Rabu, 29 Februari 2012

NAK WAJAH KELIHATAN GEBU,MULUS DAN BERSERI ?

Assalamualaikum,

Wahh bangun pagi ni tetiba baru teringat hari ni last day untuk sesiapa order barang SHAKLEE !!! Ya Allah memang sangat-sangat lupa untuk khabarkan pada anda semua..Maaf sangat-sangat tau.

So hari ni lastday untuk mendapat HARGA GILER PROMOSI malah pengeposan free dan anda juga akan mendapat freegift tau. Bukan senang nak dapat semua ni kan.

So kepada yang berminat boleh email pada CNP dan anda juga boleh beli dengan harga member walaupun anda tidak join member. CNP tak kisah janji korang kelihatan cantik seperti yang diidam-idamkan yer.

Sedikit sebanyak tentang SKIN CARE SHAKLEE


a)Penyelesaian Vitamin C


Vitamin C adalah sejenis antioksida yang berupaya meningkatkan daya ketahanan dalam badan serta mempercepatkan proses penyembuhan .Ia juga berperanan meremajakan kulit ,mencegah penuaan sera menjadikan kulit cantik berseri..


b)Penyelesaian Vitamin B Complex


-membantu dalam menukarkan karbohidrat kepada glukosa untuk penghasilan tenaga kepada tubuh badan

-membantu dalam menukarkan lemak kepada protein( ini membantu nervous system berfungsi dengan normal)

-Vitamin B juga penting untuk pembentukan sel badan jadi ianya penting untuk awet muda kulit yang licin dan kelihatan muda, melambatkan rambut beruban,membantu untuk kecantikan kulit, rambut dan mata, kekuatan kuku

Jom kita tengok apa dia khasiat lain Vitamin E selain membantu memudarkan parut2 :


c)Penyelesaian Vitamin E

· Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan (vitamin awet muda).

· Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser.

· Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan.

· Vitamin E membantu mempercepat proses baik luka.

· Vitamin E membantu pengaliran darah dengan lebih lancar.

· pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula.

· Vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.




Set Shaklee ini untuk kegunaan 4 hingga 6 bulan..Wowww sangat jimat bukan..Alhamdulillah sejak amalkan set skincare ni kulit rasa gebu, glow dan mulus tau. Nak cuba meh email CNP dan dapatkan harga best ok..


InsyaAllah kulit anda akan terasa perubahannya selepas mengamalkan set ini.

CORETAN SI PINKY TIME DEMAM

Assalamualaikum pengunjung blog inidiarinurul.com

Hari ni memang down sangat-sangat sebab kepala dah berdenyut dan selsema, nasib My love ada so dia tolong sediakan panadol dan air suam. Thanks dear !! ^______^

Sepanjang minggu lepas, alhamdulillah semua email yang bertanyakan pelbagai soalan sempat CNP balas dan sempat berchit-chat dengan sebahagian pengunjung blog ini. Kamu semua sungguh comel ok !! Cuma siapa yang ada hantar pertanyaan melalui komen di entry blog sahaja lagi yang belum CNP berkesempatan balas. InsyaAllah akan cuba selesaikan dalam minggu ini yer.

Sekarang waktu tidur dah tak seperti dulu lagi jam 10 malam dah tarik selimut dan tepuk-tepuk bantal , sekarang kalau tak jam 12 malam memang tak boleh tidur. Mata pun dah macam SI PANDA !! Tapi nak buat macam mana sebab inilah kesukaan CNP, so saya tak pernah merungut. Janji semua customer saya berpuas hati, itu sudah cukup buat CNP.

Semua benda sebolehnya nak dikongsikan dalam blog inidiarinurul sebab CNP suka tengok gadis/wanita diluar sana kelihatan CANTIK ! Prinsip CNP sedang sahaja iaitu " kedekut ilmu tidak kemana " . InsyaAllah selepas ini akan ada tutorial yang akan CNP publishkan dari semasa ke semasa. Yang email request tutorial tu harap bersabar ok, yang pasti permintaan anda semua akan CNP tunaikan.

Terima kasih dekat Abg Aji dan Kak erna sebab selalu panggil Cik Nurul Pinky ketika berjumpa sampailah saya ambil keputusan untuk menggunakan nama samaran CIK NURUL PINKY @ CNP.

Harap demam dan selsema cepat pergi dari diri ini sebab ada job makeup hujung minggu ni huwaawww T____T




Kepada sesiapa nak medapatkan sentuhan CNP dihari bersejarah anda bolehlah email ke cnp_ciknurulpinky@yahoo.com untuk mendapatkan harga terbest ok.

sign Out - 12am-

Isnin, 27 Februari 2012

MAKEUP MODEL REFLECTION DUTA SOLARIS

Assalamualaikum,

Maaf ye sebab dah 2 hari tak update blog minggu lepas, bukan apa kesibukan yang melampau hehehe.. InsyaAllah minggu ini berkesempatan untuk update blog setiap hari.

Oklah kali ni nak tunjukkan hasil sentuhan CNP untuk model Lisa si cantik manis ni. Alhamdulillah CNP dan team dapat makeupkan model-model dibawah Butik Rina Salleh untuk fashion show di Solaris, malah diberitahu fashion show tersebut telah masuk Tv 3, Tv 9 dan Majalah Dara. Baru semalam di rancangan Safiyya masuk pasal fashion show ni, apa lagi sakanlah CNP menonton wakakaka. Thank You Tya kerana sudi beri peluang untuk CNP, Jasa Tya akan dikenang sehingga akhir hayat.



Sebelum makeup....







Selepas mendapat sentuhan dari CNP.

 Oh ye untuk solekan fashion show CNP dapat arahan supaya matekan warna-warna makeup di wajah model supaya pakaian yang diperagakan lebih menonjol. So inilah hasilnya..

Kepada Lisa thanks you so much kerana sudi menadah muka untuk dimakeupkan oleh CNP. Lisa ni sangat lemah-lembut orangnya dan tidak sombong.


Siapa yang mahu mendapatkan sentuhan dari CNP untuk pelbagai majlis, boleh email ke


* InsyaAllah esok ada promosi eyeshadow MAC, so tungguuuuu...
Stok Miss Rose Fantastic SOLD OUT !!!
Terima kasih atas sokongan anda semua
muaaaaaahhhhhhh !!!

Rabu, 22 Februari 2012

MAKEUP EVENT HI-O

Assalamualaikum,

Hujung minggu lepas, CNP dan Kak Nana mendapat jemputan dari Ika comel untuk makeupkan penerima hadiah untuk Event Hi-O.

10 orang tak silap yang kami bertiga kena makeupkan. Fuhhh sangat-sangat letih tau, sampai kakiku sakit sehingga ke hari ini. Mahunya tak sakit hahahaha makeup sambil duduk hahaha, tapi itu satu pengalaman manis yang tidak mungkin CNP lupakan.



Bermulalah tugas CNP sebagai MUA.



Penerima hadiah dari HI-O ...Lupalah pulok apa nama kakak ini hehe.
Kakak ni request supaya makeup tidak terang sangat..
Sorry flash kamera agak gelap..



Penerima hadiah Hi-O jugak..wah semua ni jutawan oooo hehehe.
Kakak ini pula mintak supaya makeupkan wajahnya secantik boleh hehehe...



Sempat bergambar dengan sorang aje sebab tidak cukup tangan dan tiada cameragirl...Tengok tu lenjun baju CNP tau, almaklumlah bertungku lumus menatarias hehehe. Panas sebab makeup kat dalam surau yang hanya ada 1 kipas sahaja hehe tapi tak der masalah buat CNP sebab kerja tetap kerja kan..

Alhamdulillah harap mereka-mereka yang telah mendapat sentuhan dari CNP berpuas hati..

Berminat untuk makeup dinner,bertunang,perkahwinan dan lain-lain event boleh email ke

* sekiranya dalam 1 event ramai yang memerlukan MUA, CNP akan membawa team untuk manatarias wajah anda .

Khamis, 16 Februari 2012

FASHION SHOW MODEL MUSLIMAH GETGORGEOUS

Assalamualaikum semua,

1 hari tak update blog terus rasa rindu sangat-sangat hehehe..sorry kurang sihat sikit minggu ini. Datang office pun muka macam duduk dalam wad ! tiada blusher,eyeliner,lipstik dan bedak..Boleh bayangkan tak muka CNP macam mana  HAHAHA...

Oklah nak publish secara marathon dah entry-entry yang di peram selama ini..Kerana banyak lagi entry baru yang akan masuk so marilah kita sama-sama kena rajinkan diri untuk update blog ^_____^

Inilah model-model Muslimah Butik Getgorgeous, serius mereka-mereka ini sangat-sangat comel tau tak hehehe..Setiap model akan dimekaup oleh Mua Team kami.. Jom layan gambar-gambar di bawah ni hehehe.






















Model bersama Mua masing-masing...rindu saat-saat ini !!


Alhamdulillah akhirnya CNP dapat menurunkan berat badan sebanyak 4kg dalam masa 2 minggu dengan hanya berjogging setiap hari selapas kerja.. Arghhh mahu bentuk badan dulu iaitu semasa 45kg sahaja huhu..tapi tak pe redha aje janji dapat baby aminnn.


Sesiapa yang mahukan sentuhan CNP untuk makeup Dinner,Bertunang,Nikah,Sanding dan lain-lain bpleg email ke cnp_ciknurulpinky@yahoo.com
InsyaAllah CNP akan hasilkan yang terbaik untuk anda...

Selasa, 14 Februari 2012

CONTEST MAKEOVER MAKEUP

Assalamualaikum,

Akhirnya Contest Makeup muncul lagi tapi untuk kali ini hadiahnya sangat-sangat best tau..rugi sangat-sangat sesiapa tak join hehehe.

Oklah sila baca arahan yang diberi dalam poster dibawah ni yerk.




Untuk  " LIKE " Fanpages Inidiarinurul.com , anda boleh terus like melalui blog CNP sahaja ye.

Setiap penyertaan, sila drop link blog penyertaan anda di komen entry CNP atau SAKURASHAWL SAHAJA !

* Kepada Butik-butik Baju dan Shawl dan apa-apa saja yang sudi untuk menaja Contest ini sila email pada CNP atau SAKURASHAWL ye..InsyaAllah pulangannya pihak kami dan Team Tya Adnan akan mempromosi butik-butik anda semua.

Semoga anda semua berjaya dalam contest ini ye...Pemilihan pemenang adalah 100 % dari Team Tya Adnan , so cuba yang terbaik ye...Sekiranya ramai yang sudi menaja InsyaAllah pemenang juga kami akan buat pertambahan.


SELAMAT MAJU JAYA BUAT ANDA SEMUA....

Jumaat, 10 Februari 2012

SUPERSTAR BERSAMA KESAYANGAN

Assalamualaikum,

1 Feb 2012 baru ni kan cuti Hari Wilayah, so berjimbalah dengan kesayangan hamba di Superstar Karaoke Festival City..Semangat semua orang pagi tu ber bbm antara satu sama lain..HAHAHA..

Kali ni tak cukup korum sebab ada yang kena kerja dan adal hal yang tak dapat dielakkan..Tak pe babe lain kali kita jumpa lagi tau HEHEHEHE..



Dila ( PA saya ) , Tya's , Kak Yan



Adik beradik yang super duper comelllll




CNP with Kak Maya..i jeles tau kulit kak maya di gebussss.


Selit aje tak nyanyi pun bab suara i tak macam mereka-mereka ini hahahaha.



Memang betul kata mereka berdua ni, lepas Dila, kak yan, lepas kak yan turn dila pulak huhu..


CNP datang dengan muka tak siapppppp !! Sebab tak sempat untuk dimakeup bagai..Almaklumlah nak keluar rumah untuk berjimba harus siapkan kerja rumah terdahulu hehehehe.




Tokey Superstar yang suruh posing dekat sini...Nak promosilah tuuuu hehehe.

Thanks you so much Tya, kak yan, kak maya dan Dila.. Sangat seronok dengan kalian semua...InsyaAllah kita berjumpa lagi dalam masa terdekat untuk photoshoot yer..

p/s : Siapa teringin nak jadi model ?? cepat join contest diatas tu yer...

Rabu, 8 Februari 2012

CLUTCH HERMES PILIHAN ARTIS HOLLYWOOD

Assalamualaikum pembaca blog inidiarinurul.com ( wahhhh macam ada pembaca blog ni sangat hahaha perasan je lebih )

Kepada yang email CNP tanya bila beg nak update, so hari ni kita kasi tengok color-color beg-beg Clutch ni dulu ok...

Rambang mata CNP tau tengok semua color yang HERMES keluarkan.. Oh ye brand ni asal dari PARIS !!! Sabtu ni baru akan diadakan photoshoot bersama beh-beg Clutch ni..Wowww sangat tak sabar ok !!

So usha-usha jelah dulu yek...





Pelbagai Color yang di tawarkan oleh HERMES.




Victoria juga menggayakan beg Clutch yang sama design cuma colornya sahaja berlainan hehehe.


Begitu juga dengan Olivia Palermos..


Selain boleh dijadikan Clutch, beg ini mempunya 2 tali iaitu 1 pendek dan 1 lagi panjang huyooo bestkan hehehe...

Siapa nak booking dulu dipersilakan...


Isnin ni akan diupload dengan model yang akan menggayakan beg-beg ini semua hehehe...Siapakah model itu???

MODEL GETGORGEOUS - SYAZA AMIERA

Assalamualaikum,

Alhamdulillah hari ini CNP dah mula bekerja setelah 4 hari bercuti rehat..Sekarang mulalah busy balik mengalahkan Perdana Menteri hehe.

Oh Esok insyaAllah akan di upload Beg Clutch, CNP minta maaf sangat-sangat bab terlewat upload beg tersebut sebab ada hal yang tak dapat dielakkan...

Hari ni CNP nak perkenalkan seorang gadis comel yang masih belajar lagi tapi telah berjaya menjadi model sambilan.. Baru-baru ini pula ada sebuah majalah telah panggil beliau untuk menjadi cover majalah tersebut..Majalah apa biarlah rahsia dulu yer hehehe..



Syaza Amiera berumur awal 20-an , diseluruh muka Syaza memang tiada masalah sangat cuma jerawat - jerawat nasi dan eyebag sahaja..



Makeup untuk Fashion Show tidak sama dengan makeup biasa or pengantin, sebab untuk makeup fashion show selalunya muka matekan untuk menyerlah baju yang diperagakan. Masa ni tengah menaikkan seri di bahagian mata. 


Touch up yang mana patut hehehe..gementar kot masa ni hanya Allah yang tahu hehehe.



Bulu mata palsu yang agak natural sikit dan tidak terlalu galak untuk fashion show kali ini.




Bulu mata yang dipakai, sekiranya terasa sakit ketika berkelip perlulah diadjust untuk keselesaan si pemakai..

Barang makeup yang digunakan :

Strobe Mac
Prep + Primer Mac
Dermacos / Concealer Mac
Revlon liquid foundation
 Celak
Eyeprimer
Consealer stick ( sorok kening )
Eyeshadow Mac
Eyeshadow Miss Rose
Bulu mata palsu
Shadding
Loose Powder
Compact Powder
Lipstik pink
Lipgloss
Facemist



Sentuhan terakhir sebelum beraksi di pentas peragaan...

 

Kredit gambar : Naim Azhar..

Cantikkan gambar model Syaza ni setelah mendapat sentuhan jurukamera muda Naim Azhar..Berbaloi sesiapa nak kahwin, pra perkahwinan, dan apa-apa majlis boleh cari Naim Azhar..memang hasilnya memang booomlah !

Sesiapa yang mahu mendapatkan sentuhan CNP untuk majlis pertunangan,perkahwinan, dinner dan lain-lain boleh email : cnp_ciknurulpinky@yahoo.com


To : Syaza Amiera, thanks you kerana memilih CNP menjadi MUA kamu dear...


Jumaat, 3 Februari 2012

PROMOSI TAHUN 2012 !! CEPAT SERBUUUUUUUU ^__^

 * Sticky Post dari 30/1/2012 - 3/2/2012 *

PAKEJ A







PAKEJ B

 

Assalamualaikum,

Alhamdulillah akhirnya dapat jugak CNP lancarkan Promosi Tahun Baru untuk Tahun 2012. Promosi kali ini terdiri daripada


PAKEJ  A

1. Concealer Stick ( Tutorial sorok kening )
2. Eyeshadow Miss Rose


PAKEJ  B
1. Eyeshadow Miss Rose
2. Foundation Miss Rose * terbaru di pasaran ( pilih salah 1 kod color kulit wajah )
3. Blusher 14 color yang memang cantik sangat-sangat * terbaru di pasaran
4. Kajal
5. Set brush makeup basic 7 pcs 


HARGA PROMOSI UNTUK KESEMUA BARANG MAKEUP DIATAS !!!
* Selain pembelian diatas harga Normal.
* Tidak termasuk kos pos laju


So penggemar makeup sekalian,  jangan tunggu-tunggu lagi yer cepat-cepat email saya di cnp_ciknurulpinky@yahoo.com


Selepas tamat promosi harga semua kembali normal  ^___^

SHAWL POLKA RAIHANA YANG SWEET

Assalamualaikum,

Mintak maaf sebab hari ni tak dapat publish Clutch Beg yang CNP pakai masa kenduri Sepupu My love minggu lepas. InsyaAllah minggu depan CNP akan publishkan..Ayoyo sabar ye hehehe...

Semalam selepas isyak tak silap, mata sebenarnya dah kuyu tapi masa tu tangan ni rajin betul duk menggoogle hehehe..Shopping Online tak pe My love tak nampak sangat tahu-tahu barang dan sampaai HAHAHAHA..Oppppssss ke dia baca blog CNP ni??? aiayakkkkk...Yang, by tak beli pun ayat je lebih hehehehe...cuakkkk.

Siapa nak beli Shawl yang cantik-cantik dan unik serta untuk tempahan bisnes card pun boleh..Serius design-design yang dihasilkan sangat menakjubkan tau..Team Tya's Adnan pun tempah dengan Si Manis ini hahaha.








Ada polka dot besar dan kecil yang sungguh cute !




CNP pun dah beli shawl comel ini, so cepat terjah blog Si manis ni ye..


kredit  gambar : Kak Nana Comel

Khamis, 2 Februari 2012

KEBAYA NYONYA DI FELDA VILLA

Assalamualaikum


Ahad baru-baru ini CNP ke Majlis abg sepupu My love di Dewan Sri Felda di jalan Semarak tak silap
 ( 29 Jan 2012 )..ala-ala garden..Tema untuk majlis di Kuala lumpur ialah kebaya Nyonya disebabkan ada keturunan Cina ( tidak silaplah dalam salah silah keluarga )

Macam biasa CNP wajib mencari baju kebaya warna pink HEHEHE...semua dah sedia maklum ok ^____^ Sebenarnya CNP tak sempat bersolek sangat sebab kekangan waktu, malam sebelum tu balik lewat bab gi merayap bersama My love hahaha. Itulah bahananya lepas subuh tidur balik. Makeup pun ala kadar je.





Majlis ala-ala Garden, habis berminyak mukaku sebab duk bawah matahari yang bersinar hahaha...tolong bagi doorgift je.






Cuba teka siapa ini yang berbaju kurung kuning??? Inilah Juliza Adlizan penyanyi kuda kepang dulu hehehe..Dia adalah sepupu kepada My love..Masa CNP kahwin dulu tidak berkesempatan bergambar dengan aunty Juli ni sebab kekangan waktu..Akhirnya Ahad lepas masa kenduri sepupu My love terjumpa terus ambil kesempatan bergambar hahahaha...Ajak adik ipar dan My love semua cakap tak nak sebab dah selalu jumpa aunty Juli CEHHHHH !!! Nampak benar CNP yang terlebih teruja hahahaha ^_________^



Bersama adik iparku, Dila masih single siapa nak kenal boleh pm CNP ok hahahaha...







Dari atas hinggalah kebawah semuanya PINK ok !!!! Cuba tengok beg clutch CNP, amacam cantik tak?? ada 6 color yang menarik nanti CNP publish ye..insyaAllah esok ok tapi memang sangat-sangat terhad stoknya bab yang beli offline pun banyak :) thanks darling !!







Inilah pengantin yang dah mengandung baru CNP upload cerita pasal kenduri kahwinnya hahahaha lawak betul lah...






Kek dibelakang CNP tu adalah handmade dari ibu pengantin lelaki tau.



Bersama ibu mertuaku heehehehe...



Inilah GENG KEBAYA pada hari tersebut hahahahha !!!...


Selamat Pengantin Baru buat Abang Iwan dan Adah, semoga berbahagia sehingga ke syurga...Sekarang pengantin baru berbulan madu di Bali tak silap wow mesti best g Bali kan...kan...kan.. hehehe.


InsyaAllah esok CNP upload Beg Clutch

 
Copyright © DiaRy OnLiNeKu... |Designed by Whitey Mommy