Khamis, 30 Januari 2014

CNP DEMAM

Assalamualaikum,

By Admin :

Kepada yang email, whatsapp harap bersabar yer. Pihak kami akan reply satu persatu ini disebabkan CNP kurang sihat.

Harap Maklum.

Jumaat, 24 Januari 2014

PEMBUKAAN INSTASHOP @NURULZEMI

Assalamualaikum,

Hari jumaat dah kembali lagi. Rasa sekejap aje kan waktu berlalu huhu. Now dengar cerita Terengganu tengah sejuk pada suhu 19'C iaitu di kampung aku sendiri. Kalau betullah turun salji kompem aku balik kampungggg hehehehe. En Fendi dah sound kalau salji turun di Terengganu tak perlulah pergi sinunnnnn. hahahaha Banyak cantikkkkkk !!!



Gambar 2 hari lepas hehehe.. No edit yerrr harap maklum ^____^ 
Harap misi aku menurunkan berat badan menjadilah.. Dapat aje berat badan ideal baru aku update yer hehehe. Now baru turun sikit so tak payahlah nak khabor-khabor dulu T___T

 
 Aku baru perasan, sekarang trend celoreng-celoreng kembali balik kan.. hehehe. I sempat jugak sambar sehelai blouse ni youuu hehehe. Nak lah jugak up to date macam korang, tak mahu ketinggalan dah lepas ni kwang..kwang..kwang.. Tak silap akulah dress celoreng ni sangat-sangat limited ok. Tak mahal pun bawah RM50.00 aje. Kalau korang nak tahu harga dia berapa kena tunggu isnin ni yer sempena perlancaran InstaShop NurulZemi. Korang dapat beli dengan harga yang amat murahhhhh dan akan dapat free gift dari kita lagi tauuuu. Tapiii hanya untuk seminggu pembukaan itu sahaja. So jangan lepaskan peluang tu yer.


InstaShop ini masih private, so korang boleh add kita dulu, nanti lepas tu kita approve yer. Blazer inspirasi dari Zara ini Harga semua bawah Rm50.00 jugak. Jangan risau kita tak jual mahal-mahal semuanya mampu milik. Jangan lupa add ok

@nurulzemi
 
@nurulzemi
 
@nurulzemi
 
 
p/s : semua email dan whatsapp order Mega Sale telah selamat di balas. Fuhhh keras kejung tangan I tapi I tak kisah..terima kasih yerr atas sokongan anda semua.
 
 

Rabu, 22 Januari 2014

TESTIMONI CUSTOMER

Assalamualaikum,

Alhamdulillah, ramai juga yang sudi bagi testimoni pada cnp. Sorry ye lambat update sebab agak busy kebelakangan ini. Inilah sebehagian testimoni yang sempat saya print screen hehehe. InsyaAllah lepas ni saya upload lagi yer.

p/s : abaikan background neelofa tu sebab masa tu baru guna hp baru so waktu tu pulak tengah tengok IG nelofa so tak tahu macam mana boleh tersave jadi background wallpaper... nak tukar kena tunggu orang ajarkan hahaha. sekarang dah retiiii.


 
 

 
 

 
 




 
 
 Lagi 2 hari Mega Sale akan menjelma yer hehehe...
 
 

Selasa, 21 Januari 2014

BAJU MUSLIMAH

 
[sponsored post]
*scroll down for new entry*

Assalamualaikum,
 
Huhuhu aku ni selalu asyik pening kepala kalau bab-bab pakaian. Serius setiap hari kalau nak pergi kerja mesti aku duduk tengok almari dan lepas tu almari pulak tengok aku arghhh. Office aku boleh dikatakan 100% muslim, so mestilah kebanyakkan baju yang aku pakai bercirikan baju muslimah. Kalau pakai baju yang ketat dan sendat tak pasal-pasal kena kutuk sebakul.

Siapa yang follow Facebook dan Instagram aku, mesti dah faham dengan aktiviti hujung minggu aku. En suami rela dalam keterpaksaan sahaja kena teman aku hahaha. Korang ingat aku sesaje pergi menapak ke shopping complex ? Aku nak cari baju muslimah yang cantik, trendy dan mampu miliklah. Ini tidak, kebanyakkan color tak ada yang berkenan dihatilah, size habislah dan yang paling sakit hati bila design entah apa-apa tapi harga mengalahkan butik terkenal !! Aku suka tengok wanita dan remaja pakai baju muslimah yang cantik so sebab tulah aku pun terjebak sama nak cari baju muslimah cung melecungg. Apa korang ingat korang aje ke yang boleh pakai, aku pun nak pakai jugakkkkk.

Perincian manik yang kemas dan cantik. 


Baju Muslimah dari Zalora


Setiap kali keluar,  duit minyak dan parking pun keluar huhuhu so kadang-kadang balik tangan kosong aje tapi tetap kena keluar duit minyak dan parking ohh sedihnya.



Korang tahu aku sesangatlah menyesal sebab tak jumpa
Baju Muslimah Zalora sebelum ini, kalau tidak, tak adalah aku bazirkan minyak kereta dan parking sebab dengan hanya beli secara online dan tunggu posmen sampai, barang korang akan sampai di depan pintu rumah bukan ke jimat ?? tak perlu tol dan parking bagai. Huhuhu.  Baju muslimah di Zalora sangat-sangat menepati citarasa aku tau, yang paling penting cantik, trendy dan harga mampu milik. So apa tunggu lagi jom ke website Zalora untuk shopping baju muslimah cantik hanya click http://www.zalora.com.my/women/pakaian-tradisional/muslimah-tops

semuanya dihujung jari anda !

 

MEGA SALE - BATCH 2

Assalamualaikum,

Mega Sale Batch 2 akan menjelma. Take note yer pada tarikh tersebut, sebab harga murah mega sale akan diberikan seminggu semasa berlangsung sahaja. Selepas itu semua harga kembali normal dan banner barang Mega Sale akan di invisiblekan.


 
 
Mega Sale kali ini ialah :

Adha skincare (sabun, krim siang dan malam)
Mascara relian
Liptine Mistine
Eyeshadow Naked2
Bulu mata handmade dari Indonesia


Siapa yang add Instagram @inidiarinurul akan menerima free gift daripada pihak kami !! So silalah add secepat yang mungkin. Add cepat-cepat yer nanti kami approvekan anda semua dalam list member Instagram inidiarinurul ok.




Tunggu yer..... 23 Jan 2014 !!!!!

p/s : InsyaAllah order kali ini melalui whatsapp, untuk memudahkan anda semua. Tq sokong kami yer.

Khamis, 16 Januari 2014

KISAH LEPAS 2013

Assalamualaikum,

Nak bagitahu siapa pergi Singapore waktu Krismas memang untung banyakkkkk sebab SALE merata-rata tak kira jenama apa, yang best dan buat aku terkejut ialah COACH ADA SALE 50% OK !!!!!



Ok byeeee...

Rabu, 15 Januari 2014

THANK YOU MINGGUAN MALAYSIA

Assalamualaikum,

Petang ahad balik rumah mama, Nampak surat khabar terus baca sebab memang tabiat begitu sejak dulu lagi tapi bila selak punya selak sekali berhenti di ruangan destinasi. Tengok gambar macam aku kenal last-last bila baca lahhh ini bukan aku punya entry dekat blog ke??? hahahaha gelak sendiri. Tak sangka blog picisan macam aku ni boleh masuk surat khabar hehhe.

Thank you nisa utusan..


Menyulam cinta di Paris yerrr hehehehe. Now dah selamat di frame punggg !

Jumaat, 10 Januari 2014

HOLIDAY 2013 : SINGAPORE - PART 3

Assalamualaikum,

Tepat jam 10am kitaorang check out. Itu pun selepas sarapan pagi yang mama masak kan. Oh ye dekat hostel kitaorang menginap ini ada juga disediakan sarapan pagi secara percuma dan air minuman panas untuk penginap di hostel ini.


Ingatkan nak check out awal supaya sempat pergi Bugis street dan tapau murtabak Singapore last-last semua bangun lambat kepenatan enjoy di USS hahahaha. So check out dan terus ke airport.





Mama sempat beli coklat kejap hehehehe. Semua muka selebet kepenatan hahaha. Termasuk aku yang langsung tak makeuppppp.


So macam biasa kita naik train untuk ke Airport Changi yer.

Lavender - Tanah Merah - Changi Airport





Nampak mamat pakai kemeja putih tu?? Aku rasa pilot kot .. Waktu aku dan adik-adik aku lalu dia bagi laluan tang nadia terus dia buat bodoh je hahaha. So nadia pun lagi suka duk dekat dia wakakakaka.

 
Cheff Afifa


Budak comel Masturina



Masih ingat pasal tiket unlimited selama 3 hari di Singapore yang kitaorang beli tu kan? Masa hari nak balik tu kitaorang return balik di kaunter yang sama masa beli so dapatlah deposit $10 = Rm 26.00 seorang. Kebetulan masa kitaorang kat kaunter ini ada couple suami isteri dan anak kecik tanyakan pada My love nak beli tiket apa so My love suruh ambik macam kitaorang punya hehehe.



Mama dan mama mertua tayang handbag baruuuuuuuuu... Bau kedai lagi tauuuu. Ini mama aku punya kerjalah suruh pakai handbag baru masa balik Key Ell hahahaha.


Termasuklah aku sekali yang join this group. Group shopping handbag hahahaha.


Group Supra's Girl


Kami dah nak balikkkkkk Malaysia... hehehe seberang je pun hehehe..

 
Moscow I miss youuuu


Kalau sesat dalam Airport boleh rujuk signboard yang terdapat dalam ni. Korang jangan terperanjat kalau Nampak polis atau askar Sibgapore ronda-ronda dalam airport ini sambil pegang senapang atau anjing yer. Aku lari dulu lagi Nampak anjing hahaha. Anjing diaorang pun secara selamber dekatkan hidup dia dengan beg-beg kita.



Besar jugak airport Changi tapiiiii KLIA juga terbaikkk.


Check in
 

Sementara tunggu urusan check in.


Ini kes menunggu kitaorang shopping dekat duty free. yahoooo impian ku tercapai juga disini. !!! Akhirnya hehehe. Nak tahu apa jom pi usha dekat Instagram yer..


Ok nama dah kena panggil yer so marilah kita tinggalkan airport ini.



Nampak bus putih tu?? itulah yang akan transfer kita ke flight. Macam dekat Doha lah pulak aku rasa hahahaha.


Bye-bye Singapore.. InsyaAllah kita dating lagi nanti... Tepat jam 1.50pm flight terbang pulang ke Malaysia.


Tepat jam 3.20pm selamat sampai Airport Subang.. Alhamdulillah..




Aku 1 flight dengan Hans Issac dan family dia. Tapi dia tu susah senyum cover dengan Rayban hitam je. hehehe


Ada pameran dalam Airport Subang tuuu. Ada duit lebih pun belum tentu bagi green light beli motor ni.. baik tambah rumah..


Inilah hasil borongan di Singapore. Isi dalam kita show off dekat Instagram ajelah kannn hehehe.

Akhirnya tamatlah sudah Family trip ke Singapore. InshaAllah tahun depan kita ke jeng..jeng..jeng insyaAllah.


Bajet seorang percutian ke Singapore 3 hari 2 malam ialah :

Rm593.00 (tidak termasuk shopping hehehe )

 
 
Copyright © DiaRy OnLiNeKu... |Designed by Whitey Mommy