Selasa, 31 Mei 2011

HADIAH DARI LANGKAWI






Alhamdulillah, ada juga insan-insan yang mengingati diri ini bila outstation ke negeri burung helang yahoooo...

Thanks you Mummy ( my bos ) & Hakimi sebab bagi ole-ole..

Maybe ini entry terakhir sebelum blog di renovation.. T_____T

Inilah ole-ole dari Langkawi hehehe.



Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Khamis, 26 Mei 2011

~ BLOG DITUTUP BUAT SEMENTARA ~ RENOVATION 5 JUTA ^_______^

Salam semua..sudah lamakan Nurul tak buat entry baru hahaha..bukan sengaja ok tapi nurul terlupa nak bayar domain tahunan blog nurul ni so terpaksalah puasa dari berblogging..

Wokey dah alang-alang blog ditutup sebelum ini,  so dengan ini nurul nak umumkan yang BLOG INI AKAN DITUTUP UNTUK RENOVATION WOKEY....hehehe..mahu kasi perubahan sikit..jeng..jeng..jeng..

Isnin, 16 Mei 2011

MAIN PASIR PANTAI KLUANG BESUT TERENGGANU..

Selingan je ni hehehe...gambar dah lama terperuk bawah tempurung..ehhh silap terperuk dalam draf maaa hehehe..korang tengok ajelah gambarnya ye pastu buat tekaan sendiri boleh gitu HAHAHA.





































SEKIAN TERIMA KASIH (",)


Selasa, 10 Mei 2011

UNIVERSAL STUDIO SINGAPORE ~ PART 2

Ya Allah, semput aku nak upload semua gambar di Singapore..fuhhhh banyak beb !! wokey untuk kali ini gambar yang aku upload untuk tontonan semua ialah melaram dengan topi-topi beraneka bentuk hehehehe...korang boleh aje bergambar dengan semua topi yang disangkut dihadapan kedai mereka tanpa kena marah pun hehe..dah puas ambik gambar korang boleh berlalu pergi dan mereka akan iringi korang dengan senyuman lagi hehe.

Macam aku bila dah masuk Uss, ada 1 simpang untuk ke kiri or kanan so kami memilih ke kanan mengikut syariat islam cewahhhhh. Uss ni dia macam 1 bulatan aje,  so kalau korang mula dari simpang kanan korang akan akhiri dengan simpang kiri dan begitulah sebaliknya..



Topi  King


Suka gila topi ini..nampak macam Star lah pulok hahaha.





Lanun baik hahaha.






King Of The Jumbo...





Wowwwww..macam berada di United Kingdom kan ahakkk..


Bergaya mengalahkan owner blog huhu.


Badut Comel


Ehhh..ehhh..lawaknya..lawaknya ngeeee.

 

Pemandangan dalam Uss. Masa ni sangat lengang, sebab kitaorang pergi hari Jumaat.

Eh badut comel ini lagi ya..alahiii comel tak?? hahaha


Macam-macam aksi badut comel ini buat ^____^


Topi kurun ke 10000000...ko ada?? :)


Nak pergi mana tu?? nak itotttttt


Hensemnya kamu ngeeeeeh boleh ngorat tak ?


Ini masa mahu melihat bagaimana setiap pembikinan cerita yang mempunyai unsur ribut, tsunami dan kebakaran bot/kapal di tengah laut...sebenarnya semua itu adalah lakonan dalam studio aje tau.. memang best..teruja gila kot bila tengok disebalik tabir mereka hehehe..


Sedang menunggu pintu masuk dibuka..hati-hati tau pintu itu akan dibuka secara automatik, so jangan gatal pergi duduk betul-betul belakang pintu tu kang ada yang jadi lempeng hahaha.



Yellow Cab..sumpah comel masa ni kalau ambik gambar hahaha..nampak macam dekat Negara Mat Salleh kan ;)

 

Ehh muncul lagi kooo..



Ada siapa berani nak lawan ngan aku tak??

 

Inilah sifu aku hahahaha..



Dizaman pemerintah Rome! sumpah memang sangat cantik bangunan ini..rasa nak bawa balik rumah dan buat macam ini rumah aku hahaha.


Harimau tok belang ^____^



Pengawal Hensem..


Pengawal comel hahaha.


Inilah rumah kita, mungkin itu kot yang diungkap oleh En Fendi hahaha.

 





Mari kita menari wokeyyyyy...



Tengah pening nak pergi mana dulu hehehe...akhirnya semua tempat kami redahhhh jeee. Baru puas hati bayar mahal-mahal redah semua iyo dok haha.


Wokey nanti bersambung PART 3 pulak ye...

Isnin, 9 Mei 2011

GADIS RAYBAN



Percubaan pertama update blog melalui hp hehehehe....testing je ni beb !!!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

SELAMAT HARI IBU TO MAMA & MAMA

HAPPY MOTHER'S DAY TO MY MAMA & MAMA MERTUAKU....

Ya Allah syukur padamu, aku dianugerah seorang mama yang sungguh baik..bukan setakat itu malah mamalah sahabat karibku dari aku kecil hinggalah diriku sudah berkeluarga..Jasa mama memang tak dapat untuk aku balas hanya Allah sahaja yang mampu membalas jasa mama.

Tanpa didikan mama, tiadalah diriku sehebat hari ini..thanks ma atas semuanya..

 

Mama & mama..semasa bercuti ke Bandung tahun lepas..



Mama sungguh comel sekali.. i love you so muchhhh..


Mama mertuaku I love you mama so much..


Hujung minggu ini adalah hari dating bersama kedua-dua mamaku hehehe..diaorang nak tengok wayang so aku dan My love akan tunaikan..inshaAllah aminnn..

 
" Berbuat baiklah kamu semua kepada ibu kamu nescaya Allah akan beri hadiah yang paling bermakna buat dirimu "

Khamis, 5 Mei 2011

UNIVERSAL STUDIO SINGAPORE ~ PART 1

Assalamualaikum, bersua kembali dengan cerita di Univresal Studio Singapore Part 1...terpaksa dibahagikan ikut part-part sebab gambar dalam ni sahaja cecah 1000 keping :) so nak pilih yang terbaik dan ada kenangan hahaha..kalau nak tengok yang lain-lain silalah ke rumah ok.



USS dibuka pada jam 10.00 pagi, dan kitaorang sampai jam 9.30 pagi memang sedang eloklah..turun aje dari train terus serbu 7eleven bab nak cari simcard Singapore punya. Di Singapore, walaupun tepi-tepi kaki lima ada jual handphone dan prepaid tapi jangan terkejut kalau simcard memang susah nak dapat.. itupun puas tanya di 7eleven Kallang nasib baik ada huh!!.



Sebelum meneruskan perjalanan ke USS mari kita bergambar dengan riang dahulu yerk haha.



Cuba teka mana lanun Cik Nurul Pinky ?



Mat Peta..sekejap aje sudah mahir dengan peta dan train di sekitar Singapore. Nasib baik dia ada, kalau harapkan aku mati keringlah di tengah-tengah kota Singapore tu hehehehe.



Pemandangan sekitar kawasan USS, tapi ini kawasan sebelum pintu masuk USS.


Nampak tak tu?? masa aku ternampak signboard ni lelaju je aku tarik tangan My love hahaha..ini kalau ada anak pun boleh tertinggal bab mak pak yang terlebih teruja hahahaha.


Comel aje budak-budak tadika datang main-main disini..


Ralat sungguh tak beli botol air kipas tu huhuhu..ini jualan sebelum pintu masuk USS tau..tapi dah dekatlah :)


Akhirnyaaaaaa impian kami sudah tercapai..



Si Pinky ini lagi teruja habisssss.


Walaupun tak dapat pergi yang LA punya, memadailah Singapore punya hahaha..


Bajet pergi yang Oversea punya..tapi memang dah kat oversea dah ni ^____^



Laki Bini yang memang gila bergambar hahaha.


UNIVERSAL STUDIO SINGAPORE 29 APRIL 2011



Inilah pintu masuk USS..



Ohhhh uniknya-uniknya,  Malayyyysia hahahaha..

Ok akhirnya pintu sudah dibuka yahooooo. ^___^


Gambar ini diambil oleh pekerja USS..lupa betul lah nak bawa tripod so terpaksalah mintak tolong orang hehehe..


Di kedai cenderamata Universal Studio...



Bajet artist hot lalu red karpet ^_____^



Semua kedai-kedai dalam USS ni kita boleh ambik gambar dengan barang jualannya walaupun kita tidak membelinya hehehehe..


Comel tak???


Posing itu perlu beb ;)


Close up sikit hehehe..



Hah yang ini paling aku suka..nampak macam kucung comelkan ahakkk!



Kucing Pinky....



Pop's Cond...tapi aku tak beli pun..bergambar je lebih hehehe


Hollywod, masa ni aku dah tak kira apa dah..janji dapat bergambar sudeyyy..




Aku suka pemandangan dalam USS ni sebab ada bangunan-bangunan lama yang unik dan tersendiri..



YES  !!! Pemenang Oscar terbaru hehehehe..


Tengok tu siap panggil orang lagi hahahaha ^____^



Suami & Isteri terbaik hahahaha..calon penerima anugerah Oscar tahun ini..perghhh berangan nak lebih ajekan haha..



Best Husband tu,,bila aku cari best wife dan sold out..sedeyyy tau ;(  Cincin tu sekali tumbuk orang,  hilang mata tau..ehh apa kena tumbuk muka, mata yang hilang hahaha.


Pilihlah apa yang korang berkenan..semua ada tau..masa ni tak terfikir lak untuk belikan sempena mother's day..aiseyyyy man!!!



Bersandar sebentar di kedai jual sweet... bukankah gadis itu pun sweet juga hehehe..


Kereta polis..tengah ngorat polis kat situ jap hahahaha ^______^ waktu ni panas membahang..walaupun panas aku tetap pakai cardigan pink tu..rela berpanas dari hitam legam!!!!


Nak naik kereta polis tu ke??

 

Ehhhh kenapa ni...?? ini bukan kereta kita tau hahahaha...

Wokey tunggu Part 2 pula yer..dengan pelbagai gaya dan aksi-aksi yang di candid !!
 
Copyright © DiaRy OnLiNeKu... |Designed by Whitey Mommy