Jumaat, 9 Mei 2014

HOLIDAY TRIP KE BALI - PART 3

Assalamualaikum,

Entry yang ramai email Tanya bila nak sambung hahaha. Ok nah sila baca yer hehe.

16 mac 2014

Jam 8am baru terjaga semula kes "tidur sebentar selepas subuh " so tak dapat tengok matahari naik huhu tapi kami tetap ke pantai kuta. niat di hati nak ambik gambar je tapi last2 terjebak mandi kooo..best gilerrr kot mandi sini. naik teksi untuk ke pantai sebab nak cepat sampai kena 50,000rp kalau jalan kaki dalam 7 minit gitu hehehe.


 
Nampak pintu gerbang tu?? sini banyak pintu gerbang macam tu .


 

 
Kes nak selamatkan beg dari kena air laut hahahaha.. candid !!!




Dalam sejam juga di Pantai Kuta, terus cabut balik hotel. Siap call supir bagitahu ambik jam 10am hahaha..

 
Adik iparku yang join sekali holiday kali ini.


Uncle ini pantang aku ambik selfie mesti dia duk belakang aku dengan pelbagai gaya hahaha.



10.30am terus check out hotel then terus ke pantai padang-padang satu jalan ke uluwatu.. sempat juga tengok tempat Julia robert shooting cerita it pray love.


 
 11.30am terus ke uluwatu menikmati pemandangan disana hehehe. caj masuk 20,000rp (50,000)sebab supir bagitahu kitaorang domestik hahahaha.. rezeki kitaorang dari mula datang sini memang murah.





 
Masuk sini wajib pakai tali kuning di pinggang. memang adat diaorang macam tulag tapi dekat kaunter bayaran masuk diaorang tarik kita untuk dipakaikan tali ini dan sekali tu dia akan bagi kita pisang so jangan ambik banyaklah pisang tu beli sebungkus cukup.










Kalau siapa pakai skirt or seluar pendek diaorang akan bagi kain warna purple untuk tutup aurat gituuu.





Kolam khas untuk monyet berenang. 1st time aku jumpa. Dekat sini monyet diibaratkan tuhan mereka bagi yang anuti agama Hindu.



Selepas sejam setengah di Uluwatu kitaorang terus ke Pantai Padang-padang. MasyaAllah cantik giler pantai ini. Nak ke pantai Padang-padang kena lalui lorong celahan batu ni.




 
Kalau berselisih dengan orang nak naik atau turun sebelah pihak kena berhenti bagi laluan hehehe.


Siapa sangka turun dari celahan batu terus Nampak pantai yang cantik giler ni. Kalah pantai Kuta hehehe.















 
 1.15pm kami pulang untuk jalan-jalan. berhenti di tepi jalan untuk makan masakan padang.
4 orang makan 90,000rp

3.15pm singgah di factory outlet.. shopping kasut hehehe.. kasut sukan Reebok 200,000rp bersamaan Rm60.00


 
Tengok lauk masakan padang ni alahaiii sedappnyaaaa hehe.



4.30pm terus lepak di kuta untuk spa... kitaorang ambik pakej spa yang sama dan fuhhhh sedapnya... keletihan 3 hari hilang kot hahaha. ambik angin dan bergmbar buat kali terakhir di sekutar kuta.


 
Hard Rock Café Bali. Hari pertama jejak Bali dah shopping segala makhluk dalam ini hehe.












 




 
 
seorang 75,000rp untuk satu jam.
 
 
Nikmat ooo spa dulu sebelum balik Malaysia. Nasib masa tak cukup aje kalau tak aku suruh dia spa satu badan hehehe
 



 
Sila selamatkan penyu-penyu yang comel ini hehehe.


  
 7.15pm makan malam di Burger King.. 2 orang 120,000rp . Supir jemput di kuta dan terus ke airport.
 
 
Masa dalam airport, dila ingat kita salah airport sebab kami je kelompok melayu dan yang selebihnya adalah mat salleh kooo.. siap dila cakap kita dah smpai new york kooo...berakhir sudah percutian selama 3 hari 2 malam di pulau Bali..
 
 
 
 
 
 
Dapat wifi laju je update itu ini nama pun blogger kan hehehe.
 
 
 Bye-bye Pulau Bali, insyaAllah kami datang lagi.. Memang Bali terbaik dan best sangat-sangat. En suami suka bercuti ke sini sebab tak banyak keluar duit untuk shopping hahaha. Masa balik dapat seat 1 row dengan adik-adik ipar. Adoii aku ni dahlah penakut naik flight so apalagi dia usik aku macam-macam. Tobat dah lepas ni nak duduk sebelah en suami aje hehe.
 
Tq so much En suami sebab tunaikan impian kita nak ke Bali sempena Birthday. Impian menjadi reality hehe. Now balik kerja kuat-kuat untuk kumpul duit semula hehehe.
 
Next holiday ke mana kita yer??? hehehe moga Allah perkenankan doaku aamin.


 
 Bajet Hari Ketiga :

Teksi ke Kuta = RM15.00 /4 = RM3.75
Masuk Uluwatu = RM5.60
 
Makan tengahari Nasi Padang = RM6.40
 
Makan malam Burger King = RM16.80

Total : RM32.55 untuk 1 orang  (TIDAK TERMASUK SHOPPING )
 


 

2 Orang Sayangkan Cik Nurul

Tanpa Nama

selfie dgn monopod guna kamera fon ke?fon ape..clear gmbr..suke tgk..fon iphone ke?

Rabu, 09 Julai, 2014

@Tanpa Nama

saya guna iphone 5c untuk semua gambar di bali dan ada separuh kamera Nikon compact

Selasa, 05 Ogos, 2014

Catat Ulasan

♥♥ CONTENGLAH KOMEN ANDA DISINI ♥♥

 
Copyright © DiaRy OnLiNeKu... |Designed by Whitey Mommy