Rabu, 29 Mac 2017

KOREAN WINTER TRIP - JAMSIL , LOTTE WORLD (DAY 5)

Assalamualaikum,

Ya Allah lamanya menyepi... kata nak update setiap hari kisah Korea trip tapi nan adonyaa.. maaflah yer.. 

Ok hari ke 5 di Korea baru berpeluang tidur balik lepas subuh hehehe.. penat sangat dengan aktiviti setiap hari yabg padat. So hari ni just chill-chill aje sebab nak ke ronda-ronda area Jamsil dan Lotte World.

Lepas sarapan pagi nasi goreng dan nescafe panas barulah kami gerak. Jam 12 tengahari 
matahari dah terpacak terik tapi habanya nan adoooo !!







Sweater Pikachu tu kalau pakai kat Malaysia memang berpeluh habis lah tapi kat korea tak cukup siap kena tambah satu lagi winter coat hahahaha. Aku beli baju pikachu tu dekat Namdaemun dan kasut winter tu dekat butik di Hongdae, tak silap harga dalam RM60.00 sebijik macam kat Malaysia jual tapi harga Rm400.00 


Setiap kali di subway comfirm aku akan beli hot chocolate di mesin. sejuk satu hal dan aku ada baca tentang langkah penjimatan di Korea, so aku gunakan duit syiling untuk beli minuman hahahaha.



Salah satu sebab nak ke Jamsil, coz sepupu En Fendi baru sampai Korea atas urusan kerja hehehe.. Aku dah rasa macam saudara datang melawat aku aje kat Korea hahahaha... Macam lah duk lama sangat kat Korea padahal hampir 2 minggu aje pun hahaha...berangan aje aku ni. InsyaAllah 1 hari aku akan tinggal jugak kat Korea ni aamin..


Dalam subway dalam perjalanan ke Myeondong..


Disebabkan tak sempat melawat Istana di Myeondong so marilah bergambar latar belakang istana ajelah hehe..


Memandangkan suhu makin sejuk, perut dah menari dangdut so kitaorang singgah di Paris Baguette untuk minum hot chocolate dan roti galic & roti ketam. Sedapnya alahai roti ketam tu rasa macam nak tambah aje hahaha. Mulanya nak makan aiskrim macam kak lieya tapi mengenangkan suhu sejuk macam dah hilang deria rasa so batalkan ajelah niat tu..InsyaAllah next trip kita makan yer hehehe.

Lepas habis makan, naik subway terus ke Guesthouse..badan dah penat so setlekan apa patut dan terus ZZZzzzZZZ.



Update kali ini, CNP tak detailkan perbelanjaan dan perjalanan sebab dah buat yang lengkap pada trip sebelum ini, so korang rujuk trip sebelum ini ajelah. Click aje dekat sidebar sebelah ni.

Video selama di Korea akan diupdate di youtube. Seacrh "ciknurulpinky" ok.



Catat Ulasan

♥♥ CONTENGLAH KOMEN ANDA DISINI ♥♥

 
Copyright © DiaRy OnLiNeKu... |Designed by Whitey Mommy