Jumaat, 27 Januari 2012

UNIVERSAL STUDIO SINGAPORE ~ PART 3








Assalamualaikum semua kesayanganku, Selamat Tahun Baru Cina untuk kaum Cina di seluruh dunia...Sorry sangat-sangat sebab lama tak update almaklumlah balik kampung hehehe..

Oklah kali ni CNP upload cerita pasal percutian di Singapore bulan 5 tahun lepas ok..sekali lagi ulang, tahun lepas hahahaha. Ye..ye tahu dah berzaman baru nak update kan..kan..kan..



Permainan yang terdapat di dalam USS



Hahaha yang ini memang siapa bagi aku 1 juta pun insyaAllah tak naik hahaha tetiba insyaAllah..My love je naik gila hati kering..



Dikawasan The Mummy ala-ala zaman purba dulu, tapi tobat dah kalau datang tak nak main game dalam The Mummy tu rasa nak terkeluar jantungku huhuhu...Ini kes kena tipu dengan My love.


Inilah kekasih baru kami berdua di USS hahaha..ada ke patut My love suruh aku duk tepi je masa di bergambar berdua ngan girl tu..


Tak sanggup naik huhu


Yeayyyy boleh bergambar sekali dah...mintak-mintaklah lepas ni pinggang CNP kembali macam gadis ni hahahaha...





Bajet hensem lah tu hehehehe...

 

Hahaha kerana angin je ngan My love terus cari pak we hensem untuk bergambar :) tinggi betul mamat ni dah lah tu putih merah gituuu hehehe


Alahaiii join jugak hehehe.


Wahhh paling suka gambar ni..bajet hot CNP ni hahaha...tengok orang yang bertanduk tu?? dia tinggi bab ada pakai kaki palsu yang boleh lompat-lompat tu :)









Gerai jualan yang sangat-sangat comel


Nak botol tu huhuhu tak silap harganya rm15.00 ++ tapi bila airnya dah habis kita boleh refill secara percuma..air dia sangat-sangat sedap..



Kawasan Dinasour augmmmmm









Sama-sama mandi hahahah

 

Gerai air yang comel hehehe


Untuk permainan setiap orang wajib beli baju hujan di mesin berdekatan untuk mengelak baju basah hehehehe..Mesin dia macam mesin beli air kat Malaysia..

 

Baby Dinasour yang hidup..dekat dalam USS ni korang tak perlu bimbang untuk bergambar sebab staff  dia ada tolong tangkapkan hehe.


Welcome Far..Far..Away...bagai di istana kayangan..



Cantik sangat-sangat tau tak huhu..rasa nak bawa balik rumah je..


Waktu makan dan solat hehehe..Makanan kat sini berdua makan mencecah rm120.00 huhu tapi nasi dan lauk sangat-sangat berbaloi..sedappppppp..mahu tak sedapkan ^_______^







Licin kitaorang kerjakan bab 1 hari duk dalam USS pun tak puas-puas jugak..dasyatkan hehehe






Inilah set yang kami berdua makan..macam sup warna kuning tu kitaorang tak makan langsung bab tak sedapppppp...Mulanya kami tersalah masuk restoran yang non-halal nasib ada girl kat situ bagitahu huhu..

Menonton aksi lagak ngeri yang sangat best..kalau korang kesini jangan nak gatal duduk dibahagian bawah sekali, alamknya kena simbah ngan air jelah.


Ada cerita Hindustan mana tah berlakon kat sini aksi lagak ngeri terus teruja cakap eh ni tempat kita pergi kan dekat My love sambil lompat-lompat hahaha..







Nampak tak botol air ku pegang tu?? harganya tak silap rm18.00++ hahaha kerana uniknya botol tu ku beli jugak...


Kawasan SHREK yang comellll






Sekitar Far..far..Away...Ya Allah teringin nak rumah macam ni tapi takutlah pulak duduk berdua je..



Bergambar harus dan wajib gituuuu.



Di kawasan Casa dd Wild



With Puss In Boot betul ke ejaan ni??...Masa ni selamber badak je Nurul g redah masa kucing ni tengah jalan sambil My love duk depan ready nak ambik gambar hahaha..







Dayung sampan di tengah-tengah USS hahaha..



Pelbagai wajahku hahaha...



Sekitar King Juliens seperti kanak-kanak riang gembira..Serius percutian ni langsung tak ingat pasal kerja or apa-apa hehehehe



Masa ni tak der malu-malunya nak nak benda ni kalau kat Malaysia piki banyak kali gak nak naik ke tak hahahaha






Lariiiiiii kapal nak lalu huhuhuhu...



My love masa ni malu-malu lah konon tapi lepas tu habis semua dia nak bergambar hahaha sakan gak rupanya..



Cewahhhhhhh..sekali lagi kita posing yeee..



Ambik kooo ganas pulak kali ni huhuhu habis kepalaku..



Idamanku selalu hehehehe



Lepak-lepak jap hilangkan letih dan lenguh kaki..


Nurul pergi hari Jumaat, itupun orang agak ramai kalau pergi time public holiday tak tahulah macam mana ye hehehe..






Penari/penyanyi jalanan di dalam USS..







Gambar ni diambil oleh girl yang lalu lalang kat situ hahaha..



Menuju pintu keluar huhu sedih ooo tetiba masa ni T____T







Shopping sikit dalam bangunan ni..betul-betul dekat pintu masuk/keluar USS..



Dapat free tshirt sebab beli banyak barang hehehe...Ada tokey tolong bayarkan just pilih dan ambik letak kat kaunter hahaha gelak jahat suka aku ;)


Shopping coklat sikit untuk family..















Gula-gula atas pokok ni dah boleh tengok dekat KLCC jugak sekarang ni hehe..


Bye-bye USS, nanti kitaorang datang lagi tau tapi tak tahu bila huhu...

Kalau korang belum baca kisah sebelum ni, just click di link yang CNP berikan di bawah ni..




Sing out- laparrrrrrrrrr...

1 Orang Sayangkan Cik Nurul

hu hu hu hu dik
makan hati akak tengok gambar2 korang kat USS tu dik oit
akak nie seberang sungai jer pun..
tak jejak2 kaki gark...

Jumaat, 27 Januari, 2012

Catat Ulasan

♥♥ CONTENGLAH KOMEN ANDA DISINI ♥♥

 
Copyright © DiaRy OnLiNeKu... |Designed by Whitey Mommy