Isnin, 17 Januari 2011

HARI KE - 5 DI KOTA BANDUNG SEDIH MAHU PULANG ;(

Waawawawa...tak mahu balik lagi..tak puas shopping lagi huhuhu....amboiiii kalau bab shopping 10 hari pun tak cukup ;) Aku betul-betul rasa sedih masa nak tinggalkan tempat penginapan kami ni..huhu..



Check out jam 8.30 pagi selepas sarapan pagi.. sebab mahu pulang ke Malaysia...ohhh tiba-tiba rindukan tanah air hehehe


Beg sekolah adik aku pun, aku sapu warna pink hahaha biar kasi jadi lemah-lembut sikit macam kakaknya ini ;)


Bukti penah singgah ke Hotel KarangSetra ini hehe...ada gaya macam perasmi tak???


Ini model hotel ini hak..hak..hak..


Seramai 16 orang menyertai percutian kali ini...next time??


Bersama Pak leh yang menjadi " penjaga " kami selama disini hahaha..


Masturina Nazurah bersama Pak Leh.


Selamat Datang ke Airport Bandung..kecik aje tak besar mana pun.


 Nampak tak My Love aku berbaju warna merah tu?? hah itu sebablah kami kene ke airport dulu sebab diaorang naik Airasia dan bertolak jam 10 pagi manakala yang lain menaiki Mas jam 2.30 petang.


Di Kartika Sari sementara menunggu masa untuk check-in. dekat sini semua kacuk-kacuk agak mahal, murah lagi di pasar baru.. 


 Pemegang pasport tengah check untuk kali terakhir sebelum check-in..


 Sempat lagi main game ya...aku pun tumpang sekaki buka facebook kat sini hahaha..


 Mama mertua, mama, Abang Mansor


 Beginilah keadaan Airport Bandung..sangat comel  tak payah jalan jauh-jauh semuanya sekangkang kera aje.


Aku dan mama tersayang..inilah segala-galanya tempat kami adik-beradik meluahkan apa sahaja baik dari segi percintaan atau masalah...Mama memang super best !! 


 Mak sedara dengan anak sedara hahaha..


Artist meletop di Jakarta dan Bandung hehe..masa check beg di kawasan Kastam Indonesia, semuanya nak bergambar dengan adik aku ni Nur Afifa..kelakar betul lah masa salah seorang tu tanya mana beli topi dikepala..adik aku jawab " di Jakarta Pak Kastam " hahaha ..  


Dari bawah hingga atas semuanya aku pakai made in Indonesia, sebab setiap kali aku pergi bercuti hanya 2 helai baju aku bawa dan untuk hari berikutnya memang akan kubeli disana..iyalah kalau aku bawa dari Malaysia baju untuk 5 hari dah rugi beg untuk baju-baju baru yang akan aku beli. so lebih baik bawa baju dari Malaysia sikit dan selebihnya beli terus pakai disana. 


Ruang menunggu bahagian dalam...sementara tunggu flight sampai apalagi kamera action!! 


 Berbincang bila mahu datang lagi ke?? hehehehe


 Selamat Tinggal Kota Bandung inshaAllah kami akan datang lagi ya...


 Angin kuat masa ni sampai nak terbang beg kertas kasut aku tu.. Flight masa balik pun besar sebab ramai pulak time ni..


Alhamdulillah akhirnya sampai di Bumi Malaysia..



En Ahmad penglipur lara kami di Kota Bandung dan Jakarta...nanti kita pergi lagi ya Cik Mad.. 
 Akhirnya tamat sudah episod Bandung, walaupun kalau diikutkan sepatutnya habis lagi awal tapi masa sangat terhad..Moga menjadi panduan kepada sesiapa yang mahu bercuti kesana..

Next Trip  Bulan Februari ke mana tunggu hehehehe..


9 Orang Sayangkan Cik Nurul

amboi2...kemain ko.....beg suem pink hah.....mmg hantu pink betul ko ni nurul heheeheheh.....

cepat ar, buat entry ape yg ko beli plak ni....leh akak cuci mate sambil telan air liur heheeheheheh

Isnin, 17 Januari, 2011

cik gold pon baru balik dari sana
memang best!
hehe

Rabu, 19 Januari, 2011
Tanpa Nama

nurul...nk tanya papa u buat suit kt pasar baru, lantai brapa? sekitar brp ya harganya?
tqvm...kalu nk balas di emel sy pn okay...goodwillhunting08@yahoo.com

azrin

Jumaat, 11 Mac, 2011

ellow..cik nurul..nak tanye nie..agak2 kan baget g sana bape yea..teringgin gila nak g sana..maybe bulan 12 niey nak ke bandung..bertambah excited nak g sana bila bce blog cik nurul..

Isnin, 13 Jun, 2011
Tanpa Nama

suke benoo bace tulisan cik nurul..

nak tanye.. agak2 laa berat luggage berapa kg patut amik masa booked tiket.. agak2 shopping stail gile kentang gitu..

Ahad, 11 Mac, 2012
esfarisya

salam,cik nurul.bleh share contact en mad yg diceritakan tu.n suggest hotel mana.thanksss.

Ahad, 20 Mei, 2012
Tanpa Nama

Ci Nurul slm perkenalan....
best baca catatan awak ke bandung....nk tnya mcmne awk dpt tour guide yg best tue? ada contact num pak leh tue tk?

Selasa, 11 September, 2012
Tanpa Nama

Cik nurul ...awak pakai agensi travel yang mana ekk....rasa cam nk gi bandung je....

Khamis, 10 Januari, 2013
Tanpa Nama

salam..best bc blog u..u g bandung pki travel agency mn?bp rm seorg?

Isnin, 04 Februari, 2013

Catat Ulasan

♥♥ CONTENGLAH KOMEN ANDA DISINI ♥♥

 
Copyright © DiaRy OnLiNeKu... |Designed by Whitey Mommy