Rabu, 5 Januari 2011

HARI KE 4 DIKOTA BANDUNG

Assalamualaikum....berjumpa lagi..aku kalau boleh nak cepat-cepat habiskan entry pasal Bandung ni sebab ada banyak lagi entry-entry lain dalam draft tunggu dipublish hehehe...

Hari ke 4 ni memang 1 hari  DIKHAS kan untuk shopping aje tapi bagi aku tak cukup tau..sebab dah datang Bandung sebelum ini, aku dah boleh hafal selok-belok pasar baru..kami semua berpecah ikut haluan masing-masing..so aku nak tumpukan pada barang-barang aku aje dulu. dah setle barang aku,  baru aku pergi cari barang yang kawan-kawan kirim momentaiiii...


Papa tengah keluarkan duit bayarkan seluar jeans kami-kami semua termasuk aku hahahaha...

Dekat Bandung ni papa memang dasyat shoppingnya hehehe..siap tempah buat 1 sut baju dan seluar jaket punya..kain dia kalau kat Malaysia memang mahal nak mampussss tapi di Bandung boleh dapat ngan harga chip-chip aje..nak kata mahal tak mahal lah jugak sedang-sedang saje..

Dibandung kalau tempah pagi inshaAllah petang dah boleh siap..fuhhh cepatkan hehehe


Papa sedang memilih jenis material kain hehehe...sakan pa masa ni ;)


Ada nampak aku??? yilekkkkk..lari selongkar kainlah..kat sini semua kene cepat oooo hehehe..aku beli kain lace untuk dipakai masa weeding sepupu belah My love atau aku..Tahun ni memang banyak wat baju ngelip-ngelip so raya nanti tak payah wat dah jimatttttt...

 

My love tengah memilih kain untuk dibuat baju melayu...dia tak susah pilih..apa-apa sebelum dia buat pilihan mesti aku dulu kene cari warna apa yang nak lepas tu baru dia cari kain baju melayu sama warna ngan aku hahahaha...lembut aje kain yang dia pilih sampai aku usap-usap kat pipi..boleh wat aku lena oiiii..kat Malaysia harga semeter boleh cecah rm90.00++ ... sebelum kesini aku dan My love g survey harga dekat kedai-kedai kain di Jalan Tar.. sampai Bandung terus cari hehehe..


Nampak tak ada budak-budak duk  dating??? aku saje zooooommm hehehe


Tengok penempatan mereka di Bandung...sangat rapat dan padat !!

 

Pembarisan bermula hahahaha...di Cihampelas Walk.


Pebarisan VIP sebelum keluar baris untuk shopping hahahaha...

 

Purple I tau nyahhhh...inner shirt je aku saje pakai warna pink..iyelah aku mana boleh pisah dengan color pink ;)


Kasi tembak sama kamu !!!

 

Mari terbang !!! ready 1,2,3, hehe

 

Budak chumel + gemukkkk


Tepi jalan pun boleh berniaga bapak ni ya hehehe..tapi ramai juga yang beli sandal ni ;)


Pn Norizan enggak penat??? kalau shopping mana ada erti penat ye tak?? hahahaha..terapi buat mamaku..


Cihampelas walk ni ala-ala macam Bukit Bintanglah...tapi tak semeriah bukit bintang...


Mencari apa tu????

 

Pa beli baju..ini semua gara-gara Cik Na yang panggil masuk kedai ni kalau tak compem tak terjebak punya hahahaha terbaikkk wokkk..


Ada-ada je budak chumel ni...tapi sempoi sehhhh..


Senapang patah ni diaorang jual secara terbuka..kalau diMalaysia siapa ada lesen aje dibenarkan kan?? sepupuku mulanya nak beli bila papa cakap nanti kene tahan kastam terus tak jadi hehehe...


T-shirt Bandung kalau nak beli, beli di sekitar pasar baru lagi murah berbanding tempat lain...hamseppp betul kene tipu masa ni...


Kembali di Heritage sebab Mylove nak shopping kali ke 2 disni...1 beg dia borong baju dia huhu tak agak-agak..lagipun murah masa ni..brand-brand UK lak tuuuu.


Cukup 2 kali aje kesini den tak tahan lama bonar kamu-kamu semua pilih hehehe..

 

Makan malam di restoran Masakan Sunda..dekat bandung ni masakan sunda memang banyak berbanding masakan padang..tapi kalau sesiapa tengah diet elok makan masakan sunda ni no lemak-lemak ok...


Lepas makan, borak-borak dulu lepas tu baru balik hotel hehehe..masa keluar hotel ada mamat ni jual keychain 10 biji 30rupiah aje..bila dah sampai hotel baru aku rasa menyesal tak sudah sebab tak beli arghhhhhhh !!! Restoran-restoran yang kita singgah untuk makan tengahri dan malam hanya sekali aje kita jumpa..sebab akan bertukar dan tak bertumpu pada 1 kedai makan aje...baik tak aku uruskan??? hehehe

Esok last entry pasal Bandung & esok jugak aku nak kongsi hal-hal yang korang nampak remeh bila nak travel tapi sangat penting..kerana aku sudah terkena ooo sedihhhh ...sikit je lagi dah nak habis entry bandung ni so tadah sikit aje lagi ok hehehehe...

7 Orang Sayangkan Cik Nurul

bestnurul...terbayang2 mase akak gi bandung...kalo dpt ulang pegi mmg nak pegi lagi..... tempat2 yg wajib pegi cam dlm entry ko ni mmg rugi kalo takpegi kan...akak pun gi beli kain kat kedai ko pegi ni......sonok memborong ngan kak mimi, kak hirda n kak sham ko..... feel mak datin kami mase kat bandung....

Rabu, 05 Januari, 2011
Tanpa Nama

hai....
I nak tanya lace mmgmurah ke?? average harga dia mcm mana???
and u tak pegi spa dia ke??

Khamis, 29 Disember, 2011

@Tanpa Nama

tengok pada jenis lace yang kita mahu tapi harga memang murah sangat2...

Selasa, 03 Januari, 2012
Lin

hai nurul :)
nak tanya, sy first time nak ke bandung tanpa join tour, so xbrani sgt nak memandai2 kat sana.. nak tanya, kalo sy semata2 nak beli kain lace ngan baju melayu, kat mna tmpat paling best? pastu ley suggest x katner hotel yg plg dkat ngan tmpat shopping?

Ahad, 19 Februari, 2012
Tanpa Nama

Your blog for Bandung reallly usefulll thanks for the affort....;

Rabu, 09 Januari, 2013
Tanpa Nama

Salam Nurul..saya nak ke bandung awal jun nih..nak tanya la..sana mmg lebih guna duit diorg kan?sbb ingat nak tukar duit indon byk...hehehe

Jumaat, 10 Mei, 2013

www.muslimbackpackerseoul.com

Rabu, 09 September, 2015

Catat Ulasan

♥♥ CONTENGLAH KOMEN ANDA DISINI ♥♥

 
Copyright © DiaRy OnLiNeKu... |Designed by Whitey Mommy