Jumaat, 31 Mei 2013

LAST DAY MEGA SALE BRUSH 24 PCS 27 - 31 MEI 2013

 
LAST DAY MEGA SALE TODAY !!!!!
 
 

Assalamualaikum,

Minggu ini minggu Mega Sale untuk pengunjung inidiarinurul.com .... Untuk kali ini Mega Sale adalah Set Brush 24 batang Bobbi Brown. Yup permintaan terhadap brush makeup ini memang sangat-sangat tinggi permintaannya,  cuma barulah sekarang ada stok dengan kuantiti yang banyak.


Harga Normal : RM75.00
Harga Mega Sle : RM55.00
 
Mega Sale berlangsung dari
27 Mei hingga 31 Mei 2013
sahaja.



 
Berminat sila isi order form yang disediakan dalam blog ini yer...
 
 
 

Rabu, 29 Mei 2013

KENDURI KAHWIN DJ MUAZ MUZIK FM

Assalamualaikum,

Hahahaha nak tergelak dulu sebab dah berapa bulan Si Along @ Muaz ni kahwin baru aku sempat upload cerita dia hahaha. Sorry long baru berkesempatan. Sebenarnya Muaz dan familynya adalah jiranku sejak aku kecil. Kiranya kami membesar bersama-samalah. Main baling selipar di tengahari tu perkara biasa bila musim cuti sekolah. Now masing-masing dah besar. Adik Muaz, si Ayu adalah kawan sepermainanku sejak kecil. Bila masing-masing dah besar kitaorang bawa haluan sendiri sehinggalah aku jumpa balik Ayu ni masa kenduri abang dia, apalagi siap berpelukkan gila-gila lah. Masa jumpa tu Muaz masih kenal aku dan family,  serta siap cerita lagi dekat wife dia yang aku ni geng dari kecik lagi WAKAKAKAKA. kalau ingat balik tersenyum sorang-sorang. Kenangan lama sangat manis untuk dikenang.


 
Deco khemah lain dari yang lain.. cute sangat-sangat masa kitaorang sampai tu terus teruja tengok khemah comel ni hehehe.

 
Wife Muaz, Muaz, Ayu adik Muaz dan Me... Abaikan saya yang tengah sedap mengebang bagaikan johan yer tuan puan. Tapi sekarang tidak lagi masih dalam proses turunkan berat badan ke berat ideal. Yang tu nanti aku cerita di entry lain ok.

 
Ayu & Me yang telah lama terpisah. Now Ayu dah kahwin dan mempunyai anak yang comel koooo.


Jiran aku dan adik aku Afifa pun tak mahu mengalah posing bersama pengantin hehehehe.


p/s : Minggu depan ada pengumuman jualan tau hehehe



Khamis, 23 Mei 2013

MANJAKAN WAJAH ANDA DENGAN MASK MUKA

Assalamualaikum,

Minggu ni nak review produk mask wajah lagi, cuma bezanya mask ini untuk mengekalkan kelembapan kulit wajah. Untuk Mask ini CNP akan pakai 3x seminggu. Yang pasti CNP akan pakai mask ini sebelum tidur untuk rilex-rilex gitu. Jangan tak tahu My love CNP pun turut sama pakai tau. Macam CNP akan simpan kesemua mask-mask penyegar wajah ni ke dalam peti sejuk sebabnya bila pakai kita secara automatiknya akan rasa segar,sejuk dan nyaman je malah pori-pori wajah pun dapat tutup dengan sempurna.

Wanita berkerjaya, surirumah dan student patut mengamalkan penggunaan mask ini. Iyelah wajah kita pun mahu dibelai,  bukan untuk mengekalkan kecantikkan kulit wajah dari luar dan dalam malah suami pun makin sayang betul tak? hehe.

Ini kali ke 5 kotak kot CNP ulang order sebab best sangat-sangat guna mask ni. Muka pun rasa lembut aje bila bangun pagi. Dulu-dulu CNP sanggup ke rumah jiran sebab nak minta pokok lidah buaya untuk ambik lendirnya dan sapu keseluruh muka tapi sekarang masa pun dah kurang so memang tak sempatlah nak ke rumah jiran bagai untuk ambik pokok lidah buaya ni. Alhamdulillah sekarang CNP dah ada alternatifnya tanpa perlu mengambil banyak masa hanya untuk pokok lidah buaya ini aje hehehe.


 
Now Face Mask ini berharga
RM10.00 untuk 4 keping



Inilah aktiviti minggun CNP hehehe. selalunya selepas CNP habiskan semua kerja-kerja barulah CNP akan pakai mask ini. Itupun setelah mencuci wajah terlebih dahulu ok. Jangan tak cuci wajah tapi terus pakai mask ni alamaknya hasilnya pun kurang bagus.


Oklah byeeee Nantikan Mega Sale Isnin ini yer..

Isnin, 20 Mei 2013

PROMOSI MAIXARA + AURAWHITE

Assalamualaikum,

Hari ini CNP nak kongsikan makanan tambahan rahsia adik CNP untuk kulit cantik, mulus dan gebu. Terus terang CNP cakap memang terkejut ok sebab CNP jarang jumpa dia almaklumlah Chef kan so masak sana sini, pagi CNP nak kuar ke office dia belum turun lagi dan ptg CNP pulang dia belum sampai rumah sampailah minggu lepas CNP jumpa dia dengan TERKEJUT BERUK setelah hampir 2 bulan tak jumpa !!!!

Bila CNP tanya dia makan apa dia jawab MAIXARA + AURAWHITE !!! Wow patutlah muka cun melecun kooooo. Siapa yang tahu sebelum ni wajah adik CNP memang agak bermasalah yer. Now semuanya telah di NYAHKAN dengan Maixara + Aurawhite.



Inilah wajah adik CNP sebelum ini tau. Tapi sekarang alhamdulillah wajahnya telah pulih dengan Miaxara + Aurawhite. Memandangkan semenjak wajah adik CNP pulih memang ramai yang bertanya rahsia dia. Oleh kerana agak ramai yang mahukan wajah seperti adik CNP, secara tak langsung dia menjadi pengedar untuk produk ini.



Inilah wajah adik CNP terkini. Alhamdulillah banyak perubahan yang CNP nampak. Kalau tidak tak kan sampai CNP sendiri terkejut beruk dengan perubahan dalam masa tak sampai 2 bulan. Sekarang ni adik CNP bagitahu ada PROMOSI COMBO : MIAXARA + AURAWHITE, harga promosi hanya khas untuk bulan ini sahaja sebab start bulan depan harga MIAXARA akan naik sikit. Awal-awal dah bagitahu ni tau suapaya anda semua rebut peluang yang adik CNP berikan ni hehehe.


 
AuraWhite :
Normal RM150.00 Now RM145.00 dan dapat FREE GIFT !!


 
 
KELEBIHAN MAIXARA C SENTIAL
*Amat berkesan mencerahkan kulit wajah dan badan secara sekata, licin dan gebu
*Mengekalkan kelembapan kulit
*Menghilangkan bintik-bintik hitam/jeragat
*Memudarkan lingkaran gelap bawah mata
*Mengekalkan kelembap...an
*Merawat penyakit kulit seperti bisul, ekzema, dermatitis
*Merawat batuk/selsema/demam
*Membasmi bakteria jerawat dan merawat parut
*Anti penuaan dan anti oksida
*Membantu mengurangkan masalah sinus/resdung dan alahan
*Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu rosak
*Mengekalkan kesihatan gusi dan gigi
*Mengangkat kembali kulit yang kendur
*Merawat rambut gugur
*Merawat kulit kusam dan kering
*Merawat kulit berkedut
*Merawat masalah pori terbuka atau kulit berminyak
*Menaikkan semula kulit wajah, payudara dan punggung yang 'jatuh'
*Menegangkan kulit perut yang menggeleber
Miaxara :
Normal RM99.90 Now RM80.00
( HANYA UNTUK BULAN INI SAHAJA )



KHASIAT AURAWHITE YANG RAMAI ORANG X TAHU..
(dipetik dr paper Metro 23 APR 2013)

=Mempunyai keistimewaan 3x ganda mencerahkan kulit, selulit dan paru
=Membaiki struktur kulit rosak akibat jerawat
=Menghilangkan jeragat
=Merawat kulit kering serta kasar

=Meningkatkan kalsium dlm bdn serta menguatkan tulang

=Mengatasi masalah keguguran rambut

=Merawat kulit kepala kering dan rambut berminyak

=Membantu mengatasi kuku mudah patah

=Bagus untuk IBU MENGANDUNG kerana dpt menyalurkan nutrisi terus kepada bayi

=Menggalakkan susu yg banyak

=Sentiasa aktif dan bertenaga sepanjang masa

=Mengurangkan sakit sendi dan otot
Set Combo :
Aurawhite + Miaxara Normal RM249.90 Now RM230.00 SERTA MENDAPAT FREE GIFT SEPERTI YANG DINYATAKAN

Kalau anda semua nak dapatkan tip-tip yang menarik dan produk-produk yang baru, anda semua boleh terus LIKE FACEBOOK  adik CNP ni atau terus mesej atau Whatsapp ke nombor yang tertera di atas tu. InsyaAllah adik CNP akan balas dengan segera mesej anda semua. Bagitahu sekali anda pembaca blog CNP tau hehehe.



Cepat-cepat tau stok tinggal yang ni aje untuk MIAXARA hehehe. Ibaratnya Rahsiaku kini Milik semuaaaaaa hahahaha sesuka hati kita ubah Tagline Dato CT !!!

Serius CNP teruja gilaaaa ok ! so anda semua mesti sama-sama teruja kan. Apa lagi jom kita sama-sama cantikkan kulit wajah Janji kita mesti berusaha dan Tawakal dengan apa yang telah kita lakukan.

Khamis, 16 Mei 2013

HASIL TANGAN PERTAMA CNP

Assalamualaikum,

Best sangat-sangat dan kepuasan tu sangat-sangat tak terucap bila mana kain yang dipotong mengikut size badan kita sendiri dan yang penting UNTUK DIRI SENDIRI INI juga terhasil dengan jayanya. Tq mama mertuaku sebab sudi bagi tunjuk ajar. Aku memang minat bab-bab jahit menjahit ni cuma kekangan waktu je yang tak dapat nak mencelah untuk belajar.

Akhirnya baju kurung cotton polkadot telah selamat dirasmikan pada Isnin baru ni. Alhamdulillah semalam sempat juga aku habiskan memotongkan kain jenis satin pula. Wahhh sangat-sangat mendebarkan potong kain jenis licin ni rasa macam nak campak aje tapi berkat kessbaran akhirnya siap jugak. Tunggu sabtu atau ahad ni nak jahit. Now misi seminggu sepasang baju kurung hahahahaha. Kita nantikan yer misi menjadi ke tak bak kata mama aku.


 
 
Minggu ni nak kena susun balik jadual kerjaku supaya aku tak terkejar sana-sini huhu... Minggu depan dah cuti sekolah kan so belum comfirm lagi mana nak g bercuti memandangkan nenek dan atuk dari Terengganu akan terbang ke KL minggu depan so kita tengok jelah nanti mana nak gi bawa adik bongsuku jalan-jalan.
 

Rabu, 15 Mei 2013

JALAN-JALAN DI BUKIT BINTANG

Assalamualaikum,

Selamat tengahari semua. Fuhh semalam busy betul sampai tak terkejar dengan semua date line yang dah ditetapkan. Kalau siapa follow Instagram aku mesti tahu tahap busynya. Minggu ni just nak borak-borak santai je tapi minggu depan bersedia yer sebab ada barang makeup akan sampai Jumaat ni yang THE BEST sebab semua eyeshadow,blusher,lipstik ada dalam 1 bekas hehehe.


 
 
Hujung minggu macam biasa keluar dating with En suami ok. Dapatlah sambar 2 helai cardigan jacket yang tengah in sekarang ni.  Siapa selalu pergi tempat ni mesti tahu kat mana aku bergambar ni hehehehe. Tapi ada juga pergi H&M ,ZARA,UNIQLO dan PAVILLION. banyak koleksi baru dah keluar yang cun melecun, korang pun harus pergi serbu tau hehehe.
 

 

Gambar ni aku pakai LIPTINT CHERRY tau.. suka sangat-sangat dengan Liptint Kissbeauty memang tahan lama dibibir hehehe... auuwww rasa macam artis korealah plok. K-pop !!!
 
 

Isnin, 13 Mei 2013

SELAMAT HARI IBU MA DAN MAMA

Assalamualaikum,



Semalam hari Ibu bukan?? Tapi aku belum berkesempatan untuk untuk keluar dengan ma dan mama mertuaku tapi aku dah call untuk WISH !!. Dua-dua orang mama ni sangat-sangatlah busy. InsyaAllah Jumaat or Sabtu ni akan ku tunaikan. Mama mertua awal-awal lagi dah bagitahu hadiah Birthday dan Hari Ibu dia tak nak aku beli dari sini dia nak dari sinunnnnnn, kebetulan birthday mama 2 hari sebelum Hari Ibu. Oklah wahai mama mertuaku, menantu mu yang comel lagi sweet ni akan tunaikan yer.

Ucapanku :

Selamat Hari Ibu buat Ma dan Mama mertuaku. Semoga dipanjangkan umur,dimurahkan rezeki dan berjaya didunia dan akhirat. Dari kecil sampai besar bila orang tanya siapa kawan karibku pasti nama NORIZAN BT MAMAT akan ku jawab sebab ma lah pendengar yang setia baik gembira or sedih dan ma juga pengkritik tetap untuk aku berjaya. To Mama mertuaku terima kasih kerana menyayangiku walaupun aku agak nakal hehehe. Aku berharap Allah berikan aku rezeki untuk aku pula merasakan kenikmatan menyambut hari ibu seperti ibu-ibu yang lain aaminnn. Ma dan Mama insyaAllah ada rezeki kak yu belanja ma dan mama ke Mekah yer..Doakan yer. aaminnnnn.


p/s : Semenjak dua menjak ni aku selalu menerima email bertanyakan total harga setiap kali aku pergi holiday. Oleh kerana itu next holiday selepas ini akan aku berikan lagi detail-detailnya yer. Tq sebab sudi singgah dan email padaku. Aku hargai sangat-sangat dan aku janji aku akan balas setiap kiriman email korang semua.

Jumaat, 10 Mei 2013

LIPTINT - PEMERAH BIBIR ARTIS KOREA

Assalamualaikum,

Jumaat dah hari ini. Cepat betul waktu berlalu dan penantian aku sudah tinggal dalam 40 hari lagi hehehe.

Oklah nak kongsikan testimonial customer Inidiarinurul.com iaitu si manis Izzati. Dia telah menghantar gambarnya dengan liptint Cherry ke whatsapp CNP. Mulai hari ini komen customer akan CNP review dalam blog ini, so kepada customer yang membeli apa-apa barang dalam blog Inidiarinurul.com email kan gambar anda dengan barang yang dibeli untuk diupload ke dalam blog Inidiarinurul.com

Tq Izzati sebab sudi shopping di Inidiarinurul.com yer.


 
Ini pula pertanyaan dari Elmi Zairina

 
 
Jawapannya ialah :
 
Liptint ini adalah keluaran dibawah Jenama Kiss Beauty. Packing dan color adalah terbaru. Color-colornya pun banyak pilihan daripada sebelum ini dan yang bestnya ia tahan lebih lama tau hehehe.
 
 

Rabu, 8 Mei 2013

PROJEK RAYA BERMULA

Assalamualaikum,

Now dalam mood mencari dan menyiapkan koleksi untuk keluaran Hari Raya nanti. 1st time inidiarinurul.com mendapat kepercayaan untuk keluaran kali ini dan InsyaAllah kami tidak akan menghampakan anda semua. Apakah koleksi yang akan dikeluarkan oleh inidiarinurul.com ? Tungguuuuuu ok           ^_________________^

Alhamdulillah buat masa sekarang semua perjalanan berjalan dengan lancar. InsyaAllah kalau diizinkan olehNya, koleksi inidiarinurul.com akan dikeluarkan pada hujung bulan 6 atau awal bulan 7 yer.

Terima kasih atas sokongan dari anda semua dan atas sokongan ramai ini Pihak Inidiarinurul.com akan memberikan harga yang sangat-sangat berpatutan. Tq

Oh yer tempahan makeup untuk tahun 2014 telah dibuka yer. Siapa berminat boleh email untuk mendapatkan harga yer.

Selasa, 7 Mei 2013

KENANGAN PILIHAN RAYA 2013

Assalamualaikum,

Korang semua dah jalankan tanggunjawab sebagai pengundi ke ahad kelmarin? Macam aku pun sudah menunaikan tanggungjawab tersebut. Tahun ni kira 2nd time lah aku mengundi. Seronok bila tiba Pilihan Raya ni sebab " PERANG POSTER " ! Kadang-kadang berangan jugak kenapalah masa kahwin dulu bukan time pilihan raya,  kalau tak boleh dah bergambar dengan baju pengantin dikelilingi bendera-bendera pelbagai parti, yang bestnya siapa yang dapat pengalaman macam ni pasti tersenyum sendiri bila teringatkan kembali bukan? Bukan senang nak dapat peluang macam ni dan jarang-jarang dibuat orang HAHAHA. Tapi kalau aku comfirm sanggup !!!





Inilah buktinya aku telah mengundi. Tapi dah masuk hari ke 3 dakwat di jariku masih ada. HEHEHEHE aku lagi suka biar orang nampak aku dah mengundi ecehhh.






Yang bestnya pengalaman menjaga kaunter rujukan saluran untuk para pengundi semua. Selama seminggu, setiap malam dari jam 8.00 malam hingga 12 malam terpaksa berjaga demi Negara. Wahhh ayat tak nak indah lagi kan ^_____^ dan pada hari mengundi tetap kena bertugas 1 hari suntuk. Tapi aku berasa puas sangat-sangat sebab inilah pengalaman pertama kali dalam hidup diriku menyertai kerja-kerja ketika Pilihan Raya. Dulu tengok mama je bertugas kini anak comelnya pula mengikut wakakaka.



Yang kelakarnya, dah sah-sah aku jaga bahagian nak cek no saluran mengundi boleh pulak time nak g mengundi tu lupa no saluran.. buat kena gelak je dengan member-member kat situ. Oklah pilihan raya pun dah tamat so janganlah sepanjang tahun kita duk bercakap pasal politik je. Politik tetap politik tapi jangan sampai memecahbelahkan silaturrahim sesama ISLAM.

Doaku semoga Barisan Nasional boleh bersatu bersama Pas untuk kemakmuran Bangsa Melayu dimasa akan datang. Kita tengok betapa teguhnya Bangsa Cina dengan Bangsa dan kaumnya sendiri cukup membanggakan. Tak mustahil kalau kita bersatu, kita boleh jadi seperti mereka aaminn.

 




Segala coretan di blog ini adalah untuk tatapan pada tahun-tahun akan datang dan juga untuk tatapan anak-anakku InsyaAllah.

 
Copyright © DiaRy OnLiNeKu... |Designed by Whitey Mommy