Isnin, 26 November 2012

MEGA SALE DISKAUN 5% UTK SEMUA BARANG MAKEUP

Assalamualaikum,

Wowww inilah kali pertama Inidiarinurul.com buat sale dengan memberi potongan harga sebanyak 5% untuk semua barang-barang makeup yang ada dalam blog ini. So jangan lepaskan peluang ini ye. Promosi berlangsung dari 26 November 2012 hingga 30 November 2012 sahaja,selepas tarikh ini promosi ini akan di invisiblekan.



Diskaun ini hanya untuk barang makeup sahaja !

 Nak tengok kesemua barang makeup yang diberi diskaun boleh click sini yer. 

Harap maklum, untuk order sila isi order form yer ^__^


Terima kasih atas sokongan anda terhadap inidiarinurul.com!!!!

Khamis, 22 November 2012

PRE- ORDER TABITA SKINCARE

Assalamualaikum,

Kali ini CNP nak bagitahu 1 lagi rahsia untuk kulit wajah kelihatan cantik dan gebu. Alhamdulillah kini CNP pengguna tetap Tabita. Rasanya lepas ni tidak beralih arah kepada produk lain hahaha. Korang mesti pernah cakap kenapa kulit wajah artis Indonesia cantik dan mulus kan? Hah inilah rahsia mereka semua. Produk Tabita ini dari Jakarta. Oklah memandangkan CNP akan ke Jakarta bulan Disember nanti, so CNP buka pre-order Tabita dengan harga yang memang murah sangat-sangat. Siapa yang buat order masa pre-order ini sahaja akan mendapat harga yang teristimewa, selepas itu harga akan kembali normal. Harga untuk Regular pack RM290 sahaja dan Exclusive pack RM350 sahaja. Berminat sila isi order form yer dengan tajuk produk " TABITA ".

PROMOSI PRE-ORDER DARI
22 NOV HINGGA 22 DISEMBER
SAHAJA !!
 
Regular pack : RM290.00
Exclusive pack : RM350.00
 

HARAP MAKLUM PRODUK YANG SAYA JUAL INI ORIGINAL BUKAN TIRUAN YA. KANG ADA PULAK YANG CAKAP CNP JUAL MURAH MESTI BUKAN ORIGINAL. JANGAN RISAU CNP PUN CARI REZEKI HALAL.
 
Korang mesti nak tahu lebih lanjutkan pasal Produk Tabita kan? So silalah baca yer hehe ^___^

Apakah Tabita Skincare sesuai untuk saya?

Tabita SkinCare sangat sesuai & serasi untuk semua jenis kulit. TIDAK MENGANDUNGI BAHAN-BAHAN BERBAHAYA, seperti : HYDROQUINON & MERCURY yang boleh menimbulkan kanser kulit

Apakah bahan utama Tabita Skincare?

Tabita skin care adalah produk kecantikan yang menggunakan ekstrak papaya sebagai bahan dasar utamanya. Sudah sejak lama ekstrak papaya dikenal masyarakat kerana khasiatnya yang dapat mengatasi pigmentasi kulit dan mencerahkan kulit.

Tabita skin care juga mengandung berbagai macam vitamin, seperti vitamin A, C dan vitamin E. Setiap vitamin tersebut memiliki khasiat tersendiri, terutama untuk kulit. Vitamin A dapat membantu mengeringkan jerawat dan mencegah terjadinya jerawat, Vitamin C dapat membuat kulit menjadi segar alami, sedangkan vitamin E dapat menghaluskan kulit.

Apakah Tabita Skincare sesuai untuk jenis kulit saya?

Tabita skin care sangat sesuai untuk segala macam jenis kulit.

Apakah reaksi selama pemakaian Tabita Skincare?

Setelah memakai Tabita ini, pada minggu pertama,muka terasa perih, kencang, gatal, diikuti dengan pengelupasan (dirasakan kurang lebih 10 – 20 hari). Dalam keadaan seperti ini tidak diperkenankan untuk menggaru atau sejenisnya yang dapat mengakibatkan wajah menjadi luka.

Bila terasa perih atau gatal cukup ditekan secara perlahan dengan menggunakan tissue atau kapas yang bersih dan lembut. Pemakaian ubat harus terus dilakukan / jangan dihentikan.

Setelah pengelupasan di wajah telah merata maka gatal akan hilang dengan sendirinya.

Pengelupasan yang agak lama biasanya pada daerah hidung dan mulut, hal ini disebabkan kerana lubang pori-pori pada daerah tersebut lebih besar dan banyak dibandingkan daerah lainnya. Setelah minggu ke IV dan minggu ke V wajah akan berubah,lubang pori-pori telah mengecil,wajah memutih dan tidak ada lagi keluhan………

Selama memakai ubat ini dianjurkan untuk tidak menggunakan kosmetik atau ubat produk lain jika ingin hasilnya menjadi baik dan maksima.

Untuk wanita yang sedang hamil dan menyusu tidak sesuai memakai Smooth Lotion bila kulitnya sensitif.
 
RANGKAIAN PRODUK TABITA SKINCARE NEW PACKAGING...



Rahsia kecantikan para artis Indonesia telah diketahui dan KINI DI MALAYSIA...."THE BEST PRODUCT FOR THE BEST PERSON ONLY"

Memperkenalkan produk Tabita Skin Care,khusus untuk perawatan wajah....
Diadun dengan menggunakan bahan-bahan semulajadi seperti COLLAGEN, PEARL POWDER,JAPANESE TEA, JAPANESE PAPAYA,VITAMIN C dan VITAMIN E.
Tidak menggunakan bahan-bahan yang berbahaya seperti MERCURY dan HYDROQUINON yang boleh menyebabkan cancer kulit dan kerengsaan jika penggunaan berpanjangan...

Tabita Skin Care berupaya merawat masalah kulit berikut:
- masalah kulit BERJERAWAT
- masalah kulit BERMINYAK serta cenderung BERJERAWAT
- masalah kulit TIDAK SEKATA
- masalah kulit BERPORI BESAR
- masalah kulit KUSAM dan TIDAK BERSERI
- masalah JERAGAT
- garisan KEDUTAN dan kesan PENUAAN di wajah
- parut jerawat serta ketidakrataan kulit wajah
- BLACKHEADS serta WHITEHEADS
- SUNBURN : mengembalikan warna kulit asal lebih pantas dari biasa

Tabita Skin Care akan menjadikan kulit wajah anda :
- Bersih berseri tanpa noda-noda parut jerawat- warna sekata- Cerah putih berseri serta bersinar semulajadi walaupun tanpa secoletmekap- mengembalikan keanjalan kulit- meremajakan kulit- menghilangkan kesan-kesan pigmentasi serta jeragat- mengatasi masalah jerawat serta menghalangnya muncul kembali
semua produk Tabita Skin Care sangat selamat digunakan tanpa kesan sampingan dan sesuai untuk semua jenis kulit.
Wajah anda akan menjadi tampak bersinar,putih, tidak berminyak dan menjadi lebih tegang serta lembut seperti kulit bayi.

 
i. Regular Pack
 
mengandungi :
1. FACIAL SOAP
2. SMOOTH LOTION/TONER
3. DAY CREAM (25g)
4. NIGHT CREAM (25g)
 
 
Exclusive Pack
 
mengandungi :
1. FACIAL SOAP
2. SMOOTH LOTION/TONER
3. DAY CREAM (40g)
4. NIGHT CREAM (40g)
Fungsi-fungsinya :-
 
1)FACIAL SOAPSabun cair untuk membersihkan muka dan leher dari kotoran yang melekat dan dapat menegangkan kulit muka kita. Facial Soap ini berfungsi untuk membersihkan kulit anda dari kotoran-kotoran yang terlekat. Mengandungi ekstrak papaya, sehingga anda akan merasa kulit anda lebih cerah dari masa ke semasa. Apabila disimpan di tempat yang bersuhu dingin, facial soap ini akan terdapat banyak serabut-serabut, terlihat seperti potongan-potongan atau gumpalan-gumpalan pepaya. Hal ini disebabkan oleh sabun yang dibuat dengan bahan semulajadi. Apabila terjadi penggumpalan seperti ini, anda rendamkan sabun ini di gelas yang berisi air panas atau hangat beberapa minit, lalu sabun akan kembali mencair.
2)SMOOTH LOTION/TONERPembersih dan penyegar kulit muka dan leher dapat mengurangkan jerawat dan kulit kusam kembali bersih putih dan bersinar. Smooth Lotion berfungsi sebagai pembersih lanjutan bagi kulit anda. Setelah kotoran-kotoran yang terdapat pada permukaan kulit anda diangkat oleh facial soap, smooth lotion membersihkan kotoran-kotoran yang sudah mengendap sekian lama di permukaan kulit anda, namun karena telah mengendap sekian lama, kotoran ini menjadi sukar untuk diangkat. Dengan menggunakan smooth lotion, kotoran-kotoran tersebut dapat terangkat, sehingga kulit wajah anda akan terlihat lebih cerah. Selain itu, apabila kulit anda berjerawat, smooth lotion juga membantu mengeringkan jerawat pada kulit anda.
 
3)~DAILY CREAM (EXCLISIVE ) 40gCream siang dipakai pada pagi sampai sore hari untuk melindungi kulit wajah kita dari sinar matahari dan dapat menghilangkan flek hitam dan meremajakan kulit muka. Daily cream berfungsi sebagai sunblock SPF 30 yang dapat menjaga kulit anda dari sengatan matahari yang dapat merusak kulit anda dan menangkal radikal bebas bebas dapat menyebabkan pigmentasi pada kulit (flek-flek dan warna kulit tidak merata) serta warna kulit menjadi kusam.

4)~NIGHTLY CREAM (EXCLUSIVE ) 40g
Cream malam dipakai pada malam hari untuk memutihkan kulit muka dan leher. Dapat juga di gunakan untuk menghilangkan kerutan yg ada disekitar muka kita dan mengecilkan lubang pori pori. Nightly cream mengandung ekstrak pepaya, vitamin A, vitamin C dan vitamin E serta benzoyl. Vitamin A sangat ampuh untuk membantu mengeringkan jerawat pada kulit dan menstabilkan kondisi kulit. Vitamin C dapat mencerahkan kulit dan membuat kulit putih merona. Vitamin E dapat menghaluskan kulit dan meremajakan kulit. Benzoyl adalah kandungan yang sangat ramah lingkungan dan dapat mengeringkan jerawat sampai ke lapisan kulit terdalam, memperbaiki struktur bagian dalam kulit, menstabilkan jaringan lemak yang menyebabkan timbulnya jerawat, sehingga jerawat enggan muncul lagi.
 

Selepas pembelian, CNP akan ajarkan cara penggunaan yang betul Produk Tabita ni ye. Tapi hanya untuk pembelian dari blog CNP sahaja ^_____^
 

Isnin, 19 November 2012

PREP + PRIME UNTUK MAKEUP TAHAN LAMA

Assalamualaikum,

Fuhhh penat , semalam baru sampai dari Kemaman dan hari ini dah masuk kerja memang fenat ok T_____T

Semalam dan pagi tadi CNP telah clearkan inbox email dengan membalas semua email invoice anda, malah tengahari tadi email masuk bertalu-talu insyaAllah CNP akan reply invoicenya yer...Sabar tau.

Oklah memandangkan ramai yang email bertanyakan tentang makeup tak tahan lama, so kali ini CNP nak perkenalkan dekat anda semua tentang kegunaan PREP + PRIMER ni iaitu boleh diibaratkan
 " pemegang untuk makeup tahan lama "

CNP akan gunakan ini sebelum makeup dan selepas itu barulah kita mulakan aktiviti menconteng muka hehehe.

Cara CNP bermakeup basic untuk ke tempat kerja amatlah ringkas dan mudah iaitu :-

1. Spray Facemist ke seluruh muka
2. Pakai pelembab
3. Pakai Prep + Primer
4. Naturactor
5. Bedak compact
6. Loose powder
7. Eyeshadow
8. Eyeliner
9. Blusher
10. Lipstik
11. Spraykan Facemist keseluruh muka selepas selesai makeup.


 
Hah inilah wajah Prep + Primer yang CNP cakapkan tu. Memang berbaloi bila gunakan yang ini tau. Makeup memang boleh tahan lama tak derlah kejap-kejap nak g touch-up kan.
 
 
Inilah salah satu customer yang CNP makeupkan. dia requestkan makeup yang simple tapi tang mata nampak galak. CNP juga menggunakan Prep + Primer.
 
Sesiapa berminat boleh isi order form untuk order ye..
 
Harga Promosi :-
RM25.00
 

Khamis, 8 November 2012

PERCUTIAN DI BUKIT FRASER 3-4 Nov 2012

Assalamualaikum,

Fuhhh penatnya bila pulang dari bercuti pendek bersama keluarga tersayang. Masa nak pergi bukan main lagi keterujaannya hehehe adatlah bila bercutikan.

Kami kesana selama 2 hari 1 malam dan menginap di Banglo Bank Negara Malaysia iaitu berada berhampiran puncak bukit Fraser. Suhu sangat sejuk malah kami semua dapat bermain dan pegang kabus. Ohhh seronok betul pengalaman tersebut. Bila check di Facebook, rata-rata update Kl hujan tapi di bukit Fraser langsung tak hujan.



Siapa yang ada Instagram CNP mesti dah tengok gambar ni dulu kan hehehe...No makeup masa holiday hehehe. Sebelah tu yang berbaju hitam ialah adik bongsu CNP :)



Kabus tebal dibelakang mama-mama hehehe.
 
 
Kabus di tengahari...


Banglo Bank Negara Malaysia


Cantiknyaaa bunga dijadikan huruf.


Kesejukkan hehehe.


Pakai stokin oooo

 
Cik Des minum kopi panas dan bibik lak muka comel hehehe.


Bbq bermula hehehe.

* Tengah bengang bab setengah gambar tak boleh upload huhu..

Di gambar pada pagi hari kedua.
 
 
Pemandangan di waktu pagi hari ke dua.
 
 
Bersedia untuk jogging
 
 
 Adik-beradik bersedia untuk jogging

 
 Pa, Ma, Cik Des dan Mama jogging sambil berjalan hirup udara segar.

 
Pemandangan dari puncak Fraser.
 
 
Hah ini cerita yang tak boleh aku percaya yang diri aku mampu lakukan adalah jogging dari puncak Frase iaitu tempat banglo Bnm sehingga pintu masuk Bukit Fraser dekat jam tu.. Huhuhu tak boleh aku bayangkan kami berjalan kaki selama 1 jam untuk turun ke bawah. Fuyooooo. Ingatkan bila sampai bawah papa akan ambik untuk naik keatas tapi yang amat mendukacitakan kunci kereta My love terbawa sekali time jogging huhuhu. Menapak pula naik ke puncak Bukit Fraser mengambil masa 1 jam setengah untuk sampai. Apa lagi sampai-sampai terus cari makanan ooo laparrrrrr. Memang aku sendiri tak percaya yang aku berjalan kaki dari atas hingga ke bawah dan naik semula ke atas. Aku saje gurau ngan family cakap Bukit Fraser boleh tukar ke Bukit " Nurul " sebab dah jelajah hahahaha.. 
 
 
 
 
 
 Bukti sampai ke bawah joggingnya. Wahai anak-anaku,cucu-cicitku percayalah mummy kamu ini pernah jelajah Bukit Fraser di masa muda hahahaha ayat tak nak mengalah.


Adik-adiku semua join kecuali adik lelakiku tiada bab belajar di Rusia.


Me dan Mamaku yang comel lagi sepet matanya hahaha.

Inilah saje kisah percutian singkat kami sekeluarga. seronok bila pergi ramai-ramai hehehe.. Alhamdulillah setiap tahun memang menjadi aktiviti kami sekeluarga.

Minggu depan insyaAllah akan ke Genting Awana plok sebab papa dapat rumah rehat Bank Negara dekat sana hehehe.
 

Selasa, 6 November 2012

NAK MUKA NAMPAK KURUS DAN HIDUNG MANCUNG?

Assalamualaikum,

Hari ini CNP nak umumkan stok Shadding dah sampai. Stok shadding kali ini memang cepat sold out memandangkan ramai yang suka dengan hasilnya. Tak percaya harus cuba dulu yer.



Shadding dan Highlight 2 in 1
RM18.00 sahaja !
Berminat sila isi order form ye dear..

Jumaat, 2 November 2012

PROMOSI CONCEALER STICK

Assalamualaikum,

Selamat Hari Raya AidilAdha CNP ucapkan untuk seluruh umat Islam diseluruh dunia dan tidak dilupakan juga pembaca blog CNP.

Alhamdulillah hari ini Inidiarinurul.com kembali beroperasi seperti biasa selepas bercuti selama 3 hari untuk menyambut Hari Raya Haji atau Korban. Dalam masa bercuti tersebut sempat jugalah berbalas invoice customer hehehe.

Oklah untuk kali ini CNP nak bagitahu stok concealer stick dah sampai...hehehe. Stok memang ada di tangan CNP sekarang. Sekiranya siapa order hari ini, barang akan terus diposkan keesokkannya ye. Sebelum ini CNP pernah buat tutorial sorok kening khas untuk pembaca blog ini. Siapa nak tengok tutorialnya boleh click disini.



Harga RM18.00



Berminat sila isi form dibahagian bawah blog CNP ini yer.


Khamis, 1 November 2012

YEAYYY DAH ADA INSTAGRAM

Assalamualaikum,

Alhamdulillah now dah sempat nak update blog pasal Instagram. Yeyyy dah lama sebenarnya CNP ada Instagram ini now baru ada masa nak bagitahu hahaha.


 
 
 
Siapa yang sudi follow marilah add @ciknurulpinky yer...CNP privatekan Instagram ni so add je nanti CNP approvekan korang semua...InsyaAllah dalam masa terdekat Instagram Inidiarinurul.com akan diwujudkan. Doakan yer..
 
Love you all..
 
 
 
Copyright © DiaRy OnLiNeKu... |Designed by Whitey Mommy