina (mama mertua), Pn sharifiah ( sepupu) & Pn Norizan ( mama kita)

Alhamdulillah..aku dikurniakan mama mertua yang sporting dan rock hahaha..kiranya tak derlah aku nak risau-risau takut mama mertua aku cerewet ke apa tapi yang pasti memang sempoi habislah....

Jumaat, 7 Mei 2010

BILA MAT REMPIT NAK BERBINI

Tengok mood aku minggu ni sungguh cemerlang,terbilang sampai membilang jari kaki...upss terlebih sudah hahaha..minggu ni setiap hari aku update..sangat seronok bila ramai kawan-kawan baru sudi jengok blog pinky.

Oklah aku nak cerita pasal Mat Rempit (MR) punya kenyataan yang boleh membuatkan aku terkejut beruk tapi tak derlah sampai keluar bulu semua bagai..imaginasi janganlah tinggi sangat,sikit sudahlah.ayoyo.

Wartawan tu tanya soalan " apakah ciri-ciri wanita untuk anda jadikan isteri " apa yang membuat aku terkejut jawapannya ialah :-

" untuk jadikan isteri bukan stok yang dah barai!!! tapi mestilah yang bertudung,sopan santun dan menutup aurat.biar auratnya saya aje yang akan tengok kalau boleh biar lah seorang USTAZAH!!... " sampai tersedak aku mendengar jawapan balasnya...so renung-renungkanlah..

Walaupun MR ni dari pandangan orang ramai Negatif tapi untuk mencari pasangan hidup diaorang mencari yang sempurna dari pelbagai sudut,walaupun pandangan orang ramai terhadap mereka teruk, namun sedikit pun tidak menjadi halangan untuk mereka terus merubah sekiranya telah berjumpa dengan seorang gadis yang mempunyai ciri-ciri seperti yang di cakapkan tadi...

Sekian sahaja tazkirah pagi jumaat...cehhhh bajet nak jadi ustazah secara tiba-tiba ahakkk..ASSALAMUALAIKUM

BILA MAT REMPIT NAK BERBINI

Tengok mood aku minggu ni sungguh cemerlang,terbilang sampai membilang jari kaki...upss terlebih sudah hahaha..minggu ni setiap hari aku update..sangat seronok bila ramai kawan-kawan baru sudi jengok blog pinky.

Oklah aku nak cerita pasal Mat Rempit (MR) punya kenyataan yang boleh membuatkan aku terkejut beruk tapi tak derlah sampai keluar bulu semua bagai..imaginasi janganlah tinggi sangat,sikit sudahlah.ayoyo.

Wartawan tu tanya soalan " apakah ciri-ciri wanita untuk anda jadikan isteri " apa yang membuat aku terkejut jawapannya ialah :-

" untuk jadikan isteri bukan stok yang dah barai!!! tapi mestilah yang bertudung,sopan santun dan menutup aurat.biar auratnya saya aje yang akan tengok kalau boleh biar lah seorang USTAZAH!!... " sampai tersedak aku mendengar jawapan balasnya...so renung-renungkanlah..

Walaupun MR ni dari pandangan orang ramai Negatif tapi untuk mencari pasangan hidup diaorang mencari yang sempurna dari pelbagai sudut,walaupun pandangan orang ramai terhadap mereka teruk, namun sedikit pun tidak menjadi halangan untuk mereka terus merubah sekiranya telah berjumpa dengan seorang gadis yang mempunyai ciri-ciri seperti yang di cakapkan tadi...

Sekian sahaja tazkirah pagi jumaat...cehhhh bajet nak jadi ustazah secara tiba-tiba ahakkk..ASSALAMUALAIKUM

Khamis, 6 Mei 2010

KHAMIS MALAM JUMAAT

Good morning semua..oh la..la..la.. gembira rasa dihati siap berbunga-bunga lagi ohwww gediknya sehhh..mahu aku tak gembira bila luppy pinky aku dah ok!! rasa dunia ini ana yang punya..


Ada satu ayat di FACEBOOK yang membuatkan aku sedikit BERDESING telinga ni bila membacanya... Ini jawapan balasan aku untuk si polan itu " bukan aku tak nak beli
laptop baru tapi oleh kerana sentimentalvalue yang ada pada luppyku membuatkan aku sayang sangat-sangat dengan luppy aku sekarang KECUALI langsung tak boleh guna baru aku akan beralih arah..siapa yang kenal aku, tahulah perangai aku yang akan menggunakan sesuatu barang sehingga langsung tidak boleh berfungsi lagi..Setiap individu berlainan tidak sama antara satu sama lain..so fikir-fikirkanlah sebelum mengeluarkan kenyataan
sebegitu.. "


Ok kita tutup cerita emo...


Aktiviti Malam Jumaat ni, aku, My love dan papaku akan pergi mengurut refleksologi dengan seorang pak cik ni..tapi dia urut hanya di kaki sahaja.Pak cik ni buta dari tingkatan 5 disebabkan terjatuh semasa latihan gimnastik..fuhh dasyat gak pak cik ni dulu-dulu yer...tempat untuk mengurut ni di Taman Sri Gombak dan Flat Seri Kedah..Alhamdulillah setakat ni yang aku tengok siapa ada masalah dalaman seperti segugut,susah dapat anak dan sakit kepala sudah pulih dan juga telah mendapat cahaya mata pun..


*** Aku sekadar berusaha sahaja hanya Allah yang menentukannya..


Urutan pak cik Yusof ni memang tip-toplah..best tu tapi kalau kene urat yang bermasalah memang sakit seperti siapa ada segugut bahagian atas buku lali kalau diurut olehnya akan terasa sakit. Baru aku tahu siapa yang mengidap kencing manis haruslah berurut refleksologi untuk memberi perjalanan darah baru ke dalam tubuh, tapi awas bukan semua tukang urut pandai ye takut tisu-tisu yang ada rosak..


Jangan korang ingat aktiviti lain pulak yer..gatal!!! hahahaha..pantang betul sebut malam Jumaat mulalah ingat tutttt aje..malam Jumaat baca Yassin dan buat solat sunat hajatlah lagi afdal...

Boleh bersurai sekarang tapi silalah tinggal komen yer dan click iklan yang terpancul hehe ;)

KHAMIS MALAM JUMAAT

Good morning semua..oh la..la..la.. gembira rasa dihati siap berbunga-bunga lagi ohwww gediknya sehhh..mahu aku tak gembira bila luppy pinky aku dah ok!! rasa dunia ini ana yang punya..


Ada satu ayat di FACEBOOK yang membuatkan aku sedikit BERDESING telinga ni bila membacanya... Ini jawapan balasan aku untuk si polan itu " bukan aku tak nak beli
laptop baru tapi oleh kerana sentimentalvalue yang ada pada luppyku membuatkan aku sayang sangat-sangat dengan luppy aku sekarang KECUALI langsung tak boleh guna baru aku akan beralih arah..siapa yang kenal aku, tahulah perangai aku yang akan menggunakan sesuatu barang sehingga langsung tidak boleh berfungsi lagi..Setiap individu berlainan tidak sama antara satu sama lain..so fikir-fikirkanlah sebelum mengeluarkan kenyataan
sebegitu.. "


Ok kita tutup cerita emo...


Aktiviti Malam Jumaat ni, aku, My love dan papaku akan pergi mengurut refleksologi dengan seorang pak cik ni..tapi dia urut hanya di kaki sahaja.Pak cik ni buta dari tingkatan 5 disebabkan terjatuh semasa latihan gimnastik..fuhh dasyat gak pak cik ni dulu-dulu yer...tempat untuk mengurut ni di Taman Sri Gombak dan Flat Seri Kedah..Alhamdulillah setakat ni yang aku tengok siapa ada masalah dalaman seperti segugut,susah dapat anak dan sakit kepala sudah pulih dan juga telah mendapat cahaya mata pun..


*** Aku sekadar berusaha sahaja hanya Allah yang menentukannya..


Urutan pak cik Yusof ni memang tip-toplah..best tu tapi kalau kene urat yang bermasalah memang sakit seperti siapa ada segugut bahagian atas buku lali kalau diurut olehnya akan terasa sakit. Baru aku tahu siapa yang mengidap kencing manis haruslah berurut refleksologi untuk memberi perjalanan darah baru ke dalam tubuh, tapi awas bukan semua tukang urut pandai ye takut tisu-tisu yang ada rosak..


Jangan korang ingat aktiviti lain pulak yer..gatal!!! hahahaha..pantang betul sebut malam Jumaat mulalah ingat tutttt aje..malam Jumaat baca Yassin dan buat solat sunat hajatlah lagi afdal...

Boleh bersurai sekarang tapi silalah tinggal komen yer dan click iklan yang terpancul hehe ;)

Rabu, 5 Mei 2010

TOLONG URUTKAN KAKI SAYA!

Minggu lepas, lepas makan stembot kami terus ke Pusat Reflexsologi, untuk urut kaki dan badan. Sangat best urutan yang diberikan sampai aku tertidur bermimpi-mimpi lagi tu hahaha..Kami diberi bilik khas untuk 3 orang tapi hanya kami berdua aje yang ditempatkan disitu..syokk habis kooo..

Pada mulanya lepas makan tu kita orang ingat nak pergi jalan-jalan pusing bandar..., tapi bila nak ke kereta my love berkata pada ku 'cyg kaki rasa lenguhla', apalagi aku pun cakap la, jom kita pergi urut kaki...Apalagi kami pun masuk dalam kereta untuk ke tempat yang dituju.

Semasa baru lepas keluar dari parking my love tegurku, 'cyg kat depan tu ada refleksologi, apakata cuba kat situ plak' ..kebetulan masa tu lampu traffic light tengah merah.., so tak jadila pergi kat hartamas ( tempat yang selalu kami pergi), so kami pergi dekat area kawasan danau kota ni jea..., Dapat parking kereta, aku & my love pun pergi la ke tempat yang kami nampak tu...,setiba di depan kedai tu aku pun berkata kat my loveku "abg kan tadi cakap sakit kaki kan, tengok atas tu nama kedai refleksologi "Picit-picit Kaki"...,sesuai plak namanya., my love tersenyum'.., kami pun masuk ke dalam kedai tu orang takla ramai cuma kena tunggu giliran kejap...

Bila tiba giliran, kami pun masuk ke dalam sambil dibawa 2 orang pekerja disitu...,semasa di dalam terkejut aku ingat tak de orang tapi ramai duk tengah picit kaki, disebabkan penuh di bahagian bawah .., aku & my love dibawa naik ke atas..., kami dibawa masuk ke 1 bilik, bilik tu takla berapa besar sangat sesuai untuk 3 orang jea ..tapi keadaan dalamnya lagi selesa ...aku & mylove pun pergi duduk kat sofe yang disediakan & pekerja yang bawa kami pun keluar sebentar..

My love memanggil aku, 'cyg tadi masa nak naik tangga abg dengar dia punya bos kedai cakap sama dengan pekerja,bawa dia ke bilik VIP,abg ingat untuk orang lain tapi untuk kita'..,akuu pun tersenyum..,patutla lain jea tengok kat bilik ni rupa-rupanya bilik VIP(dalam hati berkata)

Selepas tu masuk 2 orang pekerja tadi sambil membawa sebekas air(bekas kayu).. Mula-mula aku ingat diaorang pekerja ni nak mandikan aku,tapi sebaliknya diaorang suruh kitaorang rendam kaki ke dalam bekas air itu dan dibiarkan dalam 5-10minit... lega betul rasanya bila rendam kaki dalam air panas...dia start urut dibahagian belakang kita..fuhh best betullah..tapi lepas tu aku hanyut dibuai mimpi hahahaha..sedar-sedar diaorang kejutkan aku suruh minum teh cina.uwekk pahit tu tapi sebenarnya elok untuk dalaman kita..ohh ye untuk seorang rm68.00 tapi amat berbaloi-baloi... T___________T


** entry ini dikarang oleh My loveku..aku tak sempat nak update so dialah kene updatekan hahaha...


Bye-bye nak sambung jahit manik..muahhhhhh

TOLONG URUTKAN KAKI SAYA!

Minggu lepas, lepas makan stembot kami terus ke Pusat Reflexsologi, untuk urut kaki dan badan. Sangat best urutan yang diberikan sampai aku tertidur bermimpi-mimpi lagi tu hahaha..Kami diberi bilik khas untuk 3 orang tapi hanya kami berdua aje yang ditempatkan disitu..syokk habis kooo..

Pada mulanya lepas makan tu kita orang ingat nak pergi jalan-jalan pusing bandar..., tapi bila nak ke kereta my love berkata pada ku 'cyg kaki rasa lenguhla', apalagi aku pun cakap la, jom kita pergi urut kaki...Apalagi kami pun masuk dalam kereta untuk ke tempat yang dituju.

Semasa baru lepas keluar dari parking my love tegurku, 'cyg kat depan tu ada refleksologi, apakata cuba kat situ plak' ..kebetulan masa tu lampu traffic light tengah merah.., so tak jadila pergi kat hartamas ( tempat yang selalu kami pergi), so kami pergi dekat area kawasan danau kota ni jea..., Dapat parking kereta, aku & my love pun pergi la ke tempat yang kami nampak tu...,setiba di depan kedai tu aku pun berkata kat my loveku "abg kan tadi cakap sakit kaki kan, tengok atas tu nama kedai refleksologi "Picit-picit Kaki"...,sesuai plak namanya., my love tersenyum'.., kami pun masuk ke dalam kedai tu orang takla ramai cuma kena tunggu giliran kejap...

Bila tiba giliran, kami pun masuk ke dalam sambil dibawa 2 orang pekerja disitu...,semasa di dalam terkejut aku ingat tak de orang tapi ramai duk tengah picit kaki, disebabkan penuh di bahagian bawah .., aku & my love dibawa naik ke atas..., kami dibawa masuk ke 1 bilik, bilik tu takla berapa besar sangat sesuai untuk 3 orang jea ..tapi keadaan dalamnya lagi selesa ...aku & mylove pun pergi duduk kat sofe yang disediakan & pekerja yang bawa kami pun keluar sebentar..

My love memanggil aku, 'cyg tadi masa nak naik tangga abg dengar dia punya bos kedai cakap sama dengan pekerja,bawa dia ke bilik VIP,abg ingat untuk orang lain tapi untuk kita'..,akuu pun tersenyum..,patutla lain jea tengok kat bilik ni rupa-rupanya bilik VIP(dalam hati berkata)

Selepas tu masuk 2 orang pekerja tadi sambil membawa sebekas air(bekas kayu).. Mula-mula aku ingat diaorang pekerja ni nak mandikan aku,tapi sebaliknya diaorang suruh kitaorang rendam kaki ke dalam bekas air itu dan dibiarkan dalam 5-10minit... lega betul rasanya bila rendam kaki dalam air panas...dia start urut dibahagian belakang kita..fuhh best betullah..tapi lepas tu aku hanyut dibuai mimpi hahahaha..sedar-sedar diaorang kejutkan aku suruh minum teh cina.uwekk pahit tu tapi sebenarnya elok untuk dalaman kita..ohh ye untuk seorang rm68.00 tapi amat berbaloi-baloi... T___________T


** entry ini dikarang oleh My loveku..aku tak sempat nak update so dialah kene updatekan hahaha...


Bye-bye nak sambung jahit manik..muahhhhhh

Selasa, 4 Mei 2010

BLOG MENJADI SARANG TERNAKAN HARIMAU

Harap maaf,memandangkan laptopku jatuh tapi tidaklah berkecai sedang masuk workshop menyebabkan blog terbengkalai sementara waktu..sedihnya mengenangkan banyak jasa yang telah disumbangkan oleh luppyku itu..

Cukuplah setakat ini warkah ini ditulis..air mataku tidak dapat dibendung lagi..sedihnya!!!!!


sign out!!!

BLOG MENJADI SARANG TERNAKAN HARIMAU

Harap maaf,memandangkan laptopku jatuh tapi tidaklah berkecai sedang masuk workshop menyebabkan blog terbengkalai sementara waktu..sedihnya mengenangkan banyak jasa yang telah disumbangkan oleh luppyku itu..

Cukuplah setakat ini warkah ini ditulis..air mataku tidak dapat dibendung lagi..sedihnya!!!!!


sign out!!!

Isnin, 3 Mei 2010

NGAP STEMBOT DEKAT DANAU

Nyum,,nyum,, ohh sedapnya kelazatan steambot yang dimakan dengan kuah kacang,pedas dan kuah manis hoho..rasa tiap-tiap hari aje nak makan...





Kalau diikutkan hari khamis malam aku dan My love nak pergi mencekik tapi disebabkan esoknya kerja terpaksalah dimakan dalam mimpi dulu..masa tu tekak ni dah tak boleh nak makan yang lain..makan nasi pun boleh rasa macam steambot.nak kata macam mana tu??mengidam gila-gila dah ni T___________T


Masak kan dulu..

Balik kerja Jumaat tu memang tak sabar nak pergi Danau Kota HAHA..malam tu dalam jam 10.30pm, pergi-pergi terus nampak abang botak yang selalu jual stembot tu..hoyeyyy!! apa lagi terus ambik pinggan dan pilih 10 cucuk untuk aku sorang! Anda tak percaya? terpulanglah..My love hanya makan sikit aje sebab dia termakan nasi sebelum tu..



Fuhhh sedap giler..

Nikmat betul makan steambot ni ko tau...tapi aku memang tak boleh blah dengan stembot Joney (eh betul tak ejaan aku ni haha) dah lah tak puas makan tapi harga mak datuk rasa macam tak berbaloi...sekali aje aku pergi lepas tu jangan harap...dahlah mat bangla aje yang banyak kerja dekat restoran tu..


Ok dah boleh angkat..
Ok sudah kenyang terus ke Kaki-kaki reflexsologi....nanti aku cerita dalam entry yang akan datang..ehh tiba-tiba teringat lagu Amy Mastura akan datang...
Oklah nanti jangan lupa datang blog aku lagi tau..aku paksa ni HAHAHAHA...

NGAP STEMBOT DEKAT DANAU

Nyum,,nyum,, ohh sedapnya kelazatan steambot yang dimakan dengan kuah kacang,pedas dan kuah manis hoho..rasa tiap-tiap hari aje nak makan...





Kalau diikutkan hari khamis malam aku dan My love nak pergi mencekik tapi disebabkan esoknya kerja terpaksalah dimakan dalam mimpi dulu..masa tu tekak ni dah tak boleh nak makan yang lain..makan nasi pun boleh rasa macam steambot.nak kata macam mana tu??mengidam gila-gila dah ni T___________T


Masak kan dulu..

Balik kerja Jumaat tu memang tak sabar nak pergi Danau Kota HAHA..malam tu dalam jam 10.30pm, pergi-pergi terus nampak abang botak yang selalu jual stembot tu..hoyeyyy!! apa lagi terus ambik pinggan dan pilih 10 cucuk untuk aku sorang! Anda tak percaya? terpulanglah..My love hanya makan sikit aje sebab dia termakan nasi sebelum tu..



Fuhhh sedap giler..

Nikmat betul makan steambot ni ko tau...tapi aku memang tak boleh blah dengan stembot Joney (eh betul tak ejaan aku ni haha) dah lah tak puas makan tapi harga mak datuk rasa macam tak berbaloi...sekali aje aku pergi lepas tu jangan harap...dahlah mat bangla aje yang banyak kerja dekat restoran tu..


Ok dah boleh angkat..
Ok sudah kenyang terus ke Kaki-kaki reflexsologi....nanti aku cerita dalam entry yang akan datang..ehh tiba-tiba teringat lagu Amy Mastura akan datang...
Oklah nanti jangan lupa datang blog aku lagi tau..aku paksa ni HAHAHAHA...

 
Copyright © DiaRy OnLiNeKu... |Designed by Whitey Mommy