Berminat? Sila Isi Order Form Ini ^_^

Name:
Home/Office Address:
Poscode:
Email Address:
Phone Number:
Product Order:
Kod Baucer (Sekiranya ada) :
Pos ke: Semenanjung Malaysia
Sabah / Sarawak
Luar Negara
Tempoh Bayaran:
Pembayaran Melalui:

Sila pastikan Email anda TEPAT sebelum summit order.

Sila tunggu respon CNP dalam masa 24 jam selepas order.

Harap sangat dapat buat pembayaran seperti yang diorder.

Jutaan terima kasih  CNP ucapkan pada semua yang menyokong selama ini.

 


This HTML form was created by Freedback.

Isnin, 20 Jun 2016

PHUKET TRIP ( PART 1)

Assalamualaikum,

Kali ni travel dalam sejarah tak banyak gambar kerana tengah gian buat video kaedahnyaaa hehehe.

Sebenarnya Sawadikap trip ni tak dirancang, Yang dirancang tu nak pergi Negara lain tapi Allah belum mengizinkan. Kebetulan masa family pergi umrah bulan Mac baru ni Airasia email promosi untuk member so saje ajelah gatal click sana sini last-last dapat harga murah bak hang.. Whatsapp papa minta izin untuk cuti En Fendi.. Alhamdulillah diluluskan. So proses membooking berjalan dengan gembiranya.

12 Mei 2016-

Sebelah pagi aku kerja dulu tapi hati meronta-ronta tak sabar nak bercuti hehehe. Aku saje je tak ambik cuti awal sebab nak ambik cuti tambahan bila balik holiday almaklumlah wajib penat giler kan..

3pm Dari Ampang ke KL Sentral guna GRABCAR je baru RM19.00. Mamat cina GRABCAR ni lah bagitahu Raya Island cantik dari island lain.

4pm Sampai Kl Sentral terus beli tiket bus untuk ke KLIA 2. Tambang bas ke KLIA 2 RM11.00 seorang. Perjalanan dalam satu jam untuk sampai ke KLIA 2. Aku macam biasalah ZzzzZZZzzzz dalam bus hehehe.

Memandangkan kami tak sempat lunch di rumah sebelum keluar tadi, terus order makanan di restoran Popeye dalam KLIA 2 tu. 2 orang makan kena Rm22.00.

Dekat Airport kalau Nampak kereta Buggy tu korang tahan aje dan yang bawa kereta buggy tu akan tanya korang nak kemana. Senang tak payah berpenat lelah nak menapak hehehe. Aku pantang Nampak kereta buggy ni comfirm tahan hehehe.




8.40pm flight berlepas ke Phuket.. Ya Allah kejutnya perut aku time flight berlepas. Almaklumlah gayat walaupun setiap tahun aku travel tapi kegayatan tu tak dapat diatasi lagi.. Perjalanan ke Phuket satu jam 25 minit. Kad departure untuk masuk Thailand, staff Airasia akan bagi dalam perjalanan so korang isi siap-siap sebab nanti beratur agak lama untuk tunggu turn lepas kastam Thailand.

9.40pm Alhamdullilah perjalanan ambik masa selama sejam aje. Pilot pun hensem kuikuikui... Dalam flight tadi aku buat permintaan kat staff AA nak minta pilot sign di Buku Trip Phuket aku, keluar aje dari perut kapal terbang rupanya pilot memang tengah tunggu kami. Siap bergambar tu tak tahan hehehe. Tq Capten Navinder Singh Magreh dan Hafiz Yazid !!!!

Yang paling aku terkejut imigresen Phuket sempoi yang amat time nak check bag masa kita nak keluar dari airport. Siap tunjuk isyarat kat aku tak perlu scan kot hehehe.

Keluar aje dari Imigresen tadi, korang akan Nampak banyak kaunter teksi dan van. Korang boleh pilih kaunter yang mana-mana pun sebab harga mereka sama je. Macam aku sebab 4 orang kitaorang ambik teksi aje 800bath ( RM80.00 ) tapi kalau korang kurang dari 4 orang baik naik van hanya 1800bath ( Rm18.00 ) seorang tapi ko kena sabar sikitlah sebab diaorang tunggu van penuh baru jalan.

Perjalanan dari airport Phuket ke Hotel area Patong 45 minit. Sempatlah aku tidur kejap hahaha. Nanti pemandu teksi akan berhenti dekat office travel mereka sebab diaorang nak promote pakej-pakej Island. Macam aku kitaorang tolak dengan baik, alasannya dah book dekat hotel hehehe.Kalau ambik pakej dekat sini comfirm cekik darah oooiii.

Waktu Thailand dengan Malaysia cepat 1 jam yer.

11pm Sampailah kami di Tiger Hotel bersebelah dengan Jungceylon Mall. Terus check in, tapi masa ni agak panic sebab En Fendi dan Dilla bagi passport mereka untuk check in tapi kata pihak hotel nama booking tak sama huhuhu.. Tetiba aku terus hulur je passport aku terus cakap ok hahahaha. Lupalah plok semua bilik aku yang booking hehehe.


Letak barang terus keluar cari pakej untuk Island Hopping esok hari. Kitaorang ambik pakej betul-betul depan pintu masuk Tiger Hotel. Kitaorang pilih ke Raya Island memandangkan Pulau ini tak ramai yang pergi lagi daripada pulau-pulau yang lain comfirm penuh sesak. Owner pakej Island tu bukak harga 2500bath (Rm250.00) tapi aku deal kaw-kaw untuk
4 orang dapatlah 1500bath (Rm150.00). Harga ni termasuk transport pergi balik dari hotel, snokerling, lunch, speed boat dan kelengkapan snokerling. Korang kena pastikan jangan ambik pergi ke island menggunakan ferry tau comfirm lambat giler sampai.


Setle book Island trip untuk esok hari terus jalan kaki ke Bangla road dan Patong Beach. Sini malam-malam memang meriah dengan tarian tiang mengeletissss menarik perhatian pengunjung untuk minum di restoran mereka. Mat salleh kat sini akan cari minat Phuket yang cun-cun untuk teman kan diorang selama di Phuket. Aku siap tengok dan dengar diaorang deal harga untuk berapa malam hahaha. haru betul lah...


Malam pertama ni kitaorang makan di kedai Arab sebab tak jumpa lagi kedai halal selain kedai arab ni. Aku makan Nasi Goreng Ketam + Air Coke kena 2200bath ( Rm22.00 )

Tukar duit Bath di Phuket lagi murah dari Malaysia. Dekat Phuket ada CIMB niaga so korang just aktifkan kad atm CIMB korang untuk international.

Perjalanan balik ke hotel singgah 7Eleven untuk beli ubat gigi, shampoo serta air tin pepsi 200bath ( Rm2.00). Ubat gigi Darlie kecik sini 190bath (Rm1.90) dan shampoo Clear 200bath ( Rm2.00 ) terkejut jugak aku murah sangat 2 barang tu rupanya kata
En Fendi kilang shampoo dan ubat gigi tu di Thailand..

12.30pm terus balik ke hotel sebab esok jam 8am pihak travel island hopping akan jemput di hotel hehehe...

ZZZZzzzzZZZzzzz



Bajet yang dibayar dari Malaysia :

Hotel 4D3N + Flight Return = RM450.00


Grab Car = Rm19.00/4 = Rm4.75

Airasia Bus = Rm11.00

Lunch di Popeye = Rm22.00 / 2 = Rm11.00


 Bajet Hari Pertama  :

Teksi Airport ke Tiger Hotel = 800bath /4  (RM20.00)

Raya Island Pakej = 1500bath (Rm150.00)

Makan malam di restoran Arab = 220bath (RM22.00)

Ubat Gigi Darlie = 190bath (RM1.90 )

Shampoo Clear = 200bath ( Rm2.00)


Total : 2300bath = RM222.65 untuk 1 orang ( tidak termasuk hotel + flight )

* Rate matawang mengikut tukaran sebelum ke Phuket.




LOVE VIVY CIKNURULPINKY



Isnin, 13 Jun 2016

INSTANT SHAWL LADY D

Assalamualaikum,

Alhamdullilah hari ni genaplah seminggu semua umat Islam di dunia berpuasa. Kejap aje masa berlalu kan. Oh maaflah yang tertunggu-tunggu entry Phuket. Memang akan hold agak lama sebab terpaksa update dalam 1 entry aje kot memandangkan tak banyak gambar. Percutian kali ini banyak buat video aje. 

Baju raya dah beli ke? CNP belum datang lagi mood shopping raya tunggulah masuk minggu kedua baru kot menggelupur pergi cari barang hahaha. 

Sekarang tengah pulun siapkan video Phuket trip tu huwawww rasa nak nangis aje almaklumlah baru belajar kan hehehehe.

Oh siapa nak shopping Shawl Raya bolehlah whatsapp CNP terus ok... Kali ni CNP jual instant Shawl Lady D. InsyaAllah harga mampu milik untuk semua orang..
Kalau nak request color pun boleh, insyaAllah CNP akan cari kan demi customer nak melaram di pagai raya Aidilfitri.







Whatsapp Cik Nurul Pinky : 010-5211291 




Love Vivy Cik Nurul pinky......


Khamis, 2 Jun 2016

CHECKLIST TRAVEL

Assalamualaikum,

Checklist yang aku selalu masukkan dalam Buku Travel sebab takut terlupa hehehe. Oh entry Phuket dalam proses untuk publish harap bersabar yer..





Love Vivy Cik Nurul Pinky


Khamis, 26 Mei 2016

#SAWADIKAPTRIP2016

Assalamualaikum,


Alhamdulillah.. sekali lagi Allah bagi rezeki untuk aku dan En Fendi bercuti. Cuma kali ini aku tak bawa family hehehe. Kang ada yang mengucap panjang sepanjang Patong Beach kahkahkah... 

Kami tak hanya menghabiskan masa bercuti semata-mata tapi ada juga perkara lain yang kami jalankan masa trip ni. Cari tempat cantik sikit terus shoot stok baru hehehe. 

So korang ambik bau dulu yer. InsyaAllah aku akan update pasal Phuket ni selama 4 hari berturut,  ini kes nak cepat habis gitu kuikui..

Boleh je nak usha gambar dulu di instagram just taip #sawadikaptrip2016






Love Vivy Cik Nurul Pinky 

Rabu, 25 Mei 2016

I'M BACK !!

Assalamualaikum,

Last kita bersua pada 15 Februari 2016, lepas tu terus diam seribu bahasa. Tidak merajuk atau melarikan diri tapi mungkin kesibukan menjadi jawapan yang tepat cewahhhh.

Now CNP semakin hitammmmmmmm... so sad !! Tapi nanti I akan letak sekali perbezaan color kulit wajah supaya korang pun terkejut sama hahahaha.. Next entry CNP akan bagitahu sebab apa jadi hitam sangat ni naaa.

I miss you all so much.. Thanks you yang mana email tanya bila nak update blog, awhhh terharu kot.. I kan blogger suam-suam kuku je... hehehe..



Ya Allah kerdilnya aku dengan KekuasaanMu..


InsyaAllah esok kita dating lagi yer... Jangan lupa tau...


Love Vivy Cik Nurul Pinky




 
Copyright © DiaRy OnLiNeKu... |Designed by Whitey Mommy