Isnin, 3 Januari 2011

HARI KETIGA DI KOTA BANDUNG

SELAMAT TAHUN BARU 2011 !!! semoga azam dan impian yang dihajati akan tercapai dalam tahun ini aminnnn....Ok sambung cerita Bandung pulakkkkkk...

Hari ketiga kami semua ke tempat yang sejuk mejuk gituuuu...Perjalanan pun tak lama sebab keluar awal untuk mengelak dari macet..iyelah kalau cuti hujung-hujung minggu, ramai orang dari jakarta dan sebagainya menginap di tengkuban perahu almaklumlah sejuk katakan hehehe...


Ni betul-betul depan hotel penginapan, sebenarnya dah naik bas pun tapi nampak ada gerai jual makanan semua pakat turun haha lawak..lawak...tapi sedap betullah kuih yang dimasak dalam " periuk khas " tu..namanya aku lupoooo ;)

Dalam 45 minit kami sampai ke Tangkuban Parahu yahooooo !!


Macam artis kooo asyik diserbu je hehehe..kalau mintak sain nak je aku bagi tapi semua hulur suruh beli nak ado aku layan tapi cakap baik-baiklah..


Ini semua dah berbungkus dek tak tahan kesejukkan hahaha...aku ??? rilexxxx sudeyyyy


Mama posing dekat kawah ratu....


Me dan adik bongsuku yang chumellllll

Kuda warna pinkkkk suka-suka comel je !! rasa nak bawa balik Malaysia tapi tak dapat huhu



Papa,mama dan mama mertua serta kakak mama mertua..

 

Posing with my abang hehehe...abg ???

Adik-beradik sejati gitu hak..hak..hak..





Masa ni gagahkan diri keluar dari pagar, tapi kene hati-hati silap langkah boleh jatuh terus ke kawah tu huhuhu

Ada 2 kawah sebenarnya, tapi kawah lagi 1 tu tak sempat den nak g tengok jauh tuuu..


Bersama kakaku hahaha eh silaplah adik second bongsu yang besar dari ku ;)


Come joins this group single lady hahahaha


Seramai 16 orang yang join percutian kali ni hehe...Tahun depan buat family day lagi tau pa !!

 

Bukti kami sudah tinggal jejak..anda kalau datang sini HARUS ambil gambar sebanyak yang mungkin tau sangat cantikkkk..

 







Terjumpa baju pink bulus-bulus terus beli sebab murahhh chip-chip je..boleh pakai nanti masa ke TUT almaklumlah tempat salji katakan hahaha masa tu baju ni tak kemana dah gilossss aku ni..


Adik aku jakun jap bila jumpa kayu yang sangat unik ukirannya dan diberitahu kayu tersebut sangat ditakuti oleh sang ular dan  tikus...apa lagi kami bawa pulang ke Malaysia dan diletakkan disetiap pagar rumah..





Wajib makan bakso untuk panaskan badan yang dah gigil-gigil manja hahaha manja sangat sampai kematu dah semua hehehe..

 












Kami beli belerang dekat sini untuk buat scrub mandian..orang kata untuk ubati sakit kulit dan untuk mendapat kulit yang cantik gitu betul ke??





Makan tengahari huh best oooo..dah sejuk semestinya laparkan so apalagi makanlah hingga tinggal apa yang patut ditinggal je ;)

 




Di Cibaduyut, tempat shopping barangan kulit sahaja...tapi sekat sini mentang-mentanglah group kami ramai dia buat muka selamber je letak harga tinggi-tinggi siap nak tawar sikit pun tak nak bagi..sekali aku cakap ada kedai lain kat depan tu barulah bagi harga yang kami nak..tau takut sekali aku bersuara semua kelam-kabut yaaaa...





Kasut kulit sepenuhnya berwarna pink...aku dah blogkan sebelum ini..cari balik hehehe

 

Cari ya bapak-bapak sehingga dapat kalau tidak rugi hahaha aku dah senang hati sebab dah rembat 2 pasang kaut muaahhhh

 

Alahaiiiii saksikanlah kasutku ituuuuu nampak tak?? tak nampak sila tunggu aku pakai baru aku upload dengan lebih jelas..sipi-sipilah dulu ok..


Makan malam sudah datang !! betullah duduk di Indonesia ni kejap-kejap makan sampaikan makanan tengahari tadi tak hadam lagi dan muncul makanan seterusnya adoiiii gemuk dennn


Waktu malam acara bebas so kita pergi rewang-rewang disekitar hotel...Sepupuku kehabisan duit lantas terus cucuk di CIMB NIAGA tapi sebelum tu kene aktifkan kad anda sebelum travel ya...tak aktif jangan haraplah dapat kuar duit LOL


Aku mencuba makan sate tapi orang sini makan sate pun nak ada nasi jugak huhuhu dah makanan ruji katakan..aku mintak kuah kacang tapi yang peliknya dia campurkan dengan kicap so tak sedaplahhh !! menci tau.

Masa ni aku pow mama mertua untuk makan soto hehehe..sedap jugaklah..gerai ni dinamakan TENDA..tepi jalan memang banyak..diaorang takderlah buat gerai macam kita di Malaysia siap kene ada tiang konkrit bagai..janji ada kain jadi dinding sudeyyy..

Ada sikit je lagi entry pasal Bandung ni huhuhu..nak habiskan cepat ooo sebab lepas ni berderetlah mata korang dijamu dengan negara-negara/tempat-tempat seterusnya yang aku pergi...

2011 seribu pengertian dan harapan inshaAllah...aminnn

5 Orang Sayangkan Cik Nurul

tu lar, gi bandugn ni mmg best kan nurul...akak pun tak puas rasenye...kalo dpt ulang lagi pegi alangkah bestnye...lepas ni nak pegi kene tgu tentera kecik aku ni besar laa jawabnye hihihihi...

akak suke baju bulu2 ko tu...pink lagi...dah agak dah, mesti ko beli punye...tak sah tak beli kalo pink2 nie heheheeh

Isnin, 03 Januari, 2011

bestnya pegi Bandung.. ole-ole untuk mawar mana?:p

Isnin, 03 Januari, 2011

berapa package kamu ambil yer...kalau murah lehlah join nanti

Selasa, 04 Januari, 2011

sangat seronok... tak mahal ke barang2 kat bali kak? t nak pegi jugak marantau ni.. best nya laaa......

Selasa, 04 Januari, 2011
Tanpa Nama

nak tanya..
cimb niaga di bandung di jalan mana ye??

Jumaat, 21 Januari, 2011

Catat Ulasan

♥♥ CONTENGLAH KOMEN ANDA DISINI ♥♥

 
Copyright © DiaRy OnLiNeKu... |Designed by Whitey Mommy