Khamis, 5 Mei 2011

UNIVERSAL STUDIO SINGAPORE ~ PART 1

Assalamualaikum, bersua kembali dengan cerita di Univresal Studio Singapore Part 1...terpaksa dibahagikan ikut part-part sebab gambar dalam ni sahaja cecah 1000 keping :) so nak pilih yang terbaik dan ada kenangan hahaha..kalau nak tengok yang lain-lain silalah ke rumah ok.



USS dibuka pada jam 10.00 pagi, dan kitaorang sampai jam 9.30 pagi memang sedang eloklah..turun aje dari train terus serbu 7eleven bab nak cari simcard Singapore punya. Di Singapore, walaupun tepi-tepi kaki lima ada jual handphone dan prepaid tapi jangan terkejut kalau simcard memang susah nak dapat.. itupun puas tanya di 7eleven Kallang nasib baik ada huh!!.



Sebelum meneruskan perjalanan ke USS mari kita bergambar dengan riang dahulu yerk haha.



Cuba teka mana lanun Cik Nurul Pinky ?



Mat Peta..sekejap aje sudah mahir dengan peta dan train di sekitar Singapore. Nasib baik dia ada, kalau harapkan aku mati keringlah di tengah-tengah kota Singapore tu hehehehe.



Pemandangan sekitar kawasan USS, tapi ini kawasan sebelum pintu masuk USS.


Nampak tak tu?? masa aku ternampak signboard ni lelaju je aku tarik tangan My love hahaha..ini kalau ada anak pun boleh tertinggal bab mak pak yang terlebih teruja hahahaha.


Comel aje budak-budak tadika datang main-main disini..


Ralat sungguh tak beli botol air kipas tu huhuhu..ini jualan sebelum pintu masuk USS tau..tapi dah dekatlah :)


Akhirnyaaaaaa impian kami sudah tercapai..



Si Pinky ini lagi teruja habisssss.


Walaupun tak dapat pergi yang LA punya, memadailah Singapore punya hahaha..


Bajet pergi yang Oversea punya..tapi memang dah kat oversea dah ni ^____^



Laki Bini yang memang gila bergambar hahaha.


UNIVERSAL STUDIO SINGAPORE 29 APRIL 2011



Inilah pintu masuk USS..



Ohhhh uniknya-uniknya,  Malayyyysia hahahaha..

Ok akhirnya pintu sudah dibuka yahooooo. ^___^


Gambar ini diambil oleh pekerja USS..lupa betul lah nak bawa tripod so terpaksalah mintak tolong orang hehehe..


Di kedai cenderamata Universal Studio...



Bajet artist hot lalu red karpet ^_____^



Semua kedai-kedai dalam USS ni kita boleh ambik gambar dengan barang jualannya walaupun kita tidak membelinya hehehehe..


Comel tak???


Posing itu perlu beb ;)


Close up sikit hehehe..



Hah yang ini paling aku suka..nampak macam kucung comelkan ahakkk!



Kucing Pinky....



Pop's Cond...tapi aku tak beli pun..bergambar je lebih hehehe


Hollywod, masa ni aku dah tak kira apa dah..janji dapat bergambar sudeyyy..




Aku suka pemandangan dalam USS ni sebab ada bangunan-bangunan lama yang unik dan tersendiri..



YES  !!! Pemenang Oscar terbaru hehehehe..


Tengok tu siap panggil orang lagi hahahaha ^____^



Suami & Isteri terbaik hahahaha..calon penerima anugerah Oscar tahun ini..perghhh berangan nak lebih ajekan haha..



Best Husband tu,,bila aku cari best wife dan sold out..sedeyyy tau ;(  Cincin tu sekali tumbuk orang,  hilang mata tau..ehh apa kena tumbuk muka, mata yang hilang hahaha.


Pilihlah apa yang korang berkenan..semua ada tau..masa ni tak terfikir lak untuk belikan sempena mother's day..aiseyyyy man!!!



Bersandar sebentar di kedai jual sweet... bukankah gadis itu pun sweet juga hehehe..


Kereta polis..tengah ngorat polis kat situ jap hahahaha ^______^ waktu ni panas membahang..walaupun panas aku tetap pakai cardigan pink tu..rela berpanas dari hitam legam!!!!


Nak naik kereta polis tu ke??

 

Ehhhh kenapa ni...?? ini bukan kereta kita tau hahahaha...

Wokey tunggu Part 2 pula yer..dengan pelbagai gaya dan aksi-aksi yang di candid !!

1 Orang Sayangkan Cik Nurul

jeles
jeles
jeles
jelessssss
huwaaaa
jelessssnyerrrrrrrr

bab2 posing mmg korang terbaikkkk arr
i likeeeeee

Isnin, 09 Mei, 2011

Catat Ulasan

♥♥ CONTENGLAH KOMEN ANDA DISINI ♥♥

 
Copyright © DiaRy OnLiNeKu... |Designed by Whitey Mommy